cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

ŽENSKE POMAGAJTE!!!!!!!!!!!

clock-img

04.05.2006, 18:17

clock-img

Anonimen

To stran sem opazil, lahko bi rekel "po naključju", pa saj ni važno.
Moj problem:
Imam ženo, ki ima kar precej preveč (beri 40 kg) preveč, že ko sva se spoznala je bila okrogla (imela je 80 kg), pa mi je bila prav luštna, taka, kot sem si vedno želel, potem pa so se te kile kar začele kopičiti in kopičiti, tako da vaga danes pokaže krepko čez 100-tko. Res si ne želim "prekle" že z 90-imi bi mi bila "idealna".
A vsakič, ko začne s hujšanjem, se še dodatno zredi, res jo imam rad in bi ji rad pomagal, a ona pravi, da ne more brez čokolade živet! Na razne načine (z lepimi in tudi s kakšno grdo-resnično besedo) sem ji probal pomagati, pa ne najdem tiste prave motivacije, ki bi ji dala "krila". Navse zadnje bi mi mogoče bilo tudi vseeno, če se sama nebi toliko obremenjevala in bila prav nesrečna zaradi teh kil. Včasih se mi zdi, da se njen svet vrti samo okoli kilogramov, kar me spravlja v obup, njo pa prav tako.

Kaj mi svetujete, kje naj iščem motivacijo za njo????????????
 

clock-img

04.05.2006, 18:32

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Dvomim, da jo boste našli vi. Se mora kar sama angažirati. To je tako kot kadilec, lahko mu kdo še tako govori naj neha, nehati mora sam.

Lahko jo motivirate za kako dejavnost, pri kateri se ne more stalno jesti čokolade in ki kuri kalorije.

< Sporočilo je popravil primoza -- 4.5.2006 18:33:17 >

clock-img

04.05.2006, 18:51

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.05.2006, 19:48

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Preberita knjigo Montignac: Jem torej hujšam.

Naj se vpiše na fitnes in naj ji tam naredijo program vadbe. Nekaj je treba plačati ampak ni sile.

Najhujše je začeti oz. dobiti motivacijo. Kot so napisale zgoraj si lahko zasvojen tudi z ogljikovimi hidrati (sladkarije, pecivo, bel kruh...).

Poglej še stran www.mojtrener.com

good luckuser posted image

clock-img

04.05.2006, 19:53

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Ti se lahko še ne vem koliko trudiš...če ona ni za, ne bo nič s hujšanjem.
Jaz sem tudi imela veliko veliko preveč kil...pa sem zaradi tega bila zeloooo nesamozavestna, zakompleksana, ljubosumna... Pa mi je mož prigovarjal(z lepo in grdo), pa sem to razumela le kot kritiko in ne pomoč. Dokler mi ni nekaj kliknilo v glavi in sem se odločila. Od takrat sem izgubila točno 30 kil. In sem, glede samozavesti, postala popolnoma drug človek.....sem bolj komunikativna, ljubosumna nisem več na vsako ki mimo pride, imam se za precej privlačnejšo...


U glavnem se bo mogla sama odločit....do takrat pa ji lahko le prigovarjaš in upaš, da čimprej pride do svoje sreče.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

04.05.2006, 19:56

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Ne vem, probajta pod zdravniškim nadzorom - včasih pomaga, če jo dr. malo "prestraši" (čeprav je na žalost res), kakšni zdravstveni problemi se lahko pojavijo... Imata otroke? Nekje sem brala, da precej močnejše ženske (in preveč suhe) težko zanosijo. Mogoče bi se nad tem probala zamislit...

Je pa res, kot so ti že druge rekle, TI sam ne boš mogel nič naredit, ker je vse v njeni glavi. Ni čudežne tabletke ali napitka, ki bi te čez noč naredil vitko - če bi bil, nam zdaj ne bi bilo treba hujšat user posted image

jaz tudi moram nekaj kg dol vzet, pa vsakič ko začnem s kakšno dieto, me po 2-3 tedni mine, ker me premami kakšna "prepovedana dobrota" in potem si mislim: "Eh, saj sem že itak grešila, pa bom odnehala..".. Ja, seveda budalo jaz, ampak dosti jih misli podobno.

Kdo pa je rekel, da naj se popolnoma odpove čokoladi? Najslabše kar lahko naredi je, da totalno odreže in ne vzame niti ene sladkarije, nobenih testenin, kruha ipd. Ja, seveda gre hitreje, če se vsemu temu popolnoma odpoveš, ampak verjami mi, velikokrat je prav to pot v pogubo, ker ne mine teden, pa tisto čokoladico začneš tak pogrešat, da bi gore obračal.

Poglej, npr. našo dieto (po kateri zdaj na tem forumu trenutno hujšajo 3 skupine). Traja 90 dni in gre v bistvu za ločevanje živil. Npr. 1 dan meso, 2 dan krompir ali riž, tretji dan testenine in sladkarije (ja, prav si prebral) in 4. dan sadje (ta dan je malo hud, a se ga da preživet).. In gre, ker se v bistvu ničemur ne odpoveš, le vse ješ v omejenih količinah, pa ne smeš mešat (npr. mesa in krompirja)...

Ni diete po kateri bi shujšala s čokolado, tako da v vsakem primeru odpade čokolada VSAK DAN. Izredno dosti bi pomagalo če bi šla npr. s kakšno prijateljico na aerobiko - tam pokuriš še pa še...

Predvsem pa je treba vztrajat. Žal, samo od sebe ne bo nič prišlo. Pa vso srečo. user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

04.05.2006, 21:03

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Žena bo shujšala takrat, ko bo v svoji glavi to spoznala. Verjetno ve, da vam je všeč, če je bolj okrogla, zato se ne obremenjuje, če se kilogramčki še dodatno kopičijo.
Sicer pa se da tudi s čokolado shujšat. Sama sem v začetku leta hujšala z ločevalno dieto, ki vsak 4. dan dovoljuje slaščice in čokolado (sicer jedilno, a ne bo nič narobe, če je tudi mlečno). Knjiga je v prodaji v knjigarni za cca 6.ooo Sit, me pa smo se dnevno pogovarjale preko RR o jedilnikih. Vendar se mora ona odločit sama, da bo shujšala (pa po katerikoli dieti), vi ji lahko le predlagate in pomagate, da ne podleže skušnjavam hrane.
Pa veliko sreče z ženinim hujšanjem. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

04.05.2006, 21:32

clock-img

Anonimen

Predlagam, da jo pri shujševalni začnete podpirati.
Če ne sme ona jesti redilnih stvari, jih tudi vi ne jejte - tako ji ne boste delali luštov. Najenostavnejše je, da ko greste v trgovino ne kupite čokoladic, čipsov in ostalih redilnih stvari.

Kuhajta zdravo: kuhana (ne razkuhana), pečena (ne posušeno) je najbolj zdrava. Ocvrta pa strupuser posted image .

Pa še to: vedno ko bo naslednjič začela s hujšanjem bo težje izgubljala kilograme. Telo si zapomni, da je sposobno preživeti nekaj dni brez hrane.

Lahko si pa prebereta tudi moje nasvete za hujšanje ali me kontaktirata na ZS.

clock-img

04.05.2006, 22:09

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Jst hujšam že celo življenje. In e bi seštela vse kile, ki sem jih dala dol, bi presegla mojo težo. Sam kaj k je šlo vse nazaj. pa še več...

Zdaj pa sem se odločila zares. Prebrala sem kjigo, ki ti jo je že nekdo predlagal. Jem torej hujšam. Odpovedat se moraš OH (krompir, riž, testenine in sladkor). In čeprav sem šla v dveh mesecih dol samo 3 kile, mi ta način prehranjevanja odgovarja. Od začetka mi je seveda dišal krompir, kaj šele špageti, ki so jih jedli pred mojim nosom. Ampak zdaj me ne gane več....

Upam, da z ženo rešita vajin problem...

PS: Pa si ji povedal, da te moti njena teža?


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem