cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

čiščenje

clock-img

01.07.2009, 09:25

clock-img

piki4ca

pencil-img

35

Hejla!

V petek me čaka čiščenje, ker je plod odrml v 8. tednu nosečnosti. Zanima me, kako dolgo to sploh traja, boli, ali bom mogla ostat v bolnišnici ali ne? Malo me je strah vsega skupaj.

LP, Lidija

clock-img

01.07.2009, 09:44

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

V Celju je tako (pa mislim, da ni velike razlike med bolnicami): zjutraj prideš tja tešča, se preoblečeš, greš v sobo in počakaš, da prideš na vrsto (ponavadi nekje do poldneva). Poseg sam traja samo nekaj minut, potem nekaj ur ležiš v sobi, po popoldanski viziti pa greš domov, če je vse vredu (nekje po peti uri).

Drži se.

clock-img

01.07.2009, 09:56

clock-img

tassika

pencil-img

5068

V LJ enako, potem imaš pa še en teden bolniške.

<3 Zoja in Patrik <3

clock-img

01.07.2009, 10:09

clock-img

piki4ca

pencil-img

35

Hvala za odgovore, jaz grem sicer v Maribor, bomo videli, kako in kaj. Kako pa to sploh naredijo? Boli kaj?

LP, Lidija

clock-img

01.07.2009, 10:44

clock-img

Teni_

pencil-img

6466

V Mb je podobno. Počakaš, da pride anastezist - me smo prešnji petek šle dol komaj ob pol dveh. Moraš bit na tešče. Potem te peljejo v en prostor, kjer si potem tudi po čiščenju. Tam počakaš, da prideš na vrsto, te pelje noter, zlezeš na stol, ti dajo metuljčka, spustijo anastezijo, v naslednjem trenutku več ne veš nič. Traja vse skupaj nekje 15 minut. Po poti nazaj v tisto sobo te zbudijo, potem si še ene pol ure doli pod nadzorom, da ne zaspiš. Potem te peljejo nazaj v sobo in dve uri ležiš, dobiš za jest, počakaš vizito in greš domov. Seveda, če je vse ok.

clock-img

01.07.2009, 13:29

clock-img

J.L.

pencil-img

2504

IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

V Mb je podobno. Počakaš, da pride anastezist - me smo prešnji petek šle dol komaj ob pol dveh. Moraš bit na tešče. Potem te peljejo v en prostor, kjer si potem tudi po čiščenju. Tam počakaš, da prideš na vrsto, te pelje noter, zlezeš na stol, ti dajo metuljčka, spustijo anastezijo, v naslednjem trenutku več ne veš nič. Traja vse skupaj nekje 15 minut. Po poti nazaj v tisto sobo te zbudijo, potem si še ene pol ure doli pod nadzorom, da ne zaspiš. Potem te peljejo nazaj v sobo in dve uri ležiš, dobiš za jest, počakaš vizito in greš domov. Seveda, če je vse ok.

zakaj pa to? kaj se zna zgoditi, če zadremaš?

clock-img

01.07.2009, 14:32

clock-img

Teni_

pencil-img

6466

Pojma nimam, ampak nam niso pustili nazaj zaspat. Jaz sem bila sicer takoj budna, enih par pa bi jih še dremalo, pa so jih ves čas opominjali. Ne vem zakaj.

clock-img

01.07.2009, 14:35

clock-img

Muca83

pencil-img

1000

Po poti nazaj v tisto sobo te zbudijo, potem si še ene pol ure doli pod nadzorom, da ne zaspiš. Potem te peljejo nazaj v sobo in dve uri ležiš, dobiš za jest, počakaš vizito in greš domov. Seveda, če je vse ok.

V Lj pa tega ni. Te direkt v sobo nazaj pripeljejo. Potem te pa sprašujejo po imenu in še neki, toliko da vidijo, da si pri sebi. In potem lahko spiš. Jaz vem, da sem mojmu sms poslala, ko sem se zbudila in sem same neumnosti notr napisala user posted image Sem bila še čisto out. Pol ko sem mal k seb prišla sem ga pa poklicala.

Sicer pa kar se bolečin tiče, načeloma nič ne boli. Ampak mene prvič je, samo mislim, da so me prehitro zbudili al kako ker me je res ful bolelo, so mi kar solze tekle, po kakšne pol ure je pa nehalo. Me je bilo zato v drugo ful strah ampak me ni v drugo nič bolelo. Načeloma nobene ne boli, tako da se ne bat.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

clock-img

04.07.2009, 20:48

clock-img

piki4ca

pencil-img

35

Hej, je že za mano. Ni bolelo čisto nič, je pa res, da sem bila komaj ob dveh na vrsti. Se mi je že bledlo od lakote.
Nekaj me še zanima, koliko časa po čiščenju lahko pričakujem menstruacijo?

LP, Lidija

clock-img

04.07.2009, 21:07

clock-img

kenya

pencil-img

424

Nekje 4-6- tednov na bi prišla M.

Nobody promised you easy life.

clock-img

05.07.2009, 15:52

clock-img

piki4ca

pencil-img

35

Aha, hvala. In kak dolgo ni priporočeno imeti spolnih odnosov? Ker meni je ginekologinja rekla samo, da 2 do 3 mesece naj počakam do ponovne zanositve.

LP, Lidija

clock-img

05.07.2009, 16:10

clock-img

tassika

pencil-img

5068

meni so rekli 3-4 t oz boljše kar do prve M, slončkaš lahko, priporočljivo je samo en zanosit prej kot po 2-eh ciklusih. Odsvetovano je tudi kopanje v bazenih zaradi bakterij tudi tam do prve M lahko pa se komot namakaš v morju. 

<3 Zoja in Patrik <3

clock-img

05.07.2009, 18:23

clock-img

piki4ca

pencil-img

35

Slončkaš?

clock-img

05.07.2009, 18:50

clock-img

tassika

pencil-img

5068

imaš spolne odnose to je prišlo vn iz tele slikice user posted image , ubistvu se bom popravila, imaš jih lahko takoj ko nehaš krvavet, ene so jih imele tudi po 14 dneh samo mene je bolelo in imela sem neko bojazen v glavi in sva počakala do konca prve M

<3 Zoja in Patrik <3

clock-img

05.07.2009, 18:56

clock-img

piki4ca

pencil-img

35

Aha, hvala. 

clock-img

14.07.2009, 18:24

clock-img

piki4ca

pencil-img

35

Pozdravljene,

še eno vprašanje bi imela. Od takrat, ko sem zagledala dve črtici na testu, sem jemala folno kislino. A je smiselno jo še naprej jemati, če nameravam potem takoj spet zanosit (po dveh, treh mesecih)?

Lp, Lidija

clock-img

14.07.2009, 21:09

clock-img

zarjica

pencil-img

280

Seveda, jo kar jemlji. Itak je najbolje da folno kislino jemeš nekaj mesecev pred zanositvijo. No, jaz je sicer nisem, pa je vseeno bilo vse OK. Torej - tvoja odločitev.

clock-img

16.07.2009, 19:53

clock-img

piki4ca

pencil-img

35

Zarjica, hvala za odgovor. Še eno vprašanje imam. Danes sem domov dobila vabilo, da se moram čimprej zglasit na urgenci zaradi histološkega izivda. Malo mi je čudno vse skupaj, malo pa me je strah. A je katera že dobila takšno vabilo in kaj je bilo narobe? Smatram, da to ne pomeni nič dobrega.

LP, Lidija

clock-img

16.07.2009, 20:40

clock-img

zarjica

pencil-img

280

Meni so, ko so me odpustili iz bolnice, rekli, da naj čez 1 mesec pridem do svojega G, ker bo takrat histološki izvid in ga bova skupaj pogledala. No, res sem takrat šla do G (na domenjeni datum), venda žal izvid ni razjasnil vzroka ss. S plodom je bilo vse OK, zato me je še bolj bolelo, da sem ga morala izgubiti. Srečno, drži se!

clock-img

20.07.2009, 10:41

clock-img

piki4ca

pencil-img

35

Hej, jaz sem mogla dati ponovno kri, da so preverili vrednost beta HCG, pa čisto nič drugega. Potem mi pa je zdravnica samo rekla, da je vrednost v redu in da naj počakam 3 mesece (cikluse) preden zanosim. Malo mi je bilo čudno vse skupaj, saj niso povedli nič "pametnega" in pomembnega, ker to, kar mi je rekla, lahko iz izvida preberem. Bom počakala na pregled pri svoji ginekologinji, da mi razloži izvide, ker meni se ni za ubadat s temi kraticami in iskati njihov pomen, da bi točno vedla, kaj pomenijo.
Lep dan vsem skupaj.

Lp, Lidija

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem