cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Malenkost priraščen jeziček pri dojenčku

clock-img

03.12.2020, 13:00

clock-img

Kvikki

pencil-img

6

Pozdravljene!

Zanima me, ali so pri katerem od vaših otročkov videli malenkost priraščen jeziček in se vseeno niso odločili za prerez? Nama so v porodnišnici rekli, da je zelo malo priraščen in ga ne bi rezali. Zdaj se mal loviva z dojenjem, ampak ker teža lepo napreduje, se nihče noče pogovarjat o tem. Me pa zanima, kako bo ta jeziček za naprej. 
A je katera imela tak primer? Hvala😊

clock-img

03.12.2020, 14:41

clock-img

megiTT

pencil-img

84

Pozdravljena.

Moj sin je imel prirascen jezicek. Pediatrinja je rekla, da se to prereze v kolikor jezicek se more seci cez spodnje zobe. Ce sega vsaj do tja, to pomeni, da lahko prime dojko in sesa. Jaz sem imela nekaj casa nastavek za dojenje S, potem pa sva se navadila in cez nekaj casa nastavek opustila in se je normalno dojil. 

clock-img

03.12.2020, 15:22

clock-img

Kvikki

pencil-img

6

Megitt, najlepša hvalaa za odgovor. Aha, potem se pa zato niso odločili za prerez:) niso nič rekli, kakšne imajo "kriterije". Moja lahko jezik stegne ven iz ust, si imela to v mislih? Na začetku nama je dojenje šlo, zdaj mi pa zadnji teden precej cmoka, kot bi klikala, in je zrak zraven. Možno je tudi, da jo matra kaj drugega,seveda. Se nam zdi vsem čudno, da bi šele po mesecu in pol začela imeti težave zaradi jezička. Delava zdaj neke vaje za krepitev sesanja in obraznih mišic. Upam, da bo😊

clock-img

03.12.2020, 17:40

clock-img

megiTT

pencil-img

84

Ojla,

To je suuuuper, ce toliko stegne jezicek, moj sine ga je stegnil komaj kaksen milimeter cez spodnjo celjust, kjer pridejo ven zobje. Tudi nas je cmokal ma, ped je rekla, da ima vsak svoj stil in ta si je izbral takega 😄

clock-img

03.12.2020, 18:05

clock-img

Kvikki

pencil-img

6

Haha, vsak svoj stil😃😃 to pa.

A sta mogoče kakšno posebno tehniko za dojenje imela? Al pa kakšen položaj? 

clock-img

03.12.2020, 18:16

clock-img

megiTT

pencil-img

84

Ne, cisto normalno, lezal mi je v narocju in to je to

clock-img

04.12.2020, 13:35

clock-img

Kvikki

pencil-img

6

Super. Najlepša hvala za vse tele informacije😊 

clock-img

04.12.2020, 16:49

clock-img

megiTT

pencil-img

84

👍 ni problema 🙂

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem