cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dojenje kot tolažba

clock-img

08.10.2005, 22:40

clock-img

teta beta

pencil-img

2272

Našo punco proti koncu dojenja občasno mučijo krči. Takrat še toliko bolj hlastno išče dojko in sesa, pa spusti ob krču in spet sesa itd. Zdi se mi, da sesa in je bolj za tolažbo kot zaradi lakote. Včasih ji ob krčih tudi sama ponudim dojko, da se pomiri. No, hvalabogu, da ji lahko vsaj kako pomagam, ampak me pa zanima, predvsem teoretično, ali je možno, da bi tudi kasneje v življenju smatrala hrano za tolažbo ali tako majhni otroci tega še ne dojemajo tako?

clock-img

08.10.2005, 22:43

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Meni proti koncu dojenja tudi začne kar nekaj krčevito jokat in z glavo skače na joško pa spet stran pa spet nanjo...jaz sem pogruntala, da je treba takrat nehat dojit in podreti kupčka. Takoj ji odleže in potem spet umirjeno vleče naprej. Morda je tudi pri tvojemu otročičku tako.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

09.10.2005, 21:36

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

Tetka betka, ti kar tolaži tako, tudi jaz sem tako počela, pa še zdaj je zizaland glavna tolažba, ko pade ipd. Mislim, da to ne pomeni, da se bo prenažirala, ko bo 'velika', zaradi tolažbe.

clock-img

09.10.2005, 21:42

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

dojenje ima poleg prehranjevalne tudi tolažilno funkcijo. to nikakor ne pomeni, da se bo kasneje v življenju zaradi tega tolažila s hrano. samo uživajta in se tolažita in bo vse v najlepšem redu.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

10.10.2005, 00:17

clock-img

duda

pencil-img

30

Se čisto strinjam z Jessy. Moj dela natanko tako kot opisuješ Teta beta, kadar poje preveč zraka in je treba podreti kupček. Ko je bil še majhen je začel kar kričat, sedaj (2M) pa se samo ''skače na zizo''. Smo tudi mi potrebovali nekaj časa, da smo pogruntala kaj ga muči...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem