Mi imamo tudi 2 tv-ja, ampak ti po pravici povem, da imajo otroci precej omejene ure za gledanje le tega in precej omejeno, kaj lahko gledajo. Pa kontrolo imajo tudi ves čas. Saj imaš tudi ti malo stanovanje, a ne, torej ga komot kontroliraš, če si to res želiš.
Nekaj mi pa vseeno ni jasno. Kako mali sedi na tvojem fotelju? A kar usede se gor, pa noče vstat, ko prideš? A se prereka s tabo, a to pustiš? Mislim ko si bila mala, nisi smela sedeti v fotelju, ker sta mama ali oče hotela sedeti tam, zdaj ko si pa mama, pa ne smeš, ker hoče mulc sedeti tam? Halo!!!! Isto ne razumem, kako ne prideš do daljinca? Daljinec je pri nas moj in konec. Če hočem nekaj gledat, si to res želim, vzamem daljinca in ni demokracije. Dokler imam mnoooogo več obveznosti kot otroci, imam tudi mnogo več pravic in si jih ne pustim vzeti. Če si ne želim pretirano gledati tv, mi je vseeno, če oni gledajo. vendar sem jaz tista, ki odločam, oz moj. Da bi pa komu prišlo na pamet mi reči, da filma ne smem gledati do konca, je pa iluzija. Če bi komu to na pamet padlo se pričkat z mano, bi tisti hip ostal brez tv za naslednji teden, tako da ne razmišljajo o tem.
A veš, moji so veseli, če lahko nekaj gledajo, ker to je pri nas privilegij in dobra volja. IN se potrudijo, da tisto dobijo. Četudi je zato treba prej posodo v stroj zložit ali smeti nest dol ali posesat. Danes sta gledala bethovna, vendar sta prej pomila ene velike škatle in stole. A veš kolk sta bila vesela! Če pa boš ti isto rekla janu, bo pa nezadovoljen in užaljen najbrž. In s kontrolo otroka je enako. Če hočeš, ga lahko kontroliraš, če pa ti je vseeno, pa ti več pomeni prosti čas, ki ga imaš ob tem, ko ti da mir, je pa druga. No, saj se tudi prosti čas prileže, ampak ravno zato, da ne dobijo štirioglate oči, jih pa jaz kontroliram. Pa jih nimajo.