cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Noče se dojit

clock-img

22.03.2009, 12:44

clock-img

krtekxx

pencil-img

1814

Naša 2 meseca in pol stara punca se zmeraj teže doji. Dojiva se na dve uri čez dan, ponoči pa na ene 4 - ponoči ni težav, podnevi pa vsakič sitnari, pljuva bardavico ven, mleko ji šprica vsepovsod, ona se pa reži ali pa jokauser posted image . Saj se ne bi obremenjevala s tem, samo kaj, ko me sekira njena teža: v zadnjem tednu se je zredila za cca. 50g, v 14 dneh za 180g. Je precej živahna, čez dan skoraj ne spi, lula in kaka pa non-stop, in to ne malo. Enkrat sem stehtala pleničko in je bilo v njej 130g lulanja in kakanja...A mislite, da se moram zasekirati zaradi neješčosti?

< Sporočilo je popravil krtekxx -- 22.3.2009 12:46:17 >

clock-img

22.03.2009, 13:08

clock-img

Nenya

pencil-img

887

Ojla.

Če lepo je in obilno lula in kaka poskusi dojit na 2,5 do 3h. nisi napisala ali dojiš po urniku ali ko ona želi. Če po urniku poskusi, da sama 'postane' lačna in ji ne vsiljevati dojke, če ni lačna.
Vse to tehtanje - pač enkrat poje več, se zredi več enkrat manj. če ni res velike razlike in malega pridobivanja teže, se zaenkrat ne vznemirjaj (prevečuser posted image ). Poskrbi pa da ne bo vmes pila kakih sladkih čajev, z dojenjem dobi dovolj tekočine, in če se le da naj ima dudo čimmanj, najbolje sploh ne.
Sem z mojo taprvo dala kalvarijo čez zaradi hranjenja, pa tehtanja pa sekiranja pa je danes zdrava in živahna tri letnica in suha ko trlica. ji zaupam da poje kot rabi.
Verjemi mi, tvoja punčka ne bo stradala, samo prisluhni ji.

Uživajta v dojenju in poskusi se sprostiti, vem da je pri prvem to težje, ker te kje skoz strah.

clock-img

23.03.2009, 11:36

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

Naša tam pri 3 mesecih tudi ni več marala zize. Najprej se ji zvečer ni ljubilo vleči, pa tudi mleka mi je zvečer malo primanjkovalo, tako da je včasih dobila flaško, potem se je pa hitro navadila, da tam zelo fajn teče in je potem že popoldne težila ob zizi... Tako da sva komaj prilezle do 5 mesecih dojenja.

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

clock-img

23.03.2009, 14:06

clock-img

Lidy

pencil-img

271

Pri prvem smo imeli enak problem. Je parkrat povlekel in konec, potem sem ga pa prosila, pa vse možne poze študirala, zvijal ga je skoz že v P. Iz P sva prišla z preseženo porodno težo in že tam sem mislila, da ima krčke.
Vsakič ko je zajokal smo se dojili (2 uri).
Otrok je bil prenajeden in je vsakič po malem pojedel pa ni bil nikoli dovolj lačen. Probaj med obroki sama jest pol pa pojej orng celo kosilo user posted image , ja ne gre.
Tako tudi otrok podaljšaj te 2 uri na 2,5-3 pa bo jedla ker bo lačna.

Lahko je bit pameten, ko daš enkrat to skoz user posted image , upam, da se tega julija spomnim tudi sama, ko bomo ponovno rabili.

Srečno

clock-img

31.03.2009, 17:17

clock-img

roberta

pencil-img

503

dokler lula in kaka je vse ok user posted image  če pa enkrat tega ne bi bilo več, bi bila zaskrbljena. tako, da se za zdaj še nič ne sekiraj user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem