IZVIRNO SPOROČILO: Brbs
draga liliana
če bi ti vsepovsod "ven padla", bi verjetno tudi začela tako razmišljat. Gre za to, da smo v takem dohodkovnem razredu, kjer smo pokasirali čisto vse varčevalne ukrepe in počasi imam tega dovolj. Zaradi premoženja, od katerega še ne bomo imeli desetletje ali dva nič, tepe nas pa pri vrtcu, transferjih, šoli itd...pa bog ve, kje nas še bo.
Ne, pa ne bi.....jaz sem tudi ostala brez otroških dodatkov (so jih pač črtali za najvišje razrede).....premoženje mi tudi upoštevajo, tako da vrtca plačujem ohoho......
Sicer pa - prosila sem za nasvet tistih, ki se na to spoznajo in imajo kakšno idejo (kot punce zgoraj), ne pa za moraliziranje ljudi, ki niti ne vejo celotne zgodbe, ki je ne mislim opisovat.
Ja, prosila si za nasvet.....ker pa gre vsak otroški dodatek in vsako znižano plačilo vrtca tudi iz mojega žepa oz. tudi iz žepa tistih, ki jim gre še mnogo slabše kot meni, so pa pošteni in niso "iznajdljivi" se imam prav tako pravico zmrdovati ali moralizirati nad "iznajdljivostjo" tistih, ki želijo tako ali drugače zaobiti zakonodajo......to sem vedno počela in bom to vedno počela.....moralizirala pri takih "iznajdljivostih" pa če se tebi moraliziranje ne zdi ok, ker ne poznam celotno zgodbe.....ne, ne poznam je, pa tudi če jo poznam, hvatanja krivin nikoli nisem odobrovala in spoštovala.......
in ja - moj svak je zaradi tega premoženja (stara hiša, potrebna obnove, ampak podedovana zaradi umrlega očeta) izgubil edini dohodek - socialno podporo - uh, kaka sprevržena logika
In nepremičnina, ki je vredna najmanj 90.000 EUR ali pa celo 120.000 EUR (ne, ne poznam dejanskega stanja, na podlagi tvojih podatkov sem to izračunala) ni v tako slabem stanju in človek, ki ima delež v taki hiši, na žalost ne more več biti prejemnik socialne podpore.....nepremičnina je pač premoženje, to se moramo navadati.....od nje zdaj še nimamo koristi, nekoč pa bomo imeli od nje korist, ali bomo živeli v njej, ali nam bo služila oz. nam služi kot vikend, ali pa jo bomo prodali......