cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Jan in televizija :-)

clock-img

29.07.2006, 12:05

clock-img

Anonimen

Nasprotnice gledanja televizije me lahko takoj skur*ate, ampak jaz sem vesela, da je Jan včeraj končno dobil svojo televizijo. KONČNO mi daljinca ne bo treba z nikomer več deliti!!! Končno nihče več ne bo sedel na mojem fotelju!!! Končno bom lahko en film videla do konca!!! user posted image user posted image user posted image

Samo... zdaj bo imel mali smrkavec svojo televizijo v svoji sobi... kako malega vraga kontrolirati, da ne bo dobil štirioglatih oči? Non stop ne morem viseti pri njemu v sobi.

clock-img

29.07.2006, 12:21

clock-img

Anonimen

Pri nas pa nimamo teh problemov, ker nimamo televizije že 3 leta. In je tudi ne rabimo (No, jaz jo malo zvečer pogrešam, ker bi rada zaspala. Pred televizijo mi je običajno uspelo v 5 minutah.).
Zato pa gledamo risanke preko računalnika. Ene 15 DVD-jev ima. Tisti čas potem izkoristim za tahitro pomivanje posode in kuhanje kosila.

clock-img

29.07.2006, 17:14

clock-img

elizabeta p

pencil-img

452

Ja z si pa niti ne predstavljam življenja brez TV-ja. Kako ste se pa navadili?

clock-img

29.07.2006, 17:15

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Mi imamo dva TV. Enega v sobi, drugega v kuhinji.
In če bi imeli večje stanovanje, sem prepričana, da bi bil TV v vsakem prostoru user posted image

clock-img

29.07.2006, 17:22

clock-img

Anonimen

Daljinca pospravi user posted image

Današnji otroci (verjetno) brez njega sploh ne znajo preklopit programov user posted image

clock-img

29.07.2006, 17:58

clock-img

Anonimen

Jst vodim....user posted image

V bivšem stanovanju smo imali v dvosobnem fletu 3 TVjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.07.2006, 20:53

clock-img

Tejči

pencil-img

1963

hja, jaz pa morem celi dan gledat NMK..zjutraj kak odpre oči se dere NINOOO (kliniko), pa dokler ne gre spat. user posted image

clock-img

29.07.2006, 21:56

clock-img

soncicaT

pencil-img

1018

Kerensa..vsaj na to glejte, da bo tv oddaljena vsaj 2m od otrokovih nog!

Pa lepo gledanje!user posted image

clock-img

29.07.2006, 22:04

clock-img

Urška//

pencil-img

615

ni mi jasno, brez tv-jauser posted image , ja svaka čast no

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

clock-img

29.07.2006, 22:14

clock-img

SanjaS

pencil-img

366

Mi smo jo  (TV) spravl v klet in rezultati so fantastični...

Ta mala ( stara 7 let) se je naučila v enem mesecu brat in po 3 mesecih normalno bere knjige s cca 100 stranmi... bere bolje od marsikaterega 15 letnika. Veliko več se pogovarjamo med sabo in načrtujemo skupne akcije.

"Pomanjkljivost" je pa ta, da težko kaj pospravljam solo, kot sem lahko včasih, ko so bili vsi priklopljeni na TV, včasih celo uspem jih uspem prepričat, da mi pomagajo ...

Risanke še vedno pogledata kdaj pa kdaj na PC-ju, pa kakšen DVD si tud pogledamo skupaj, sam pri tem seveda ne uničujemo časa s TV reklamami...
Seveda je na začetku težko, ker imaš kar naenkrat ogromno časa,... no, pa odvisnost vsake vrste je težko takoj pozdraviti, a potem ko prebrodiš krizo, dojameš, da si številne dni svojega življenja preživel v neke vrste zaporu za otopele... Glavno, da miga... in koliko minut na ta način podarimo marketinškim prijemom raznih kemičnih podjetij... kar štopajte, koliko časa  v večernem času bulte v ene in iste reklame za razne WC nete ali barve/šampone za lase ali celo vložke...

Toplo vam priporočam iz lastnih izkušenj:
Ugasnte TV, ne krajšajte si življenja.

LP,
S.

p.s.
Raje visite na internetu, če nimate drugih idej kaj bi počeli. Tu  izbirate večinoma VI kaj boste gledali.

clock-img

29.07.2006, 22:27

clock-img

SanjaS

pencil-img

366

No, oprosti Kerensa, da sem izkoristila tvojo temo za soljenje pameti...user posted image , ampak si ne morem pomagat, ko vidim (sorodstvo in prijatelje) kako jim uhajajo leta življenja in edini mejniki v njihovem življenju so buljenje v nove in nove nadaljevanke ob določenih urah dneva...user posted image

LP,

S.

clock-img

29.07.2006, 23:02

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Mi imamo tudi 2 tv-ja, ampak ti po pravici povem, da imajo otroci precej omejene ure za gledanje le tega in precej omejeno, kaj lahko gledajo. Pa kontrolo imajo tudi ves čas. Saj imaš tudi ti malo stanovanje, a ne, torej ga komot kontroliraš, če si to res želiš.user posted image

Nekaj mi pa vseeno ni jasno. Kako mali sedi na tvojem fotelju? A kar usede se gor, pa noče vstat, ko prideš? A se prereka s tabo, a to pustiš? Mislim ko si bila mala, nisi smela sedeti v fotelju, ker sta mama ali oče hotela sedeti tam, zdaj ko si pa mama, pa ne smeš, ker hoče mulc sedeti tam? Halo!!!! Isto ne razumem, kako ne prideš do daljinca? Daljinec je pri nas moj in konec. Če hočem nekaj gledat, si to res želim, vzamem daljinca in ni demokracije. Dokler imam mnoooogo več obveznosti kot otroci, imam tudi mnogo več pravic in si jih ne pustim vzeti. Če si ne želim pretirano gledati tv, mi je vseeno, če oni gledajo. vendar sem jaz tista, ki odločam, oz moj. Da bi pa komu prišlo na pamet mi reči, da filma ne smem gledati do konca, je pa iluzija. Če bi komu to na pamet padlo se pričkat z mano, bi tisti hip ostal brez tv za naslednji teden, tako da ne razmišljajo o tem.

A veš, moji so veseli, če lahko nekaj gledajo, ker to je pri nas privilegij in dobra volja. IN se potrudijo, da tisto dobijo. Četudi je zato treba prej posodo v stroj zložit ali smeti nest dol ali posesat. Danes sta gledala bethovna, vendar sta prej pomila ene velike škatle in stole. A veš kolk sta bila vesela! Če pa boš ti isto rekla janu, bo pa nezadovoljen in užaljen najbrž. In s kontrolo otroka je enako. Če hočeš, ga lahko kontroliraš, če pa ti je vseeno, pa ti več pomeni prosti čas, ki ga imaš ob tem, ko ti da mir, je pa druga. No, saj se tudi prosti čas prileže, ampak ravno zato, da ne dobijo štirioglate oči, jih pa jaz kontroliram. Pa jih nimajo. user posted image

clock-img

31.07.2006, 11:33

clock-img

Jutra

pencil-img

1267

Mi smo tudi brez TV-jauser posted image  
Ko sva si z možem urejala skupni dom, ni bilo denarja za TV (so bile pred njo druge prioritete), po tolikih letih si pa sploh ne predstavljam več, da bi jo imeli.

Življenje brez TV-ja se mi zdi super. Mir... Čas za druge stvari...
Si upam trditi, da moji hčerki (22 mesecev) odsotnost te škatle v našem domu samo koristi.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

clock-img

31.07.2006, 22:23

clock-img

Anonimen

Ja tudi midva sva urejala stanovanje pred porodom in sva televizijo pospravila k njegovemu bratu v klet. No potem kar nekako ni bilo časa jo iskat, ker sem si za  prvo leto zadala, da bom maksimalno izkoristila čas za otroka. Ko je bil eno leto star je dedka možganska kap in spet ni bilo trenutka za TV (letanje po bolnicah, navajanje na oskrbo takega človeka, ..). Po dveh letih pa jo končno pripeljeva in je delala celih 14 dni (verjetno, ker je predolgo stala). Šel je transformator, ki stane cca. 250 EUR. Pa sva jo v smeti vrgla. Da bi pa novo kupila pa se nama sploh ne da razmišljat, ker smo se čisto navadili brez biti.

clock-img

02.08.2006, 11:40

clock-img

Anonimen

Sem zelo velik nasprotnik preživljanja prostega časa pred TV in nikakor ne odobravam stavkov kot so: "... je gledala TV, jaz pa sem medtem lahko pospravila... / vmes lahko skuham kosilo... / imam vsaj malo miru... /" In pomilujem take otroke.

Pri nas smo zmenjeni - 15 minut na dan poje TV Petelin, ker deklica obožuje govejo muziko, pa ob nedeljah samo Nodi od Živ žava. Sem alergična na stalno prižgano TV, sploh vpričo otrok.

clock-img

03.08.2006, 17:40

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

sama gledam TV samo v miže;)

v bistvu je TV pri nas zelo malo prižgana. vedno pa imamo glasbo, zvočnike imamo v dnevni in v kuhni  in tamala neznansko uživa, pleše in poje pesmice. OK, men gre žaba rega že malo na živceuser posted image

na TV ji včasih zarolam samo telebajske in še te gleda cca 2 minuti, potem pa ni več interesa. na vrsto pride spet žaba rega.

edino kar imamo pa res cele dneve prižgano sta 2 računalnika, ta pa rabimo za službene namene (tle si ne morem pomagat, da ne bi vsake tolko-za pavzo-na net skočila). tamala ima dostop strogo prepovedan.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

03.08.2006, 23:57

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Še ena, ki nima nikoli prižganega TV-ja. No, zdaj ga imamo že dva meseca pospravljenega v garaži, ker prenavljamo in tudi razmišljam, da ga sploh ne bi več dali nazaj. Ga sploh ne pogrešam, je toliko drugih stvari za počet. Čez dan nimam časa, zvečer delam, potem pa še mal na net, pa je ...
Seveda pa im vsi solijo pamet, če živim v kameni dobi, ker nisem gledala kakega filma, nadaljevanke, oddaje ...
Pa ja da.
Tud radio skoraj nikoli ni prižgan.
Rada imam tišino. 

Letos pa bo!

clock-img

14.09.2006, 16:55

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

ko smo v stanovanju je tv ponavadi prižgan, ko smo doma (kar pa je relativno malo)

res pa je, da ko smo na vikendu (dedkova domačija) tv sploh ni v uporabi. vrt veliko pripomore k bolj pametni uporabi prostega časa. ampak vsi nimamo vedno te možnosti...user posted image

iz malega zraste veliko

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem