cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Papriki bledijo žile

clock-img

19.05.2009, 19:38

clock-img

Anonimen

Papriko sem presadila pred 14. dnevi, hkrati s paradižnikom, Oboje lepo raste, vendar so v zadnjih dnevih papriki obledele žile, so svetlejše, rumenkaste barve, ostali del lista pa je lepo zelen. Drugače ni videt, da bi ji kaj manjkalo.
Ali je to rumenenje posledica presajanja, ker paprika rabi dlje časa, da si opomore, ali ji česa manjka?

clock-img

19.05.2009, 20:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.05.2009, 20:11

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.05.2009, 20:56

clock-img

Anonimen

Ne rasteta skupaj, samo isti dan sem ju presadila user posted image .

Po moje nečesa manjka, mama pravi, da železa, samo nisem prepričana. Mah, saj sem  v eni knjigi videla sliko točno takih listov, a kaj ko ne vem več kje user posted image .

clock-img

19.05.2009, 21:00

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

hm, to je lahko miljavžnt reči... lahko preveč zalivaš, so na preveč direktnem soncu, majo kakšne zajedalce ali pa jim manjka kateri od mikroelementov (železo, kalij, fosfor,...) pa tut jest ne vem kateri bi bil, ampak mislm da bi bil lahko kalij.

p.s.: napača - če ne bi imela kalija, bi imela črne liste, pomanjkanje železa pa izgleda tako: http://bexar-tx.tamu.edu/HomeHort/F1Column/2003Articles/Graphics/iron-chlAZ.jpg (enako zgleda tut pomanjkanje mangana)

< Sporočilo je popravil Felicita -- 19.5.2009 21:08:38 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

19.05.2009, 22:05

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Lahko je pa samo šok ob presajanju. Al pa premalo ali preveč vode. Najbrž prej premalo. Lahko je preveč zbita zemlja, nekatere rastline ratajo take, če je pomanjkanje zraka v zemlji, recimo česen. Če pa cel list bledi, začne bledet na vrhu ponavadi, je pa lahko tudi pršica, ki je pogost spremljevalec rastlinjakov in sem jo jaz letos že prinesla od bog ve kod na par rastlin. Lahko jih je pa ožgalo sonce. Ma veliko razlogov je lahko.

clock-img

09.06.2009, 08:44

clock-img

Anonimen

Da poročam o teh mojih paprikah: zgleda, da jih je res zdelalo presajanje, ker so sedaj lepe in faj  rastejo.

Mi je pa v vrt prišla srna (očitno imajo preštudirano, kdaj je kuža privezan user posted image ) in mi pojedla celo špuro blitve, vse korenje, rdečo peso, vršičke na dveh paradižnikih in dveh paprikah user posted image user posted image user posted image . Tako da bom morala vse skupaj ogradit, ne ostane drugega.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem