cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Mastitis - kljub antibiotikom še vedno boli...

clock-img

02.08.2006, 19:59

clock-img

Pikapolonica

pencil-img

653

Hoj!

Ja, zdaj me pa že malo skrbi. V soboto sem po enem dnevu trpljenja ter visoke vročine, le šla k dežurnemu zdravniku in seveda dobila antibiotike. Diagnoza: mastitis. Po domače: sranje na kvadrat.

Dobro, stanje se je hitro izboljšalo. Počutim se boljše, vročine ni več, tudi velika rdeča lisa na desni dojki je izginila, ampak kljuvajoča bolečina je pa še vedno prisotna in mi gre neizmerno na živce. Pa skrbi me seveda tudi. Zatrdline namreč ne čutim nobene več in mi zato sploh ni jasno, zakaj me še vedno boli.

A morda katera ve kaj več? Kako je potekalo tole "okrevanje" po mastitisu pri vas?

Pozdravček, Pikapolonica user posted image  

clock-img

02.08.2006, 20:11

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Ne spomnim se, kako je bilo, ko sem fasala mastitis pri Vasji. Tokrat sem zaenkrat imela le zastoj, torej zatrdlino, bolečino, rdečico. Zadevo sem v enem dnevu rešila s toplimi obkladki in po nasvetu s foruma z masažo s Hepan gelom. Bolelo me je pa občasno še kar nekaj dni. Kaj pa vem, mogoče malo masiraj, vsekakor pa mislim, da bo v kratkem minilo.

clock-img

02.08.2006, 20:14

clock-img

SelmaC

pencil-img

228

Jaz sem imela podobno varianto. Bolečina je minila v nekaj dneh. Ne skrbi.
srečno pa naj čim prej mine. Pa redno masiraj.

clock-img

02.08.2006, 21:05

clock-img

ada2

pencil-img

7402

mene je bolelo kake 3 do 4 dni. daj kak obkladek gor, pa kak lekadol lahko tudi vzameš, če je hudo. saj bo! pa pazi,da se ne ponovi, meni se je 3x, vedno ko sem pila zalo harmony.

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

clock-img

02.08.2006, 22:47

clock-img

rozica11

pencil-img

166

Oj,


no evo mene s 4x mastitisom. No men se to nonstop dogaja, ene par tednov nazaj se mi je 6x v tednu vse zabasal... Možno je da te boli še ker je zadeva razbolela, če ne čutiš zatrdlin je pomoje to res samo še bolečina od prej. Sicer pa če ti zabaše kot smo že pisal HEPAN GEL, pa kupi si Nexcare-ove hladno-tople vrečke, polnjene z gelom, ki jih lahko daš v zamrzovalnik oz. v vročo vodo ali mikorovalovko, da se ti ne bo treba stokrat na dan tuširati pod npr. vročo vodo. Meni je vse to zelo pomagalo in zdej običajno če zabaše dam pred podojem močno segrete vrečke gor, spodaj papirnato brisačko in tetra pleničko, da se ne opečeš, kar zelo lepo odpre vode. (to pustiš gor ene 15-20 minut). Da pa si blažiš bolečino med podoji pa te iste vrečke daš v zamrzovalnik in nato na dojke, spet brisačko ker ledenih vrečk ne smeš dat direkt gor. Tako da če te boli si lahko daš te hladne obkladke, mogoče bo pomagalo. Jest sem že skoraj diplomirala iz tega ker imam stalne težave, ampak se še borim naprej. Tako da ni za obupat, čeprom sem bila jest že čist na robu. Pa močno pazi na čistočo, ker pravijo da se mastitis pojavi zaradi vdora bakterij.

Veliko sreče...

clock-img

03.08.2006, 09:51

clock-img

arielca

pencil-img

2312

Pikapolonica, svetujem ti tople obkladke in vroč tuš (pa pod tušem fino masiral oboleli predel; od mesta bolečine proti bradaici), če te bo zelo zelo bolelo pomaga tudi lekadol.
Pri meni je bolečina trajala precej dolgo pa tudi vročine se nisem znebila tako hitro, ker sem alergična na penicilin in nisem dobila antibiotikov.
Naj hitro mine. Srečno!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem