cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

(NE)Vpis v šolo

clock-img

20.01.2009, 19:25

clock-img

bambolina

pencil-img

198

Imam sina, ki je decembra dopolnil 5 let. Ker sva se z možem odločila, da vpis v šolo prestaviva za naslednje leto, me zanima če kdo ve kakšen je postopek. Vem, da otroka testirajo in se na podlagi tega odločijo. Kdo ga testira? Ali dobimo povabilo k vpisu že v vrtcu ali se sami obrnemo v šolo in potem tam otrok opravi teste? Pojma nimam... Ima kdo kaj več informacij?

clock-img

20.01.2009, 19:26

clock-img

Pikapolonica_

pencil-img

1395

Zaprosiš - potem pa se na šoli odločijo, ali potrdijo ali zavrnejo prošnjo. Načeloma se da zmenit

Menda bomo zibali...drugič ;)

clock-img

20.01.2009, 19:36

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Napišete  prošnjo za odložen vpis z razlogi.
NATO ga testira psih. v ZD.
NAm so ugodili.

clock-img

20.01.2009, 20:40

clock-img

uwaga

pencil-img

613

Mi smo hčerki prestavili šolanje; najprej smo se o tem pogovorili z vzgojiteljico v vrtcu, nato z zdravnico na pregledu za šolo, na koncu pa še s svetovalno delavko na šoli. Navedli smo razloge zakaj želimo prestavit vpis in so se strinjali. Domov smo dobili odgovor/odločbo, da se hčerki prestavi vpis v šolo za eno leto.
Veliko sreče!

clock-img

20.01.2009, 21:12

clock-img

kaja26

pencil-img

320

ja delkica je rojena decembra. sicer je stara 3 leta ampak sem že razmišljala kako je s tem..

Kaj pa ste navedle kot razlog , dajih niste vpisale ?

clock-img

20.01.2009, 21:20

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Naša je rojena julija, nedonošenka.
Težave pri grafomotoriki, čustvena in socialna zrelost ...

clock-img

20.01.2009, 22:33

clock-img

kaja02

pencil-img

1316

pri vpisu podaš mnenje, v ZD jo testira psihiater, pa se da vse zmenit, načeloma odložijo šolanje na željo staršev.

Naša Kaja je rojena 9.1.2002, in je letos šla v šolo; ker pa je bila lani zelo malo vpisa je že lani dobila vabilo k vpisu, pa sva se odločila, da ji enega leta otroštva ne bova vzela, odločila sva se pravilno, pa čeprav je že pred vstopom  šolo tekoče brala ; sedaj se mal dolgočasi, sam čustveno pa še ni bila zrela

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

clock-img

21.01.2009, 11:48

clock-img

uwaga

pencil-img

613

Naša je imela težave s koncentracijo, fino motoriko, slabo socializirana ( ignorirala je otroke), slabo leto pred tem pa smo se selili in dobili še bratca. Vse skupaj je bilo preveč sprememb, pa smo prestavili šolanje.

clock-img

21.01.2009, 13:15

clock-img

bambolina

pencil-img

198

Hvala vsem za odgovore.

clock-img

26.01.2009, 12:38

clock-img

saskija

pencil-img

1852

bambolina, če boš imela kakšne težave pri odložitvi šolanja mi lahko pišeš tudi na ZS.

Sama delam na tem področju, tudi prestavili smo vpis naše prvošolke in se je zelo obrestovalo.user posted image

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

clock-img

03.02.2009, 13:52

clock-img

bambolina

pencil-img

198

"Saskija"  hvala za ponujeno pomoč... Upam, da ne bomo imeli problemov, če pa, se ti pa zagotovo javim :-)

clock-img

09.02.2009, 20:59

clock-img

anajan

pencil-img

150

Če se starši odločijo, da z vpisom počakajo eno leto, šole običajno ugodijo njihovi želji. Vedno več staršev se odloča za prestavljanje vpisa, saj je to pogostokrat v prid otroku, še posebno pri socialnem razvoju.

Vsak dan je nekaj posebnega.

clock-img

10.02.2009, 18:25

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Naš je novembrski in smo  tudi preložili vpis predvsem zaradi slabe koncentracije, težav s sluhom in posledično govorom, slabe finomotorike.

clock-img

07.03.2009, 14:02

clock-img

Abby

pencil-img

617

Pri nas praviloma decembrski ostanejo še doma. Hčerka ima torej sošolca, rojenega decembra 2001, lanska sošolka iz vrtca (dec.2002) pa je še letos ostala v vrtcu.
Hčerka je sicer rojena aprila 2002, pa so jo na zdravniškem hoteli še pustiti doma, ker je drobna, pa sem temu nasprotovala, ker je intelektualno bila ustrezno razvira za svojo starost in sem menila, da bi ji s tem bolj škodili kot koristili, pa je lahko šla v šolo.

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem