IZVIRNO SPOROČILO: IZSKORIŠČEVALEC
...,samo izgleda da jih v naši družini in sorodstvu imam samo jaz in moje sorodstvo....
Mislim da od tu izvira vsa težava. V zvezi s tem imaš zelo veliko bolečino. Zato te že majhne besede, ki za nekoga drugega, ki takšne rane nima, niso nič posebnega, takoj postavijo v stanje v katerem čutiš to bolečino. Jeza je samo takojšnja reakcija na bolečino. Tega pa ne more rešiti nihče, razen tebe in tudi ne ti sam.
A ni žalostno. Imata družino, otroke, hišo, hrano, gretje, avto a nimata tisto kar si želita ker so stvari (nepomembne za ostale) okrog katerih se kregata, za vaju pomembnejše.
Ampak vidva se ne kregata zaradi teh nepomembnih stvari. Vidva se kregata zaradi občutkov, ki jih doživita ob teh nepomembnih stvareh. Ti občutki pa niso nepomembni, saj segajo globoko tja od kjer izhaja ta bolečina - daleč v preteklost, daleč prej predno sta se spoznala.
Izgleda, da se še vedno nisi ločil od svoje primarne družine. Kakorkoli že, tvoja dolžnost je da skrbiš za družino (ne samo finančno), ampak da si v prvi vrsti z otroci in tudi z ženo. Namreč
to je sedaj tvoja družina in tvoje sorodstvo in tvoja naloga je da to svojo družino varuješ in braniš pred "sorodstvi" po ženini ali svoji strani.
Toda tvoja družina, tvoje novo sorodsvo je v težavah. Oba sta jo so sem pripeljala. Vprašanje pa je, ali boš samo jamral (se jezil) ali pa se boš potrudil. Velja za vaju oba.
< Sporočilo je popravil tehnofil -- 15.11.2011 11:00:04 >