Kot vzgojiteljica lahko povem, da se (vsaj jaz)zelo trudimo, da kateremu otroku ne zmanjka njegova igrača.
En čas smo celo imeli prepoved nošenja igrač v vrtec, razen ob petkih.
Ampak je pa res malo mimo, da otrok ne more imet ob sebi nekaj, kar ima rad doma, se mi zdi, da je vseeno malo bolj toplo pri srcu tistemu malčku, ki se stisne ob svojo igračo ali ninico. In prav letos na veliko izginjajo igrače, posebej takšne punčkaste, roza, do konca okičane...
Pa sva s sodelavko malo postali pozorni in sva na koncu ugotovili, da ena deklica iz najine skupine pač vzame stvar, ki ji je všeč in si jo porine v svojo vrečko, ki jo ima v garderobi. Nekajkrat sva ji pač vzeli ven, ko sva počekirali, da ima v vrečki stvari od vrtca ali pa od kakšnega otroka, nato pa sem sklicala govorilno uro za te dotične starše in sem jiih prosila, da naj malo bolje preverijo igrače, ki jih mala nosi domov, ker sva že večkrat opazile, da jemlje tuje igrače. Pa je mati vse zatajila, da se to ne dogaja...
Potem pa sem enkrat spet čakala na govorilno uro in sem bila sama v igralnici, ker so popoldan otroci vsi zbrani v jaslih in je ta mamica prišla po svojo punčko. Ko sta se obuli in oblekli, je mamica stopila v mojo igralnico in začela stikati po moji mizi in predalih(ni me videla, ker sem sedela v enem izmed kotičkov in oblačila lutke), pa sem ji samo rekla "dober dan, a vam pomagam?", pa ji je full nerodno postalo, pa je rekla, da išče špangice od tamale, ker jih je zjutraj imela, zdaj pa ne. Pa sem ji povedala, da ve, kje imamo stvari od otrok, da pa v moji mizi zagotovo niso.
Pa lih ta mama VEDNO teži, če tamala izgubi kako špangico ali pa gumico za lase.
Joooj, ko me je razpi !!!
Ne razumem enih ljudi, no!
< Sporočilo je popravil MALINČICA -- 25.7.2006 20:01:36 >