cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Novo upanje za neplodne pare!

clock-img

18.11.2005, 17:48

clock-img

Skorpija

pencil-img

1130

Presenečena sem, da se o tem ni še nobena razpisala, pa vseeno... Včeraj je bil v Delu zanimiv članek o novih raziskavah, ki jih opravljajo na naši Ginekološki kliniki skupaj z nekim ameriškim profesorjem.

Do sedaj so ženske, ki so padle v predčasno meno ali pa iz kakršnegakoli drugega razloga (bolezni, hormoni, kemoterapije) niso imele svojih jajčec, bile obsojene na darovalsko jajčece. Po novem pa bodo lahko (najbrž že čez par let) iz nezrelih foliklov izsrkali še nerazvito spolno celico (jajčece), ki bo do konca dozorela v okolju in vivo, nato pa ga bodo oplodili s semenčico in vstavili v maternico.

Torej, znanost gre naprej in tiste, ki smo obsojene na ICSI ali imamo kakršnekoli druge probleme imamo tudi vedno več možnosti in upanja.

Jaz nazdravljam vsem znanstvenikom in se jim iz srca zahvaljujem! user posted image user posted image

Pa lep in optimističen vikend vsem!

S.user posted image  

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

clock-img

18.11.2005, 18:13

clock-img

Dejča

pencil-img

1332

Vsako novo odkritje je spodbuda za vse, ki si prizadevajo in trudijo za user posted imageuser posted image  user posted image  user posted image

clock-img

19.11.2005, 10:36

clock-img

neni

pencil-img

577

To že nekaj časa delajo v Mariboru, kliče se IVM.
lp Neni

clock-img

19.11.2005, 10:38

clock-img

Mijavček

pencil-img

1701

No, to je pa lepo slišat! user posted image

clock-img

20.11.2005, 19:13

clock-img

biba77

pencil-img

3943

Ja, kot je napisala neniuser posted image : ta metoda se imenuje IVM-In Vitro Maturacijauser posted image - in je posebej primerna za pare, kjer ima zenska tezave z ovulacijami, PCO,.., moski pa malo slabsi izvid.
Do sedaj se je ze kar nekaj otrokuser posted image user posted image user posted image rodilo po tem postopku.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Se pred kratkim je "projekt" vodila dr. Kovacevauser posted image , ki pa je sedaj sama v porodniski, tako, da zdaj ne vem, kako bo slo dalje...user posted image user posted image user posted image

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

clock-img

21.11.2005, 12:02

clock-img

gojska

pencil-img

1128

user posted image Sem prav vesela, da vse to slišim. Že tako so majhne možnosti in ena metoda več je prav dobrodošla.user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.12.2005, 16:04

clock-img

mirjanajelenko

pencil-img

267

zanima me pri ivm kakšna je možnost zanositve ali je uspešna ter koliko % namreč januarja sem naročena nanjo ali je to dokaj zahtevna pot
user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem