cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Mleko: merilne žličke in grami

clock-img

27.07.2006, 23:04

clock-img

Dja

pencil-img

20

Danes smo po naključju odkrili, da merica mleka (Comformil/Aptamil) ne tehta vedno 5 g, kot je predpisano, temveč -- kljub pazljivemu "zajemanju" in odmerjanju -- enkrat 6, drugič 3 ali 7 gramov.
Zelo veliko je odvisno od tega, kako prah zajameš -- navidez neopazno stlačiš -- in ali merici samo odrežeš kupček in podobno ... Zdaj sem se odločila, da bom steklenično dala na digitalno tehtnico in v 150 ml vode natresla 25 g mleka, kar naj bi ustrezalo 5 mericam. Glede na to, da otrok lahko dobi zaradi tega preredko iz. pregosto mleko, kar vpliva na njegovo prebavo.
Opazila sem, da je na formumu pred par dnevi že tekla debata o tem -- Aptamil1 -- razl merilna žlička, 21. 7. 2006.
Če gledamo s tega vidika, je vseeno, kakšna je merilna žlička, pomembno je, koliko gramov mleka streseš v določeno količino vode. Torej je najbolj smiselno mleko stehtati.
Kaj mislite o tem?

clock-img

27.07.2006, 23:22

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Hm. Kaj pa vem. Jaz sem otroku dajala adaptirano mleko po šestem mesecu (pred tem sem polno dojila), pa nikoli nisem namešala take mešanice, kot bi jo naj po navodilih - vedno sem dala eno merico manj. Namešano po navodilih se mi je zdelo enostavno pregosto. Eni forumovki je celo pediater sam svetoval, da naj meša manj gosto mleko, ker se je njeno dete preveč redilo (šlo je za malega dojenčka, starega mesec ali dva).

Tako da mislim, da kak gram gor ali dol ne more biti ravno usoden. Konec koncev tudi materino mleko ni vedno enako. Ko sem zamrzovala načrpano mleko, je bilo vseh odtenkov od skoraj vodene do oranžne barve, pa eno je imelo ful maščobe gor, drugo pa skoraj nič.

clock-img

28.07.2006, 10:24

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Mi smo že skoz na Aptamilu in z odmerjanjem res ne kompliciram. Po pravici povedano že skoz delam tako, kot so mi svetovali v porodnišnici in sem navodila na škatli bolj kot ne samo nahitro preletela (no, dragi jih je pa zelo pozorno prebral).

Odmerim pač po merici (toliko meric za toliko vode) in to je to.

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

28.07.2006, 11:00

clock-img

petka

pencil-img

503

Tudi jaz odmerjam po merici, ki je v škatli za Aptamil 1. user posted image  je na tej hrani že od 2.tedna dalje.
Se mi zdi brezveze komplicirat, ni imel  nikol kakšnih večjih težavic s prebavo.

_____________________________




Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem