cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Bolniška

clock-img

03.11.2012, 14:14

clock-img

Žaka

pencil-img

291

Ali kdo ve če je to prav.....sem malo v dvomih.
Na bolniški sem že od 20.8 imam kronično vnetje sklepov. Ko bi morala v službo sem dobila vročino in so mi ugotovili da imam vnetje ledvičnih čašic.Pa mi je rekla zdravnica da zdaj ni problema z bolniško ker ni treba na komisijo,ker imam drugo diagnozo. Prej vnetje sklepov zdaj vnetje ledvičnih čašic. Ali je naredila prav?
Res ne vem kako to poteka...ali bi me mogla dat vseeno na komisijo?

clock-img

03.11.2012, 17:49

clock-img

Anonimen

Mislim, da je naredila prav ... na komisijo greš, če si zaradi ene bolezni več kot mesec dni odsoten v službi.

clock-img

03.11.2012, 18:19

clock-img

enea

pencil-img

2440

jaz sem od 20.9. na bolniški, zaradi poškodbe izven dela,.. do 8.10., 9.10 mi je zdravnik odprl naprej bolniško, zaradi druge " bolezni", 20.10, sem bila na komisiji,..user posted image

clock-img

03.11.2012, 18:47

clock-img

Žaka

pencil-img

291

Hvala punce,bom lažje spala.Me je kar skrbelo.

clock-img

03.11.2012, 21:50

clock-img

gsatalema

pencil-img

568

Če ti je bolniška za prvo diagnozp potekla in bi morala v službo je vse ok,... sedaj, oz. isti dan nova diagnoza in nova bolniška naprej - do 30 dni - potem pa na komisijo.
Sem že kar domača v tej "temi", ker sem v staležu že eno leto skupaj...

clock-img

03.11.2012, 23:29

clock-img

trnuljčica

pencil-img

3175

Pravilno je naredila.
Če pa je teh, različnih , diagnoz več kot 120 dni v letu, pa gre po pravilih, vseeno na komisijo zzzs. A na to pogosto zdravnika opozorijo kar sami delodajalci, ker jim je to v interesu.

clock-img

04.11.2012, 15:42

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Jaz imam pa samo eno vprašanje, za tiste, ki imate že izkušnje s tem; ali po menjavi diagnoze začne teči novih 30 dni v breme delodajalca ali gre za skupnih 30 delovnih dni, ne glede na vmesne diagnoze.

clock-img

05.11.2012, 09:00

clock-img

gsatalema

pencil-img

568

ne glede na diagnozo teče 30 dnevni rok, potem pa na komisijo če je daljši stalež... Če pa je prekinitev vmes (lahko samo en dan), pa na novo začne tečt 30 dnevni rok za delodajalca... sicer pa mislim, da delodajalec plača prvih 45 dni staleža....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem