za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
A kater ve kako gre tista "ročna" igra, ko se ploska z rokami: Po morju pluje ladja (zapluješ z roko) na ladji kapitan.... (kapitanski pozdrav, roka na čelu) ... se ladja potopi (z obema rokama narediš dol) prišle so velike ribe so delalae tako.... (z rokami na očeh delaš velike oke)
No vmes mi manjka, ampak to je naša tamala privlekla iz vrtca, pa se spomnem, da smo tud mi to igrali in peli, zdej pa me zanima kako gre cela. Ful bi bila vesela.
25.06.2006, 16:43
anckabancka
1710
Pri nas smo se šli takole:
Po morju pluje ladja na njej je kapitan ima mornarske znake se krega na mornarja.
Mornar se ga napije se ladja potopi pa pride vel'ka riba ostanejo kosti.
En, dva tri -brrrrrrrrrrrr.
Kako se kaže sem pa že malo pozabila...
25.06.2006, 16:54
tulip
917
Mi pa tako: Po morju pluje ladja (z dlanjo valovanje morja) na ladji kapitan (salutiraš) ima mornarske znake ( pokažeš na ramena) se krega na mornarje( žugaš s kazalcem okrog)
Ko kapitan zaspi ( dlani ob glavo, kot da spiš) se ladja potopi ( zrokami pokažeš dol) prišle so velike ribe, so gledale takoo (velike oči)
Je pa lepa, se je sploh nisem več spomnila!!!
25.06.2006, 16:57
Anonimen
Po morju pluje ladja (pluješ z roko) na njej je kapitan (roko prisloniš na čelo, salutiraš) ima mornarske znake (roki nasloniš na rame - pokažeš kje so znaki)se krega na mornarja.
Mornar se ga napije (roko stisneš v pest, palec vtakneš v usta in nagneš glavo) se ladja potopi (zibaje se počepneš) pa pride vel'ka riba (pokažeš veliko ribo... razpreš roke kot v objem) ostanejo kosti.
29.06.2006, 20:41
puncica
9847
Nobena verzija ni bila naša. sem se pa spomnla kako bi naj šlo:
Po morju pluje ladja na njej je kapitan pozna vse morske znake se kregati ne zna
Se ladja potopi kapitan na njej zaspi prišle so velike ribe so delale tako
So prišli potapljači kapitana so rešili zdaj je zgodbe konec počil je ginast lonec.