cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dieta - 53. dan!

clock-img

29.09.2005, 00:16

clock-img

Anonimen

Marička, kako nam dnevi letijo. Se mi zdi, da smo komaj včeraj začela z dieto, pa poglejte, koliko dni je že okoli. Še malo,pa bo konec, jaz pa še vedno ne bom dosegla cilja. Pa saj sem se že skoraj odločila, da bom kar nadaljevala z dieto, dokler ne grem v službo (januar) oz. dokler ne dosežem cilja.

Evo, danes pa imamo VITAMINSKI DAN. Mislim, da mi bo po dolgem času in grešenju zelo prav prišel in mi celo pasal.

Knjiga pa vam daje naslednje predloge:

Z: kozarec sadnega soka ali 2 jabolki ali....
 
M: kozarec soka rdeče pese
 
K: sadna solata (slive, melona, ananas, jagode, narezani mandeljni
 
M: pest jabolčnih krhljev in kozarec soka rdeče pese
 
V: 2 breskvi zmiksajte v kašo, dodajte sveže stisnjen sok ene pomaranče in radensko po potrebi. Popijte takoj.
 
Če pa vam to ne odgovarja, pa lahko naredite:
 
8 sliv razkoščičite in razpolovite in skuhajte do mehkega v 2 dl vode skupaj s sladilom, nageljnovo žbico, koščkom cimetove skorje, sokom 1 limone in naribano limonino lupinico tako dolgo, da slive razpadejo. Pojejte toplo.
 
Tako, to so predlogi, jaz bom pa verjetno udarila po svežem sadju.

Dober tek in veliko volje vam želim!user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.09.2005, 06:56

clock-img

biba77

pencil-img

3943

user posted imageuser posted image ,user posted image ,user posted image ,user posted image ,user posted image

no, take pregresne misli pa mene non-stop spremljajo... user posted image medtem, ko imam sadni dan. Vceraj sem zmazala eno tortico, zvacer, pa sem mela se eno princesko, ampak ni slo dol... sem jo pol senkala. :) Danes pa imam na mizi nektarine in grozdje.


< Sporočilo je popravil Astra -- 29.9.2005 7:01:54 >


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

clock-img

29.09.2005, 07:05

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Punce jaz imam pa eno vprašanje za vas hujšarice ki se boj spoznate na to kaj lahko kombiniraš
A sendvič (kruh , salama, sir, kumarica) to pa nesmeš skupaj jest če hujšaš????

clock-img

29.09.2005, 07:13

clock-img

biba77

pencil-img

3943

Ne, ze sir in salama sta neprimerna kombinacija, kruh pa je itak zelo zreduciran  na beljakovinski dan (1 kos) pri 3MD, tako, da so sendvici bolj greh kot ne... user posted image
Lahko pa jez kumarice in sir ali salamo in kumarice... ce ti take kombinacije ustrezajo. Meni niso problem... tudi brez kruha ne. user posted image


< Sporočilo je popravil Astra -- 29.9.2005 7:14:53 >


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

clock-img

29.09.2005, 07:18

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

To pa pri meni brez kruha ne gre ....zaenkrat še nisem na dieti ko pa bom pa bo pol kriza ker mam kruh zeloooo rada.

clock-img

29.09.2005, 07:29

clock-img

Anonimen

Cipresa, tudi jaz sem mislila, da brez kruha ne bo šlo, ampak gre. Začuda, da gre in to brez vseh težav. Res, boš videla, ko boš odločena za dieto, bo šlo tudi tebi.

clock-img

29.09.2005, 09:53

clock-img

Anonimen

Sestavine: 1 kg zelja, 30 dag zrelega paradižnika, 5 žlic olja, žlica moke, mleta sladka paprika, peteršilj, sol, poper.
Zelje očistimo, kocen odrežemo in zelje narežemo na tanke rezance. Segrejemo olje, dodamo zelje in ga pražimo na nizkem ognju. Vmes ves čas mešamo.
Ko se zelje že precej zmehča, ga potresemo z moko, nato dodamo nasekljan paradižnik. Začinimo s sladko papriko, pokrijemo in dušimo približno pol ure. Po potrebi dolijemo malo vode ali zelenjavne jušne osnove. Solimo, popramo in potresemo z nasekljanim peteršiljem.

 
Evo, milsim, da je toler dobra stvar za danes. Pač izpistimo tisto moko, bistvene vloge itak ne igra. jaz mislim, da bom pa tole res probala danes.

clock-img

29.09.2005, 11:10

clock-img

Maja0505

pencil-img

168

Danes zjutraj sem bila tako vesela, ko sem stopila na tehtnico. Pokazala mi je -5kg. Potem sva s svojouser posted image  šli v trgovino in ko sem šla mimo kruha in sladic je takoooooooo dišalo, da se si morala kupir en skutin burek in ga že zjutraj pojedla. Sicer samo pol, ker celga nisem zmogla. Verjetno se mi je že tolk trebuh skrčil.user posted image  Dones imam beljakovinski dan, tako da mislim, da to ni blo najbolj pametno, pa kaj čmo. Več kot kilo zaradi tega tud ne bom nazaj dobila.user posted image
Sicer imam pa v ponedeljek vodni dan.user posted image user posted image user posted image  V nedeljo pa sadnega. Pa verjetno bo kakšna trgatev. Šit.... Kaj je to smotan, če maš na nedeljo sadni dan.

clock-img

29.09.2005, 11:18

clock-img

biba77

pencil-img

3943

Na trgatvi sploh ni problem, ko je tolko grozdja. Jaz sem prejsnjo nedeljo bila na podbiranju. Pa je slo. Malo me je edino mucilo, ker sem bila jaz kuharica za ostale... Ko pa se sladkega grozdja najes, pa itak nic vec ne gre dol... Jaz sem samo se pila...user posted image


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

clock-img

29.09.2005, 11:28

clock-img

Anonimen

Maja0505, pol bureka na beljakovinski dan ni tako grozna pregreha, le da ga vzemi kot kosilo in do večerje pojej zdaj smo samo kakšno sadje, če bo sila. Za večerjo pa jej skuto, jogurt ali sir (lahko menda z malo kruha). Tako bi jaz naredila na tvojem mestu.
Cipresa, pri sendviču je problem kombiniranja beljakovin (salama in sir) ter hidratov (kruh). Teh dveh skupin se ne sme kombinirat. Torej lahko ješ salamo in sir skupaj, ker sta oboje beljakovinske sestave, in posebej sam kruh. Z obema skupinama pa lahko kombiniraš zelenjavo, torek npr, kisle kumarice, papriko, paradićnik ali karkoli že. Verjami, tudi jaz sem bila volk (in sem še) na sendviče, ampak če se odločiš, se pač odločiš. Tega ne smeš in konec. Jaz bom po končani dieti jedla salamo s sirom, sir mi bo nadomestil kruh, in zraven kumarice ali olive. Pri dieti moraš med seboj ločevati tudi beljakovine, torej če začneš s sirom moraš jesti tisti dan sir, če pa s salamo oziroma z mesom, pa meso.

clock-img

29.09.2005, 17:51

clock-img

Anonimen

Jaz sem si pa tist recept naredila, k sem ga gor napisala, spustila sem moko pa olje in dala not pol zelenjavne kocke, bolj kot ena juha. Pa sploh ni blo švoh, še moj dec je jedu, sicer s kruhom, pa malo čukasto je gledal ampak pojedel je pa le.

clock-img

29.09.2005, 17:55

clock-img

polona2

pencil-img

2144

Punce, jaz sem obupala...user posted image  No, sedaj se grem pa fino nažretuser posted image ...

clock-img

29.09.2005, 17:57

clock-img

Anonimen

Jaz sem se pa zdajle nažrla pečene zelenjave (paprike, bučke, jajčevci, čebula), da mi je kar slabo. Zdaj pijem kavo, potem pa gremo s Tioborjem in Mišo ven, na dež. Mater me najedla, vsako sekundo. Čisto nič ne more biti sam. Zdajle sem ga okregala, da bom tule v miru popila kavo, pa že: Saj lahko pri meni v sobi popiješ kavo. A se greva igraaaaat? Ojoj, glava me že boli. Kje je še osem! No, zdajle je čudežno res šel sam v sobo. Ampak bo čez 10 sekund nazaj, če sem že popila. Točno vem. No ja, to ne paše ravno k dieti. Ali pa? Saj živci tudi migajo.

clock-img

29.09.2005, 18:58

clock-img

biba77

pencil-img

3943

Jaz pa sem pojedla skledo repincla in prebrskala dve zlici zelja iz segedina...user posted image
Pa si bom se kaki grozd jurke privoscila, pa bo... zeja me pa muci non-stop...user posted image


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

clock-img

29.09.2005, 19:01

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

Moyca še -1kg


_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

clock-img

29.09.2005, 19:23

clock-img

Anonimen

Mater, Spliš, si me s kavo zdriblala, si jo grem skuhat. A veš, daimam đezvo ene dve uri gor na štedilniku, pa ne vem, če bi ali ne. Ampak zdaj jo pa bom. Z velikim veseljem. Hvala Splišni za vzpodbudo user posted image

clock-img

29.09.2005, 22:27

clock-img

Anonimen

Ni za kaj. Upam, da je teknila. Jaz jo zdaj pijem brez mleka. Malo sem se je navadila, ampak mi je še vedno zanič. Jo vsaj manj popijem. Zadnjič sem pa na beljakovinski dan malo poskusila take z mlekom pri Gorazdu in sploh nisem mogla verjet, da je to samo kava. Zdelo se mi je tako božansko dobra, da sploh ne morem opisat. user posted image  Kot bi bili notri še lešniki, pa vanilij ... Ampak, ne, smo šli nazaj na brez mleka. Kjer je volja, tam je moč! user posted image

clock-img

29.09.2005, 22:34

clock-img

mojchka

pencil-img

300

Splišni,
sorči, a bi mi lahko povedala,, kako spečeš tole zelenjavco?
Jo razkosaš, daš kar na pekač (peki papir?), koliko časa približno pečeš? Ko je pečeno, dodaš kaj oljčnega olja, začimb?
Ker midva imava jutri sadni dan, moj pa na tak dan je bolj zelenjavo in se je malo naveličal kislih solat... Tenks vnaprej

Jaz pa sem ugotovila, da je črna kava s pikico sladkorja boljša kot z mlekom... sem presenečna.

_____________________________

LP
mojca

clock-img

29.09.2005, 22:42

clock-img

Anonimen

Jaz dam umetno sladilo. Še brez tega bi pa bruhala.
Zelenjavo pa razkosam, jo dam v pekaš, naoljim z olivnim oljem, solim, zmešam in spečem. Koliko časa pa res nima pojma. Najprej sem pekla na 200, pa potem znašala na 180, potem spet dala na 200 ... kaj pa vem, kar precej dolgo, več kot pol ure, recimo. Saj se vidi, ko paprike in čebula lepo malo porjavijo. Jajčevci (narezani na kolobarje) so pa že prej pečeni, ampak nič hudega, meni so malo bolj pečeni še boljši. Bučke pa sem narezala počez čez pol, pa potem vsak konec po dolgem in še enkrat podolgem - torej eno polovico ša 4 dele. Ampak seveda, po želji. Paprikam pa odstraniš peške, pa tudi na štiri dele narežeš. Čebulo pa na polovice, ampak ni bila prav velika.

clock-img

29.09.2005, 22:52

clock-img

mojchka

pencil-img

300

uf, kako lepo se sliši...
če mu bom to res naredila, seveda ne bom ostala samo pri sadju

Hvala ti.
Nočko

_____________________________

LP
mojca

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem