cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Bolečine v hrbtenici

clock-img

21.02.2008, 15:07

clock-img

pikica78

pencil-img

31

Pozdravljeni!

Že dolgo časa imam težave z hrbtenico. Vsako leto najmanj 1X pristanem na protibolečinski terapiji z inekcijami. Zelo sem se bala kako bo v nosečnosti, vendar je bilo na mojo veliko srečo vse bp. Težave so se pojavile sedaj, dva meseca po porodu. Čez dan še gre nekako, zvečer ko se pa začnejo krči in moram svojo pikico ful nosit in tolažit, mi ni za zdržat od bolečin. Tako, da obe jokava od bolečin. Včasih me tako preseka in boli, da komaj ostanem pokonci. Zadnja 2 dni mi tudi roke postanejo mravljinčaste in zatečene. Jemljem tablete, ki mi jih je predpisal zdravnik, vendar mi ne pomagajo kaj dosti. Ker je dolga čakalna doba na fizioterapiji, moram sama telovaditi in učvrstit križne mišice.
Zato bi prosila, če ima katera podobno težavo, da mi predlaga kakšne vaje bi lahko delala? Ne bi rada še poslabšala zadevo z nepravilnimi vajami.

clock-img

22.02.2008, 18:45

clock-img

lubicamoja

pencil-img

72

Sama sem tudi v tem. Vsak čas me fajn preseka, da hčerkice, ki je stara malo več kot 5 mescev včasih po dan, dva niti v naročje ne morem vzet. Ko čutim, da me že grabi je ne dvigujem. Se mi je že zgodilo, da sem jo dvignila in ravno v tistem trenutku presekalo. Še sreča, da sva bili na postelji. Od takrat sem zelo previdna. Kaj mi pomaga..
Vsaj večer in vsako jutro se rahlo razgibavam. Zgleda pa tako:
1 vaja - ležim, zajamem zrak, stisnem zadnjico, prste na nogah iztegnem kolikor lahko, roke imam ob telesu, držim 10 sekund in spustim. Vajo ponovim 10x. 
2 vaja - ležim, zajamem zrak, stisnem zadnjico, prste na nogah tokrat potisnem proti sebi, prav tako držim 10 sekund potem pa spustim. Jo ponovim prav tako 10x.
Te vaje za hrbtenico so meni pokazali v Valdoltri. Jih je še nekaj... 
Upam, da bo kaj pomagalo...

clock-img

11.03.2008, 08:50

clock-img

januarka2008

pencil-img

2

Ojla,
jaz imam tudi, sedaj dva meseca po porodu grozno hude bolečine v zgornjem delu hrbta. Če nosim otroka za kupčke moram hudo stiskati zobe, da zdržim. Telovadim že 14 dni in je malo bolje. Delam
1. ženske sklece
2. usločim hrbet enkrat navzgor, drugič navzdol, ko sem na vseh šririh na tleh
3. vaja MAČKA, sem na vseh štirih in grem z glavo najprej navzdol in potem navzgor, kot bi mačka jedla mleko iz posodice

Pred 7 dnevi, pa mi je mama podarila trebušni pas, nek volnen steznik, ki me objame okoli spodnjega dela hrbtenice in trebuha. In resnično pomaga. Odkar ga nosim, me zgornji del hrbta precej manj boli. Čeprav mislim, da je steznik zgolj začasna, prehodna rešitev, dokler si ne okrepim mišic.

Pozdravček in srečno

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem