cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Mirena - da ali ne

clock-img

23.07.2007, 12:33

clock-img

Lari

pencil-img

225

Živjo!

Sem 3 mesece po porodu (CR) in sem po šestih tednih pri ginekologu dobila hormonsko injekcijo, ki naj bi ščitila pred nosečnostjo 3 mesece. Septembra sem naročena na mireno, ampak imam pomisleke, ker je ne poznam.
Ali mi lahko malo napišete kakšne so vaše izkušnje z njo, tako dobre kot tudi slabe. Zdaj imam namreč to hormonsko injekcijo in krvavim že od poroda naprej. Se mi ustavi za kakšen dan ali dva, potem pa spet isto.

Prosim za nasvete.

Lep in prijeten dan, Lari.

_____________________________

Lara in Jan, moja sončka.

clock-img

23.07.2007, 13:19

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Glede na tele izkušnje je čisto možno, da boš tudi pri mireni skoz krvavela. Poznam tak primer,ko je mogla dat ven zaradi krvavitve skoz, imam pa tudi prijateljico, ki ji tole čist odgovarja.
Po moje pa je tole hormonsko sr...  ne ravno dobro za telo. V bistvu se ti skoz sprošča hormon, nekaj takega, kot bi bila skoz noseča... podobno kot pri tabletah.
Ma kaj pa vem, jaz imam pomisleke od takrat naprej, ko nam je ena zdravnica razlagala o tej kontracepciji. Naj se zamislimo nad tem, da v bistvu telo pri teh kontracepcijah je skoz v istem stanju kot da je noseče. Pa si zamisli, da si 5 let skup noseča. Po moje res ni čudno, da je toliko rakastih in drugih obolenj!
Čeprav je najbolj izi in si brez skrbi, če ne nameravaš zanosit....
Sama še eno leto po porodu kr oklevam. Smo še vedno na mehanski zaščiti. user posted image

_____________________________

MONTIGNAC

clock-img

23.07.2007, 13:26

clock-img

Anonimen

to s krvavitvami je cela štala, jaz sem začela jemati 20 mescev po porodu Logest...in tudi krvavim skoraj non-stop.....ma šit..user posted image

clock-img

23.07.2007, 14:22

clock-img

nina166

pencil-img

1786

Jaz imam mireno že skoraj eno leto in sem super zadovoljna. Nimam nobenih problemov, menstruacijo imam redno, vendaj je bolj šipka in traja manj časa, ko prej. Tako da meni zelo ustreza.

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

clock-img

23.07.2007, 14:29

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Mah moja g. pa mirene ne daje noter, ampak da napotnico, mi je pa razložila da v bistvu je to podobno splavu v čist prvi fazi, da jajčece se vseeno oplodi ampak potem se ne more zasidrat in nastane krvavitev in ja da se tudi hormoni sproščajo zato se sama za to kontracepcijo nisem odločila. Mislim pa da jo je imela moja mami in da je bila z njo do konca zadovoljna, ni imela težav, dokler ni šla na sterilizacijo.

Po moje je to podobno kot s tabletami, nekatere jih prenašajo, nekatere pa ne, sama spadam v to drugo skupino, tako da smo tud mi še vedno na metodi "pazi"


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

23.07.2007, 21:40

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

no evo, jaz sem pa ravnokar imela obiske in smo tud na to temo prišli, pa je kolega reku, da njemu pa to ne odgovarja, ker ga skoz potem nekaj špika user posted image user posted image user posted image baje, da ima mirena neka kvaveljčke al kaj in da to ni to....tko da spet ne vem a nej si jo dam al ne, mislim, groza v glavnemuser posted image

clock-img

23.07.2007, 21:44

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Jest jo imam in sem zadovoljna. Mojega nič ne špika user posted image  Nima kaveljčkov, ampak je taka tanka nitka. Pa ne gre za splav - sistem je kot pri KT, izloča hormon, ampak minimalno dozo.

Na začetku sem imela malo težav s krvavitvami - pa niti ne krvavitve, ampak obarvan izcedek. Menstruacije imam redne in zelo šibke. Meni je fajn.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

24.07.2007, 07:11

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

ja ne vem viv, mogoče pa nima dost dolge mašine user posted image user posted image  no ja mal heca, čak sej se bom malo bolj natančno pozanimala o tem špikanju pri tem kolegu, sej gremo zdaj za vikend skupaj na morje pa bo mal razložil tole špikanje user posted image user posted image  

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem