|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zvijanje pri dojenju
16.3.2011 19:58:07   
sabi
pozdravljene mamice!
Jaz pa imam za vas eno vprašanje glede dojenja, ker sem že čist obupala in nujno rabim vašo pomoč.Imam 2 meseca starega fantka in ga že od samega štarta dojim, vendar tudi dodajam, ker imam mleka premalo,ampak še vedno dojim vsak obrok.Sem pa opazila danes, pa tudi včeraj že, da ko je postal lačen, sem ga pristavila na dojko in je začel kričat na ves glas in se zvijat, kot bi imel krče, ko je na boku, potem sem ga probala pristavit na drugo stran, vmes podirala kupčke, nič, še vedno jok in zvijanje.ko pa sem ga postavila na hrbet in dala adaptirano mleko, je v momentu pojedel brez zvijanja, brez problema.Probala sem dojiti tudi leže, hodila sem in dojila, nikakor, nikakor, nikakor, tako da sem od matranja planila v jok in se še vedno ne morem pomirit, ker me je strah, da ni začel zavračat mojega mleka, čeprav se mi zdi prehitro.Ugotavljam tudi da ga po vsakem podoju začne zvijat, ne glede na to kaj pojem.povejte mi, ali je ta hrana lahko vzrok npr.včeraj za zajtrk sem pojedla:tunun sendvič z malo zelja in koruze(res malo), za kosilo:pečenka(brez masti)in pražen krompir,rdeča pesa,za večerjo pa:prežganko in sirove štruklje in ga je danes in ponoči zvijalo.danes sem pojedla za zajtrk:kos belega kruha,10 dag poli salame in kefir, za kosilo:pečen piščanec,krompir in kuhano zelenjavo, za večerjo pa kos kruha in activia jogurt.Vendar njega zvija, ampak se hitro pomiri, rada bi da se pomiri na dojki, ko je lačen, vendar mi ne uspeva, kaj delam narobe, in po kolikem času dobi otrok vnos hrane ko jaz nekaj pojem?
prosim vas lepo za vaše odgovore in hvala že vnaprej
lp. Sabina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zvijanje pri dojenju
16.3.2011 20:07:16   
natasarobi
Težko bi rekla ali so krči- možno je, vendar predvidevam, da potem ne bi hotel flaše. Naprimer jaz sem lahko pojedla vse, pa ni bilo težav (saj očitnih ne), mogoče je tvoj ravno obratno. A  mu daješ kakšne kapljice?

Moj je nekje pri 3-4 mesecih delal isto, sem mu dala flašo in je vse pojedel. Predvidevam, da je bila to pač ena njegova muha, v roku nekaj dni je bilo ok. Lahko pa da je pogruntal, da iz flaše bolje teče in se ne želi na joški matrat. Drugega mi naprimer ne pride napamet, sem pa slišala tudi, da se eni hočejo samo ponoč dojit, čez dan pa ne. Mogoče, če še kakšno svetovalko za dojenje kontaktiraš - ne samo preko foruma, če je nuja lahko pokličeš. Imaš na mon-u forum.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zvijanje pri dojenju
16.3.2011 20:50:00   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: sabi

Imam 2 meseca starega fantka in ga že od samega štarta dojim, vendar tudi dodajam, ker imam mleka premalo,ampak še vedno dojim vsak obrok.Sem pa opazila danes, pa tudi včeraj že, da ko je postal lačen, sem ga pristavila na dojko in je začel kričat na ves glas in se zvijat, kot bi imel krče, ko je na boku, potem sem ga probala pristavit na drugo stran, vmes podirala kupčke, nič, še vedno jok in zvijanje.ko pa sem ga postavila na hrbet in dala adaptirano mleko, je v momentu pojedel brez zvijanja, brez problema.Probala sem dojiti tudi leže, hodila sem in dojila, nikakor, nikakor, nikakor,

Evo, isto, popolnoma isto je bilo pri nas pretekli teden. Mali je star 9 tednov, vsak obrok dojim, vendar moram vsakič tudi dodajati. In prejšnji teden se je odvijala povsem identična zgodba. Jokal kot, da je lačen, ko sem ga pristavila, je obračal glavo stran in kričaaaAAAAL. Sem menjavala joške, hodila in ga pozibavala ob dojenju user posted image Sama sem najprej pomislila, da se je verjetno naveličal vlečti in pogruntal, da gre na flaško hitreje. No, amapk se nisem vdala, sem ga pristavljala še naprej in z raznimi triki dosegla, da se je vsaj nekoliko podojil. Zdaj je bolje (občasno še ima kakšen preblisk), vendar pa je mleka zdaj še manj, čeprav sem si črpala user posted image


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zvijanje pri dojenju
17.3.2011 6:53:45   
SaaS
Tudi moj se je zvijal med dojenjem, tako kot tvoj. Pristavila sem ga k prsim im po 1min je začel jamrat in se zvijat in kar spustil dojko. Se sploh ni dobro najedel. Potem je počasi zaspal in še med spanjem je jamral in se zvijal. kakšno uro je bil tak spanec Zaspal, čez dve minuti močno zajamral (včasih tudi kar zakričal) in se zvijal, ko je kček popustil spet nazaj zaspal za 2,3 minute in jovo na novo. Po kakšni urici se je umiril in končno je trdno zaspal. A kaj ko je bil kmalu lačen, saj se prej niti ni dobro najedel. Zato sva se spet kamlu dojila in spet ponovila vajo.. Prvih par mesecev je bilo tako, potem pa je minilo. Malo pogosteje sva se dojila v tem obdobju.
Upam, da pri vas čim prej mine in dojenje čim lepše steče.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zvijanje pri dojenju
17.3.2011 10:20:11   
sabi
evo, danes ponoči se je zbudil, normalno spil iz ene dojke 10 mihn, sva podrla kupčkam, ko sem ga dala na drugo dojko, spet isto,jok pa ne pa ne pa ne, na flaško pa takoj, je popil moje mleko na stekleničko, ki sem si ga spumpala, zjutraj pa ko se je zbudil lačen, pa sploh ni hotel zagrabit, rata popolnoma trd, joka tok da do zraka ne pride, potem sem pa hodila in dojila da je vsaj malo potegnil in je, sva spet kupčkala, ga dam na drugo stran rom popm pom spt, no pa sem ga nekako pomirila da je potem spet 10 min se dojil mirno, ampak tudi če ga mož pestva, sam da ga primeš, začne jokat, čist je razdražen, pa res je da ima že tri tedne zeleno blato in bolj tekoče, zdej babca pravi naj pustim mlečne izdelke in jajčne izdelke?
Kaj pravite ve, kaj bi to lahko bilo, pomagajte mi prosim prosim, ker sem že čist obupana.
lp. Sabina

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zvijanje pri dojenju
17.3.2011 13:43:29   
BAMBINA_
Sabi, mi imamo podobne težave, kot jih navajaš ti. Ko se nahrani, se navadno začne zvijati. Takrat mu najbolj odleže, če ga dam v posteljico ali na kavč, nikakor pa v teh trenutkih ne prenese biti na rokah. Ko se npr. ponoči naje, podereva kupček, ga držim pokonci še kakšnih 10 minut, nato pa se v posteljici zvija še kakšne pol ure preden zaspi. Tudi če prej zaspi, se krči in stoka v spanju. Blato je zeleno, nič več kašasto ampak tako gladko, pa vedno bolj poredko je začel kakat.. zdaj npr. nekje 1x na dva dni. Dajem mu Novalac IT (proti zaprtju), ki mu tudi sicer bolj odgovarja, kot ostali mleki - se za odtenek manj zvija. Zaradi tega (občasno se mu na obrazku pojavljajo tudi pikice) sem bila z njim pri P, ker sem sumila alergijo na KML. Vendar mi je odsvetovala opustitev kravjega mleka oz. prehoda na popolno dieto ali adaptirano mleko, ki ni na osnovi kravjega. Češ, da je dopustna tudi takšna barva blata. Da se bo stanje, kar se tiče kakanja, popravilo, ko bomo začeli uvajati GH. Krčki pa naj bi postopoma izveneli v tretjem, četrtem mesecu. Če je kakšna alergija, se bo stanje samo stopnjevalo in takrat naj bi šele odreagirali. Tudi borbe na dojki se pri nas še niso končale... občasno se čisto lepo podoji, pride pa kakšen obrok, ko vtrajno zavrača dojko, po flaški pa mleko lepo spije. Jaz sem še vedno mnenja, da se mu preprosto ne ljubi več vlečti na dojki, ker gre po flaški pač hitreje.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zvijanje pri dojenju
17.3.2011 22:04:57   
josephine27
. Lahko pa da je pogruntal, da iz flaše bolje teče in se ne želi na joški matrat


se kar strinjam. vsaj pri nas je bilo tako, sicer je bil že mal večji ampak to se je začelo dogajat kmalu po tem ko sem mu začela dodajat. nekaj časa smo imeli kar borbe potem pa je dobro steklo naprej. pri meni je pomagalo da sem ga pogosteje pristavljala in posledično potem ni bil tako lačen in neučakan in in tako protestiral. no pri meni se je čez čas uredilo.

hrana po moje bolj malo verjetno da bi vplivala sploh če je šlo do zdaj vse ok. je pa moj mal protestiral tud takrat ko sem dobila menstruacijo nazaj pa mi je prijateljica rekla da se to lahko tud pri mleku pozna. koliko je resnice na tem pa ne vem.


_____________________________



(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zvijanje pri dojenju
22.3.2011 11:36:13   
matejast
Tud jaz sem imela z mojim iste težave in sem bla sama že čist živčna in pod stresom, da je na koncu verjetno še to vplivalo na dojenje user posted image  Skratka, takrat sem si rekla, da nikdar več ne bom tako posiljevala s tem dojenjem- če gre na flašo naj pa pije po flaši. Itak vem, da je materino mleko oh in sploh, ampak mislim, da ni vredno, da je ženska čist pod stresom zarad tega, namesto, da bi uživala z dojenčkom. Tako smo pri 4 mesecih prešli na adaptirano mleko, pri petih pa počasi na gosto hrano in je bil čist vesel in zdrav dojenček user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?