cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

[Brisano sporočilo]

clock-img

24.06.2006, 21:48

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.06.2006, 21:56

clock-img

Anonimen

Jaz bi šla s tako "kopico" vprašanj kar do prodajalca vozil, avtohiše.

Ti bodo ocenili rabljen avto, ti na to eno dodaj še ca. 50 000 za twinga. Če ga ne boš prodala sama, ti ga bodo oni vzeli v račun ( da se ti prodaja starega ne zavleče do konca poletja, ko klima ne bo več aktualna).

Je pa v večjih avtohišah tako, da tam urediš vse, od registracije do zavarovanja, poplačila starega kredita in najema novega.
Iz kje pa si?

clock-img

24.06.2006, 22:02

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.06.2006, 22:09

clock-img

Anonimen

Ah, tam pa bolj slabo poznam teren....Mogoče Štajerski Avtodom?

Pri Twinguju ne bi smelo biti več kot 50000 razlike ( tudi to ni malo, ne me narobe razumet), se mi pa zdi še vedno dobra možnost, da ga tam prodaš, če ga sama ne moreš v nekem "normalnem"času.

Za veliko rabljenih vozil dobiš danes garancijo, odvisno od letnika, 6, 12 mesecev.
Kredit lahko poplačaš od zneska, ki ga boš dobila za twinga.

clock-img

24.06.2006, 22:15

clock-img

soncece24

pencil-img

3825

Evo, jaz sem izkušena prodajalka/kupka rabljenih avtomobilov user posted image user posted image user posted image menjala sem jih namreč že 5, vse prodala/kupila v lastni režiji.

1. Daj avto v oglas, ceno daj najprej višjo, se pravi v tvojem primeru 950.000
2. Naglej si senica, ga idi gledat
3. ko se ti bo nekdo javil na oglas in recimo se odločil, da kupi tvoj avto (tvingeci so menda kr iskani) - naredita kupoprodajno pogodbo, v kateri so podatki o tebi kot o prodajalcu in o njem kot o kupcu ter o avtu, cena vozila in nujno dodaj opombo, da je bilo vozilo kupljeno po sistemu videno-kupljeno (se izogneš morebitnim reklamacijam)
4. greš na občino, avto odjaviš iz prometa (s kupoprodajno in prometno), kupoprodajno prej overiš na okencu na občini (250 sit)-ne it k notarju!!!!
5. naredita prepis - najboljše pri enem avto-dealerju, plača se 1% od cene vozila, v tvojem primeru 9.500 sit
6. kupec ti pošlje kopijo svoje police osnovnega zavarovanja, s tem in s kopijo odjavljene prometne (original daš kupcu, da avto prijavi) ti od zavarovalnice dobiš vrnjen denar za zavarovanje (dobiš v kešu na zavarovalnici, trajnike pa ti ukinejo po mojem)

Ko bošpa ti kupovala avto pa je postopek enak, samo da si ti kupec, od prodajalca potrebuješ overjeno kupoprodajno pogodbo in odjavljeno prometno, da lahko avto prijaviš na svoje ime - tablice po novem ostanejo na avtu!

Glede kredita pa ne vem kaj se ti bolj splača - da ga normalno odplačaš do konca ali da ga pokriješ? Po pomej odvisno od tega ali boš za novi avto spet vzela kredit al ga boš plačala na keš.

Upam, da sem ti malo pomagala

LP in upam, da se kitro najde kak kupec za tvojega tvingiča - kr daj ga na avto.net, je najboljša varianta


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

clock-img

24.06.2006, 22:22

clock-img

Anonimen

O, ti pa obvladaš! Pa da se ti da vse to urejat. mene že od daleč glava boli, ko vidim kakšno občino....Bravo zate user posted image


Ecola, bom dodala še za kredit. Najbolj se ti ga "splača" odplačat do konca, ker na koncu odplačuješ samo še glavnico in zelo malo obresti. Imaš tudi nekaj stroškov s poplačilom kredita. Običajno je to polovica stroškov njegove odobritve.

Praksa je pa taka, da se večina starih kreditov poplača, zato, da smo kreditno sposobni za novega.


Bubabaya, držimo pesti za čimprejšnjo novo klimo! user posted image

clock-img

24.06.2006, 22:24

clock-img

tulip

pencil-img

917

IZVIRNO SPOROČILO: bubabaya

Ker sedaj brez klime ne moremo nikamor več iti (razen zjutraj in zvečer), smo se odločili,  da prodamo twingeca, l.2001, prevoženih 85000 km in kupimo scenica (2000-2002 l.). Malo smo gledli na www.avto.net, twingece isti letnik prodajajo po 900.000 sit. Kaj sedaj? Naj damo malo višjo ceno (recimo 950000 sit),pa se še da pol pogajat, ali kar 900000 brez pogajanj.user posted image
Mi smo isto prodali twinga in kupili scenica, 3 leta nazaj. Je bil letnik 1996, z vso elektroniko.Takrat sem dala ceno 650.000 in ko je prišel prvi resen kupec spustila na 600.000. Šel je takoj. Raje tako kot da ga prodajam pol leta, vsaj jaz.

Na kaj biti pozoren pri rabljenem avtu? Vsi scenici (l-2002) imajo prevoženih več kot 120000 km. Vem,da je dosti odvisno o načinu vožnje.... Kaj še pogledat? Menda je najboljše kakega mehanika zraven vzetiuser posted image
Glede mehanika oz. nekoga ki pozna avte absolutno, da pogleda še stvari ki jih ti ne vidiš- če je bilo kaj ruknjeno in barvano, rezervne dele in še kaj. Stanje avta se oceni laično glede na izrabo stopalk, menjalnika,  in se oceni ali so realni km..Tega pa itak ne moreš vedet in živ bog ti ne more povedat vsega o avtu. Mi smo scenica peljali na renojev servis, kjer so ga pogledali. Je pa avto iz 2.roke vedno maček v žaklju...Fajn je če ima servisno knjižico, kakšne račune s servisov..A to se 'rado izgubi'...

Če se pojavi kupec za twingeca,kako pa kaj? Prodaja se-videno,kupljeno,odpeljano- torej nič garancije. kakšne papirje je treba urediti? Videno kupljeno, najbolj enostavno urediš preko kakšne avtohiše, mislim da je bil strošek 3000 sit za posredovanje, preko kupoprodajne pogodbe oz. posredniške pog. - ti avtohiši, avtohiša kupcu, ki jo moraš overit pri notarju- prodajalec overi svoj podpis

Pa še glede zavarovanja... Ta mesec so mi začeli trgat zavarovanje s trajnika (in ga bodo še 4 mesece), če prodam avto, se zavarovanje prekine ali lahko kar prenesem na novi avto? Zavarovanje se prekine, če ga ne pustiš kupcu in ga dobiš vrnjeno od dneva, ko kupec ponovno zavaruje ta avto- se pravi ne od dneva prodaje. Novo pa skleneš za nov avto, saj je novo kritje in  jao, tudi cena!

Kako pa je z registracijo? Se prenese ali kako=?Mislim da po novem registracija ostane na avtu...nisem sigurna

Smo popolni nevedneži v tem, pa upam,da se bo najdel kdo,ki je vkratkem prodajal avto in bi nam znal kaj svetovati.

hvala in lep pozdravuser posted image

pozabila sem nakredit. Za ta avto imam še 10 mesecev kredita. A  naj s tem denarjem, ki ga dobimo od prodaje, odplačam kredit in pol kar novega vzamem ali kako?To pa ni vprašanje zame, ker še nisem imela kredita..nimam pojma!!!

clock-img

25.06.2006, 10:10

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

26.06.2006, 10:03

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

IZVIRNO SPOROČILO: tulip

Fajn je če ima servisno knjižico, kakšne račune s servisov..A to se 'rado izgubi'...



Tako je. Ampak tudi če ima servisno se dandanašnji da to dokaj enostavno ponarediti. Poglej da niso vsi servisni listki napisani z istim kulijem, različno starani,...

Dobra ideja je tudi, v kolikor je prodajalec resen, da pove, kje je bil avto vglavnem servisiran, pa magari greste malo povprašat na tisti servis za avto. Za Renault je to sicer malo težje, ker jih je kot listja in trave in si ga bo nek serviser težko zapolnil, lahko pa probaš.


Drugače si pa preberi še tole, napisano je sicer za BMW, ampak večina splošnih stvari drži:
http://forum.bmwslo.com/viewtopic.php?t=7620

In ena splošna stran: http://rabljen_avto.tripod.com/RabljenAvtoText.html

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem