cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dojenje in začetek uvajanja GH

clock-img

05.09.2010, 19:16

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Zanima me, kako je z dojenjem, ko se začne z uvajanjem GH? Namreč vem, da se od začetka obroki dojenja še ne izpuščajo, ampak se med obrokom dodaja še naprimer sok ali kašica od začetka. Kako je z mlekom, ko bo recimo manj pil, se bo potem delalo manj mleka v dojkah ali bo potrebno kaj črpati? Kako je kaj s tem od začetka?

clock-img

05.09.2010, 20:06

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Pri nas se je uredilo bp. Nekaj časa sem poleg GH še dojila; po obroku. Ker je takrat manj popil, se je tudi naredilo manj mleka. Ni pa vplivalo na druge obroke dojenja.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

clock-img

05.09.2010, 20:13

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Bolj me to zanima zaradi mastitisa, če pač ne bo toliko popil, glede na to, da bo med obrokom še zaužil nekaj Gh, dojka pa bo še vedno polna oz. je ne bo spraznil tako kot prej, ko se je polno dojil?

clock-img

05.09.2010, 20:18

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Pa saj bo šlo postopoma, saj ne bo otrok kar od danes na jutri opustil en obrok mleka. Od začetka te bo mogoče malo tiščalo, sčasoma pa se telo navadi, da je manj povpraševanja in se bo tudi manj mleka delalo. Če te bi pa od začetka le preveč tiščalo, si pa iztisni ali izčrpaj le toliko, da te neha tiščati. Jaz nisem dojila, ampak sem si nekaj časa črpala. Ko sem se odločila nehat, sem vsak dan črpala manj in kakšen teden je bilo tako, da sem si morala vmes malo izčrpat, ravno toliko, da je nehalo tiščati, potem pa se je telo navadilo na manj povpraševanja. Pa nisem nobenega mastitisa dobila.

clock-img

05.09.2010, 21:04

clock-img

izgubljena_ovcka

pencil-img

438

Mene ni nič tiščalo... vse gre tako počaaaasi, da se zgodi tudi, da se telo sproti privadi in sploh ne utegneš imeti težav. Črpat ni treba prav nič. po petih mesecih polnega dojenja ne bo mleka kar "zmanjkalo". Jaz sem si začela pri ene 5m črpat za večerni obrok (načrpala ponavadi okoli 180ml, noter zmešala riževe kosmiče in mu dala po žlički), potem pa še dojenje za uspavanje povrh.

Ti otroku ponujaj dojko kot ponavadi, tudi po obroku GH. Če bo hotel potem še rabi, če se bo pa najedel samo od goste hrane pa tudi okej (ampak to še kakšen mesec sigurno ne bo). Itak je na začetku samo en obrok gh na dan, preden prideš do dveh, treh obrokov se vse že zdavnaj prilagodi.

Ne skrbi, narava je vse izjemno dobro predvidela že miljone let nazaj. Saj levinje, psičke in pujse tudi ne dobijo kar mastitisa ko levčki, psički in pujski začnejo drugo hrano jest! user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem