cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Hujšanje po porodu

clock-img

10.04.2006, 11:55

clock-img

malcicapalcica

pencil-img

1

Pozdravljene! Na vas se obračam z vprašanjem in upam na čimveč odgovorov. Sem 14 dni po drugem porodu. Po prvem mi je ostalo 5kg (skupaj sem se zredila 22kg), med drugo nosečnostjo sem se zredila 20kg(rizična nosečnost z ležanjem) in po porodu shujšala 3kg. Zdaj sem se počasi odločila, da bo potrebno narediti korenito spremembo, saj res ne želim na morju paradirati z vsemi odvečnimi kg. Pa še slabo se počutim.
Delno dojim, delno dodajam adaptirano mleko. Kaj mi svetujete? Ali naj se podstopim kake diete (3MD mi je po prvem porodu, ampak, ko sem nehala dojiti, fino uspela) ali naj se najprej discipliniram le s količino hrane?

Res hvala za nasvete,lp

clock-img

10.04.2006, 12:29

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Jaz pa mislim, da je malo prezgodaj, da bi začela s hujšanjem.
Če sem prav prebrala, si rodila 14 dni nazaj.

Jaz sem počakala, da smo začeli z uvajanjem goste hrane, ker je bil polno dojen in nisem želela "ogroziti" količine mleka. Ok, to je pri tebi drugače, ker še dodajaš, ampak mora miniti vsaj nekaj časa od poroda, da se ti telo rehabilitira.
Jaz sem rodila lani aprila in sem tudi najprej mislila, da bom do poletja pa ja že zgubila vse kg. Pa ni šlo. Ob vsej utrujenosti in neprespanosti, so mi bili odvečni kg zadnja skrb.
Sem bila prejšnje poletje malo bolj okrogla, zdaj se matram da ne bi bila tudi letošnje :-)
Za kakšno resno dijeto je pri tebi res prezgodaj.

clock-img

10.04.2006, 12:39

clock-img

t_t_y

pencil-img

549

Moj je bil star 8,5 m ko sva se nehala dojit, z dieto sem začela, ko je imel 8 mesecev - se mi zdi, da je bil to ravno pravi čas - pred odhodom v službo sem se uspela znebit kar lepega števila kilc in sem pršla v službo taka kot sem bla prej. Če bi mela še kdaj kakega (pa bo spet treba hujšat - zagotovo), mislim, da se bom ravnala enako.

lp

clock-img

10.04.2006, 12:42

clock-img

Suzi*

pencil-img

4556

Uf, jaz tudi mislim, da je 14 dni po porodu še čist prezgodaj, da bi sploh kaj razmišljala o hujšanju. Jaz sem po porodu lepo zgubila vse kilce, samo so mi šle pozneje gor. Hujšati sem pa začela, ko je bil mali star 10m in je že lepo jedel gosto hrano (ker drugače sem ga še dojila). Potem je pa s kilami uplahnilo tudi mleko, ampak ni bilo panike, ker se je pri 11,5m mali sam odstavil.  Bolje da se zdaj posvetiš materinstvu, kilce boš pa že še pozneje zbijala.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

clock-img

10.04.2006, 14:46

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Nisem zagovornica debelih, ampak 14 dni po porodu pa je definitivno prehitro za hujšanje. Jaz sem se odločila, da se znebim 5 kg 6mesecev po porodu - ko sem ji začela dodajat hrano.
Rodila sem junija in po 1,5 mesecu smo šli na morje, pa se nisem popolnoma nič obremenjevala s postavo, po 10 mesecih pa mi pravijo, da sem bolj suha, kot pred nosečnostjo.
Le brezskrbno uživaj v lepih dneh s čim daljšimi sprehodi, pa se ti bo postava izoblikovala, da še vedla ne boš. Pa sekiraj se ne, ker stres redi.
Uživaj prve mesece v materinstvu in privajanju na novo bitje ne pa v skrbeh za kile. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

11.04.2006, 22:14

clock-img

Teya

pencil-img

1051

tudi jaz mislim, da je še prezgodaj za hujšanje....ne sekiraj se s tem, kako boš izgledala v kopalkah, saj nihče ne pričakuje, da boš ob nekaj mesečnem dojenčku, izgledala vsa fit....oz bi to izgledalo še bolj čudno, kot nekaj odvečnega špehca user posted image

jaz sem dojila oz delno dojila le 3 mesece, pa sem se vseeno odločila za dieto šele pri njegovih 7 mesecih, saj prej nisem bila psihično pripravljena še na to...mogoče je pri tebi drugače, saj praviš, da imaš 2. otroka user posted image  a vseeno mislim, da se je potrebno po porodu prvo postavit psihično nazaj na noge, počakat da življenje steče bolj umirjeno in si šele potem naložit na ramena še odrekanja hrani user posted image

vsekakor ti želim vso srečo pri hujšanju, zdaj ali pa čez par mesecev, predvsem pa čim manj obremenjevanja s trebuščkom in čim več užitkov z otrokoma!

clock-img

16.04.2006, 17:41

clock-img

mojcazup

pencil-img

20

Za hujsanje je pa res se malo prezgodaj. Svetujem ti da cim vec dojis in bodo kile kar same izginile,kajti tudi jaz sem se zredila 20kg pa sem  prvi mesec zgubila 15kg, danes ima Leon 3 mesece , meni pa sta ostala se 2kg. Vse je slo dol samo z dojenjem brez kaksnih diet, pa tudi te 2 bojo se sle se nic ne sekiram. Sedaj naj te bolj skrbi otrok ne pa tvoje kile za njih je se cas.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem