Hojla, dekleta!
Pa smo prigurale do 12. dneva našega "žretja".:)-:)-
Jutri je spet na vrsti :hudicek: pasji dan, prevedeno VITAMINSKI DAN.
Jemo lahko vse vrste in oblike sadja v neomejenih količinah. Jaz bom znova udarila za kosilo 2 pečeni banani s cimetom, verjetno si bom za večerjo pripravila toplo sadno solato (če katera želi recept, kar naj reče).
Knjiga pa ponuja:
Z: v mešalniku zmešajte 1 dokaj zrelo in debelo, na koščke narezano hruško, sok pol limone, 2 dcl vode in ščepec cimeta. Okrasite z lističi mete in po želji osladite s sladilom.
M: 1 kozarec ribezovega soka
K: sadna nabodala (15 dag jagod in 2 kivija, 1 banano, 1 breskvo). Vmes natikajte oprane lističe melise. Pokapljajte z limoninim sokom in prelijte s prevretim sokom 1 pomaranče. Mmmmm, ni slabo, ne?:zmeden2:
M: pest jabolčnih in drugih krhljev in kozarec ribezovega soka
V: v mešalniku zmiksajte banano in ji dodajte borovnice ali jagode ali kaj drugega. Ohladite, zajemajte z žlico in počasi jejte.:)
Če vam za kosilo predlagano ne tekne, pa imamo na razpolago še:
naribajte 3 jabolka in 1 korenček. Dodajte nekaj kapljic olja, sok ene pomaranče in sladilo po okusu. Korenček lahko zamenjate z rdečo peso, pomarančo pa z limono.:)
Torej, najtežji dan je pred nami in ne dvomim v to, da ga bomo brez skrbi preživele. Jaz sem se odločila, da dam jutri Nejca k mami v spodnje nadstropje, jaz pa v pucanje stanovanja, ker je tega že res potrebno, jaz pa rabim nekaj, da se zamotim in ne mislim na tisti tiramisu, ki sem ga danes naredila in ga zdaj veselo papcam. Upam, da ga bodo domači čimprej pojedli, da mi ne bo jutri delal preveč skrbi in ga bom morala pojesti.:)-