cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

[Brisano sporočilo]

clock-img

15.04.2007, 22:55

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.04.2007, 23:37

clock-img

mamuška

pencil-img

758

Ponavljaj resno in strogo vsakič posebej, počasi bo razumel in dojel. Pazi, da bo tvoja reakcija vedno enaka. Če se enkrat smeješ, drugič pa govoriš, da boli, otroček ne ve, kaj je res. Lahko tudi odigraš malo joka, boš videla kako bo reagiral, samo ne pretiravat. Tudi lepo povej, da ne maraš udarcev, da ti ne tepeš, da je tepsti grdo, ker potem nekdo vedno joka. Če hodi v vrtec, ga je verjetno tudi že kdo kdaj udaril  - tudi to je priložnost, da razložiš, kaj je bolečina. Poskusi tako in bodi vztrajna, pri nas je zaleglo zelo hitro. Veliko potrpljenja ti želim.

clock-img

16.04.2007, 06:56

clock-img

Anonimen

Jaz pa mislim, da otroci, sploh fantki, rabijo tako bockanje za igro. Menda se tako naučlijo, do kje lahko gredo. Zato jaz v takem primeru sprejmem tak "tepež" za igro, kot je bil tudi mišljen. In se potem igramo tako, da se pač nekaj prerivamo in smejemo in se gremo čaki, čaki ...user posted image .
Se mi zdi, da se je tudi Žan hotel igrati, saj ni mislil resno. Druga je, če udari, ko je jezen. Tu pa se je očitno hotel igrati. Meni to tako deluje kot npr. pr majhnih muckih. To rabijo, da se preizkušajo. Da preizkušajo,  koliko zmorejo in se naučijo, do kam lahko gredo. Posebej fantki in njihovi očki naj bi to "trenirali". Pa fantki pozneje med seboj to veiko počnejo. To je že prav.

clock-img

16.04.2007, 07:55

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

ja to je bolj težko otroku dopovedat.Moja sestra ima 20m starega sinčka in je prav navihan.zelo rad ščipa..bolj ko se jeziš nanga bolj mu je zanimivo in prav z užitkom nagaja.tud mojo pikico je že močno uščipnil pa mu ne moremo dopovedat da se tega ne dela in da ne sme.A on tako išče pozornost.Če ga ne spremljaš dovolj hitro stori nekaj kar ne sme.ja prav navihan je.Moja pikica (15m)pa zaenkrat ni pogruntala še nič takega tko da je zaenkrat še zelo pridna.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

16.04.2007, 09:14

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

mislim, da bolj kot kreg pomaga preusmerjanje pozornosti, če je igra pregroba. da se začnemo žgečkati, loviti oz. da ga stisnem. v glavnem bolj nežna igra. pride pa to s časom, se mora pač naučiti kaj je to igra. pa poudarek na igro, če to dela zanalašč - da udari ker je jezen, potem sem pa zelo huda.

sicer ne vem, če je to pravi način, ampak pri nas trenutno deluje.

iz malega zraste veliko

clock-img

16.04.2007, 09:25

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

16.04.2007, 09:26

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

16.04.2007, 10:00

clock-img

lex

pencil-img

6532

Glede igrač je pa takole: najlubša igrača je tista, ki je otroku največji prijatelj in dobi vso ljubezen in vso pozornost. Ko pa je otrok jezen rabi nekoga, da to jezo prenese na nekoga. Največkrat je to prav otrokova najljubša igrača, ki je deležna grizenja, cotanja,..... čez 5 minut pa bosta spet najboljša prijatelja in igrača mu ne bo zamerila in ne bo rekla Av ali kaj podobnega. Otrok tudi rabi, da da svojo jezo ven.
Ti se zdereš na svojega moža pa je in točno ve, da si slabe volje ali kaj podobnega, tako tudi otrok rabi nekoga, da pa to ni vedno mami ali ati je pa najboljše: igrača. ne se sekirat glede tega.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

16.04.2007, 10:03

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

16.04.2007, 11:09

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Hvala za odgovore.

Splišni res je vse v igri. Hm, če je to preizkušanje mej, kdaj naj mu in kako naj mu pokažem, da je mejo prekoračil??? Je mogoče prav, da ga potem tudi sama (oz matej) v "igri udarim" ali bocknem, al kako?

Ja, mogoče, pa saj ponavadi se pri kakšnem divjanju sam udari in takrat že ve, kje je meja.user posted image  Ti samo paziš, da se ne preveč, da ne bi bilo resno kaj narobe.

Drugače pa se že s tem nauči spoznati mejo, da se nauči, da se zahec lahko bocka, zares pa ne.

clock-img

16.04.2007, 11:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem