cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

še zdajle mi je žal

clock-img

29.08.2006, 14:34

clock-img

Anonimen

Zdravo punce!
Sicer vem, da nisem prav ravnala, ampak me vseeno zanima vaše mnenje. Včeraj je naš 2 letnik bil cel dan mali vražiček. Nič ni ubogal , napadi trme iz ene stvari v drugo, men so se živčki kravžlali in na sploh sem bila slabe volje. No, nakar zvečer, si moramo umiti zobke. Prime zobno ščetko, pocuza dol zobno pasto in vrže čez celo kopalnico zobno ščetko. Tisti moment mi je prekipelo. Primem zobno ščetko, ga okregam in ga mogoče malce preveč udarim po rokici. Pisknil ni nobene. Očitno šok.Ko sem mu rekla, da naj odpre usta, jih je odpr, mu umijem zobke, popiham rokico in dam lupčka in gre spat.
Ampak mene taka slaba vest peče in še sedaj mi je hudouser posted image .
Ne vem, ali sem ravnala prav, ali ne.
Seveda zjutraj je bil spet moj angelček in se me je oklepal celo pot do vrtca.

clock-img

29.08.2006, 14:40

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Se zgodi, ampak naj se pa ne dogaja.
Te čisto razumem, kdaj te res pripeljejo do meje, ko ti prekipi. Ampak, kar je treba, je treba. Saj ga nisi pretepla. Na drugačen način si mu pač dala vedeti, da se tako ne dela. Mislim, da si bo zdaj dobro zapomnil, da tega ni dobro početi.
Ne sekiraj se, iz tvojega posta je razbrati, da imaš svojega otročka neizmerno rada.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

29.08.2006, 14:43

clock-img

Anonimen

NE PRETIRAVEJ. včasih pač ne pomaga nič drugega, pa še v afektu reagiraš. dokler ga enkrat mal po roki mahneš se emn to zdi čist sprejemljivo. pazi sam da ne preraste v pretepanje :)

clock-img

29.08.2006, 14:49

clock-img

bambolina

pencil-img

198

Mislim, da ni nič hudega,....se pač zgodi, da popustijo živčki....le da to ne pride v navado?
Vem, da ti je hudo, a kaj češ, se pa zato drugič bolje zavedaš, da se greš raje malce ohladiti ali pa še bolje, da otroka pelješ "na hladno" npr. v sobico in ga zapreš za pol minutke, da se umiri. Ti povem, da je to najboljša šola. S tem prekineš grdo obnašanje. Vendar pa moraš biti še posebej zvečer bolj potrpežljiva, ker takrat so običajno otroci tudi bolj sitni, ker so že zaspani...zato jih je treba jemati z rezervo.

clock-img

29.08.2006, 14:50

clock-img

Anonimen

To, kar se je včeraj zvečer zgodilo, je bil res prvi primer in se drugače ne dogaja. Malega imam res neizmerno rada in nikoli nisem hotela s tepežem dokazati svoje nadvlade. Ampak dopovodovanje na dopovedovanje pa po nekaj urnem timingu, zadnje dejanje ni bilo kos. Že ko sem šla do njega da ga krega, nisem niti pomislila, da bi ga udarila. Ampak kar je bilo, je bilo.
Upam, da sva se oba naučila iz tega lekcijo. On da ne meče stvari po tleh, sploh pa ne zobne ščetke, jaz pa da ga ne bom več udarla. Sicer to ni bil neki tepež, ampak zgolj le neke vrste kaznovanje za dejanje. ker mu z besedo sploh nisem bila več kos. Upam da to ni le moja slaba tolažba.

Tako da komaj čakam uro, ko grem iz službe in ga dvignem iz vrtca.

clock-img

29.08.2006, 15:12

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Otrok je s trmarjenjem šele pričel in takih situacij bo še mnogo. Včasih boš lahko mirno odreagirala, včasih ne. Ne očitaj si preveč., če včasih ne odreagiraš kot "idealna mama".
.

clock-img

29.08.2006, 17:27

clock-img

Anonimen

Evo, bskrle ti je idealno napisala!!!

Sploh pa ti povem, da sem jih tudi sama kdaj pa kdaj dobila po riti,pa zaradi tega nisem depresivna, zafrustrirana, bila zanemarjena ali kaj podobnega.

Otrok mora vedeti, KJE SO MEJE. In starši jih postavljamo - eni tako, drugi drugače. Polno je knjig, ki zagovarjajo takšo ali drugačno vzgojo - ampak otroci niso enaki. Tako kot starši ne. In kdo je zdaj tisti, ki ti lahko reče, da si ravnala napak?

Nihče. Ne grizi se. Dobra mama si. Zelo se mi dopade podpis od N&N - "Želite narediti svojega otroka nesrečnega? Pustite mu, da dela, kar hoče!"

clock-img

29.08.2006, 20:18

clock-img

Anonimen

Blagor tebi, ko ti sploh uspe umit zobe otroku. Moj sin stisne ustnice skupaj in ne moreš nič, pa to da vrže zobno krtačo po tleh je vsakdanje. Več tednov je trajal način umivanja zob skozi igro, pa nič...zdaj pa delamo to kar na silo.... pa nič. Vsak večer joka da se skoraj zaduši in se full brani. Ati mu mora držat roke in noge dol, ker drugače utrga. Noben lep način več mesecev ni uspel. Kaj pravite na to? Kje je rešitev??Ima katera taktično rešitev, pa ne skozi igro, ker naš fant ne pali na igrice...???

clock-img

29.08.2006, 20:49

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

1. anonimna - se strinjam z odgovori predhodnic, ker so ti že vse napisale - predvsem Brskle.
2. anonimna - poskusi z nagradami - vsak dan umiti zobki - dobi zvezdico - in, če je cel mesec dobil vsak dan zvezdico, dobi nagrado. Včasih pač ne gre drugače, kot s podkupovanjem. Upam, da vam čim prej uspe brez težav umivanje zobkov.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

29.08.2006, 21:21

clock-img

david

pencil-img

209

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Sicer to ni bil neki tepež, ampak zgolj le neke vrste kaznovanje za dejanje. ker mu z besedo sploh nisem bila več kos. Upam da to ni le moja slaba tolažba.

Zelo slaba tolažba bo, če boš začela posploševati. Ker zgornje opravičilo lahko potem uporabiš za vsak tak otrokov izpad. In verjemi mi, da jih bo še veliko in veliko hujši bodo! Zavedaj se, da otrok ni in ne more biti kriv za to, da se ne obvladamo - za to smo krivi izključno sami. Predlagam ti torej, da se vprašaš kaj te je pri otrokovem dejanju tako spravilo iz tira, da se nisi mogla obvladati (mogoče malo preveč pričakuješ od dvoletnega otroka, ... ?) in da razmisliš kaj storiti, da se boš v bodoče ustavila še pred točko brez povratka.

Sicer pa, kot pravi Maxica: " Se zgodi, ampak naj se pa ne dogaja.".

d.

clock-img

29.08.2006, 21:32

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

samo ščetko je vrgel???? hehe, to naša počne že za zajtrk. ti jo pošljem en teden, pa boš svojga nosila po rokah, ker je tako priden. user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.08.2006, 07:36

clock-img

Anonimen

Pa dajte nehat pretiravat, no!!! Saj ga ni pretepla, ga udrihala ali kakorkoli že!!! Enkrat ga je po roki. Dosegla je točno tisto, kar je mali iskal že ves dan - šok. Glede na otrokovo reakcijo sem skoraj 100%, da je bilo prvič. In očitno je zaleglo, sicer bi šlo tako v nedogled. In do česa bi prišlo? Mali bi bil še bolj ipičen, še bolj bi jokal, izzival, nagajal. Včasih ne pomaga tudi ohlajanje v sobi ali na kavču.

Otroci so različni, še kako različni. Pri enem bo vžgalo že to, da ga malo grše pogledaš, pri drugem če se zadereš, pri tretjem pa niti eno niti drugo ne.

Nisem zagovornik nasilja, ampak če ga je po roki, še ne gre za izpad, kot tu trdijo nekateri!

clock-img

30.08.2006, 07:56

clock-img

Anonimen

Zdravo!
Hvala za vaše besede, danes se že malce bolje počutim. Glede na zapisano, da je vrgel le zobno ščetko po tleh, sem že v prvem postu napisala, da je šlo za niz takšnih in podobnih zadev že čez cel dan: metanje igrače, ga vprašam, bi jedel, reče ja, sodeluje pri priravi, ko pa je bilo treba jest, pa ne . odrine krožnik, da pade na tla,....
Skratka celi dan je bil pestro. Včeraj podobno, vendar znosnejše. Smo pa ugotovili razlog - raste mu prva petka in je verjetno zaradi tega še bolj razdražljiv.

Hvala skutici in ostalim za pozitvne misli.
Lep dan vsem, pa kljub temu, da je dež.

clock-img

30.08.2006, 12:51

clock-img

viv_

pencil-img

9144

user posted image user posted image user posted image  Frutka!

clock-img

30.08.2006, 21:20

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Neverjetno, kako se ljudje počutimo krivi za vsako reč, sploh mame. Če bi se otroci počutili krive samo za desetino toliko reči, kot se moderne mame, bi bili čisto neproblematični, prijazni, odgovorni in vljudni.

clock-img

31.08.2006, 10:19

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Prosim, ne pretiravajte. Nisem zagovornik nasilja in pretepanja, ampak eno po rokici, mislim..... user posted image  ne vem, zakaj je treba iz tega delat tak halo.

clock-img

31.08.2006, 10:54

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: viv

user posted image user posted image user posted image  Frutka!

Kaj je z mojimi očmi??? Jaz ne vidim nič od frutke user posted image

clock-img

31.08.2006, 16:01

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Sej veš, Meta, frutka ali skutica, podobno ti je to.user posted image  

clock-img

01.09.2006, 10:50

clock-img

viv_

pencil-img

9144

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Sej veš, Meta, frutka ali skutica, podobno ti je to.user posted image  

user posted image user posted image  Gina... Sem mislila skutico... Pač sadna skuta, pa je ratalo frutka... user posted image

clock-img

01.09.2006, 11:01

clock-img

Anonimen

Upam, da sva se oba naučila iz tega lekcijo. On da ne meče stvari po tleh, sploh pa ne zobne ščetke, jaz pa da ga ne bom več udarla.

V to pa močno dvomim user posted image

clock-img

01.09.2006, 13:42

clock-img

Anonimen

Viv, hahaha!!! user posted image  Ampak jaz nisem sadna skuta, ampak kar tista navadna od Ljubljanskih mlekarn... user posted image user posted image user posted image  

clock-img

02.09.2006, 08:05

clock-img

dory

pencil-img

8852

IZVIRNO SPOROČILO: LARA

NE PRETIRAVEJ. včasih pač ne pomaga nič drugega, pa še v afektu reagiraš. dokler ga enkrat mal po roki mahneš se emn to zdi čist sprejemljivo. pazi sam da ne preraste v pretepanje :)

se strinjam z LARO...vcasih ne pomaga nic druzga kot da ga lopnes mal..je pa res treba pazit,da ne preraste v pretepanje..to pa v koncni fazi tudi nic ne pomaga...vsaj otrokom ne...

clock-img

08.09.2006, 09:26

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Se zgodi, ampak naj se pa ne dogaja.
Te čisto razumem, kdaj te res pripeljejo do meje, ko ti prekipi. Ampak, kar je treba, je treba. Saj ga nisi pretepla. Na drugačen način si mu pač dala vedeti, da se tako ne dela. Mislim, da si bo zdaj dobro zapomnil, da tega ni dobro početi.
Ne sekiraj se, iz tvojega posta je razbrati, da imaš svojega otročka neizmerno rada.user posted image

Otroci pravzprav potrebujejo čvrsto stališče. Včasih se mi zdi, da si včasih prav prosijo malo bolj konkretnega nastopa. Kot bi hoteli reči, "imam poln kufer sam sebe, rešite moj problem". Običajno je tudi pri mojem tako, da se me po takšni situaciji neverjetno oklepa. Kot bi se mi hotel zahvaliti ali kaj podobnega. Je pa res, da nikoli ne zapostavljam, tudi če sem prisiljen kakšno po ritki, mu potem dam jasno vedeti da ga neizmerno ljubim in mu povem zakaj se je zgodilo kar se je zgodilo. Da bi pa sam kuhal mulo zaradi tega, pa niti slučajno. To definitino ne smete delati. Povejte da ste in zakaj ste jezni, naj ve razlog. Drugače lahko postane otrok izredno negotov.

LP

clock-img

28.09.2006, 19:39

clock-img

žiža

pencil-img

1361

Hvala bogu, da je ena po roki dosegla učinek. Pri nas ga namreč nebi. Gladko bi brez kančka slabe vesti še enkrat zagonila ščetko pa potleh bi se skoraj 100% vrgla, jaz bi bila vsa zbrcana... zobje bi bili umiti na silo, če bi sploh bili.

clock-img

30.09.2006, 21:47

clock-img

SSARA

pencil-img

67

Nič bat tudi meni je že prekipelo da se je roka ustavila na ta zadnji plati, a je vedno pomagalo..pa ne sedaj milsit da je bla to una ta huda čofka...tko da ne se sekiratuser posted image , tud meni potem ni bilo vseeno se pa iste stvari vsaj pri nas niso več ponavljale.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem