cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Šivi po epiziotomiji

clock-img

14.11.2006, 15:03

clock-img

marjetica10

pencil-img

9

Tiste, ki ste imele epiziotomijo - prerezan presredek: ali ste mesto prereza, ko se je rana enkrat zacelila, kaj posebej mazale? Je postala brazgotina kaj manj "hribčkasta" oz. trda?

Jaz sem pred kratkim na drugem forumu brala o kremi Cosmerba (rjavi), ki naj bi pomagala pri brazgotinah in je baje dobra tudi za mazanje presredka v času nosečnosti. Slednjega nisem preizkusila, saj sem rodila že junija in sem se mazala le z mandeljevim oljem, pa ne vem, če je kaj koristilo, ker sem imela epiziotomijo (moram pa povedat, da je bil moj user posted image kar velik, ko se je rodil).
Od začetka novembra se sicer s kremo redno mažem, a bom lahko šele čez nekaj tednov ali mesecev povedala, če je kaj pomagalo.

Zanimajo me pa vaše izkušnje.

clock-img

14.11.2006, 15:24

clock-img

zupan

pencil-img

23

ov

clock-img

14.11.2006, 15:43

clock-img

mml

pencil-img

4156

Jaz si nisem nič mazala in se je zadeva čisto lepo zarasla, brez kakšnih izboklin, na otip mogoče malo trše, ker je pač brazgotina, to je pa vse

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

clock-img

14.11.2006, 19:05

clock-img

najina pikica*

pencil-img

993

meni sicer niso nič prerezali,ker se je presledek sam pretrgal,so pa pol nazaj zašili...nič nism mazala in se je samo lepo zacelilo,brez kakršnih koli velikih brazgotin user posted image

clock-img

14.11.2006, 22:44

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.11.2006, 00:08

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Mene so 3x rezali in se mi je lepo zacelilo - brez izboklinic. Je pa res, da je to bila rana, zato se na mestu reza pozna - črtica. Le po zadnjem poodu sem se mazala s Šentjanževim oljem - ker sem imela vnete šive.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

15.11.2006, 08:09

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Tudi jaz sem bila trikrat šivana,mazala nisem z ničemer,dokler me je peklo sem se umivala s kamilično kopeljo in uporabljala bombažne vložke.To mi je pomagalo,kar se pa tiče celjenja rane je pa tako,da je odvisno kako te zašijejo,eni so bolj,eni manj natančni.

clock-img

15.11.2006, 21:31

clock-img

Anonimen

tud men so prerezali (pred kratkimuser posted image ) pa se je do zdaj lepo zacelilo....mislm da se bo fajn izšlo..

clock-img

15.11.2006, 21:48

clock-img

Anonimen

Jaz nisem mazala, naslednjič pa sigurno bom, ker se mi ni nič lepo nazaj zacelilo, čeprav je že leto dni od poroda. Je pa res, da mi je par šivov popustilo, in da se mogoče tudi zato ni lepo zacelilo. Pa še zdaj čutim tisto mesto.

clock-img

01.12.2006, 16:42

clock-img

moci

pencil-img

5572

srečke. moja brazgotina je pa full debela in sploh ne bo šlo user posted image user posted image user posted image  se ne razteguje in je ful bolelo, potem nisva več poskušala. sem pa žalostna.

clock-img

01.12.2006, 21:43

clock-img

eya

pencil-img

4615

IZVIRNO SPOROČILO: bambina

Mene so rezali in si potem nisem nič mazala se mi je pa lepo zacelilo brez kakšnih izboklin ali česarkoli.



Enako je bilo tudi pri meni.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

01.12.2006, 23:34

clock-img

ČebelicaMaja

pencil-img

1075

Jaz sem se v nosečnosti - na koncu- mazala z oljem za presredek (Weleda), pa so me morali vseeno kar fajn prerezat- potem sem se kar dolgo mazala s kremo za brazgotine-ker me je bolelo, pa se ravno tko ni kaj lepo zacelilo- se kar precej čuti, kako zgleda je pa itak vseeno...ampak  mene ne moti, itak anslednjič po istem šivu prerežejo- bo pa takrat boljšuser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

clock-img

18.12.2006, 22:35

clock-img

Luskan

pencil-img

229

Jaz sem si njajmanj tri tedne po porodu vsak dan med tuširanjem brazgotino masirala s kocko ledu - tudi večkrat na dan. Bilo je vroče, tudi zato je pasalo, rezultat pa je bil odličen - ostala je samo ena slabo vidna črtica. (By the way, led pomaga tudi pri hemoroidih.)

clock-img

20.12.2006, 00:09

clock-img

blak

pencil-img

660

Si prepričana, da je z brazgotino nekaj narobe. Mene je namreč tudi ful vleklo in bolelo. Bila sem čist user posted image . G sem to povedala in pri pregledu ugotovila, da je bilo slabo zašito. user posted image S kratkim posegom mi je to popravila in zdaj šiba kot po maslu user posted image .
Sicer  brazgotino še čutim in mi je priporočala maažo z olivnim oljem.

Povej tvojemu G, morda pa je to to.
Srečno! Vem, kako se počutiš.  user posted image

clock-img

09.01.2007, 21:25

clock-img

Anonimen

Ja poden, meni so pa obakrat tako grdo zašili, da ni nobeni stvari podobno. Res. Od obeh porodov naprej imam polno nekih izboklinic, bradavic, izrastkov, jaz sploh ne upam špegla v roke prijet in pogledat user posted image

Kaj praviš, blak, da se da to popraviti? Kako pa to izgleda?

clock-img

12.01.2007, 16:51

clock-img

blak

pencil-img

660

Joj, veš, kaj so meni popravili. Vhod v nožnico sem imela nekako zožano, kot da bi mi presredek preveč zašili. Hm, kot bi imela neko zavesico čez. Pol pa so mi te zavesice po sredini prerezali in jih sešili ob strani. Upam, da imaš tečaj šiviljstva, da si to razumela, ampak res ne vem, kako bi ti to drugače povedala. 

clock-img

20.01.2007, 17:09

clock-img

krfjolca

pencil-img

3003

Jaz sem moji "šivilji" prav hvaležna. user posted image Me je zašila res lepo in natančno. Nisem bila sicer prerezana, ampak sem se razklala po dolgem in počez user posted image ... In to znotraj in zunaj - prav od materničnega vratu do hemoroida, menda user posted image . Zašita sem bila pa tako, da sem drug dan že po turško sedela (ginekologu ni bilo nič jasno user posted image ). Zacelilo se mi je tudi krasno, edino včasih začutim, kot bi me malo špiknilo spodaj (vremenska postaja ...). Sem si pa preventivno umivala s kamilicami in hladno prho, pa se ni nič vnelo.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D


clock-img

28.02.2007, 16:25

clock-img

Anonimen

Jaz sem bolj take sorte k mi šivanja pa rane bolje da ne pridejo pred oči. In ni vrag da so me rezali (tud v sanjah nisem hotla pomislit na to). Bolelo je in mislila sem si le kaj so mi naredili tam spodi. Sem se že v porodnišnici fino tuširala (tud po dvakrat z mlačno vodo). Se je super in ful hitr zacelilo, ampak ko pogledam tam dol je pa tko hecn. Dobr k ni velik šivov, je imel user posted image  majhno glavco. Upam, da bo naslednjič šlo čez kr brez tega. Sam kaj ko je 90% in še več žensk prerezanih ali raztrganih pa lahk delajo pred porodom karkoli.

LP

clock-img

04.04.2007, 17:59

clock-img

Manca12

pencil-img

283

Blagor tebi krfjolca! Jaz sem imela obakrat isto "šiviljo", se je prav dobr spomnim. Prvič 7 zunanjih šivov in nekaj notranjih, drugič 5 zunanjih. Prvič je bilo ok. Drugič pa zgleda kot bi mi še en šiv manjkal na koncu, prav čudno. In v odgovor strokovnjaka, če se da še kaj popraviti, ker je sedaj že vse zaraščeno:

Popravljanje ne povsem pravilno zaraščene rane po prerezu ali raztrganju presredka je sicer mogoče popraviti tudi kirurško, vendar ne tako kmalu in običajno le, če povzroča večje težave, bodisi izcedke ali nezmožnost spolnega občevanja. Če imate kakšen problem, se kot moja pacientka seveda lahko naročite na pregled k meni.
 
Pozdravček!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem