Anonimen
|
Klomifen sem začela jemat takoj po prvem letu matranja, najprej 1 nato še 2 tableti. pa ni nič pomagalo. Kasnej sem opravljala številne preiskave in operacije in je bilo vse ok, oba zdrava. To se mi je vleklo še 2 leti pa še mal. Na kar sv apopenila in sva šla privat, kjer sva na OBMP pršla takoj, tu so ugotovili, da se s partnerjem imunološko ne ujameva, zato se njegovi spermiji zlimajo skup, ko pridejo vstik z mojim jajčecem. Tak da mogoč emi je K pomagal, ampak nisva mogla zanosit, ker so se njegovi limali. To bo večna uganka, lahko, pa da mi ni pomagalo. Pri rešu sem potem vseen prvi cikel začela z pol klomifena, sam da je videl ali reagiram na stimulanse. In sem. Naslednji cikel pa smo šli v ICSI (glih zaradi limanja). Prej sem hotela še to napisat. Domnevam, da sta ali si šla samo enkrat k G na UZ v enem ciklu in je videla velikost tvojih foliklov in na podlagi majhnosti domnevala, da so premajhni in zato nezrela jajčeca. Ko si enkrat v OBMP potem hodiš vsak drug ali celi vsak dan na UZ in ti merijo za kolk so folikli zrasli. Od vsake ženske je različno, pa tudi od vsakega cikla je različno, kolk hitro ti bojo folikli rasli, zato ti na podlagi tega težko pove kaj takega. OK, povprečje je res neki, ampak lahko pa odstopaš od povprečje, tako kot jaz in ti potem tega ne more povedat. Meni so včasih folikli hitro rasli, včasih počasneje, vendar so zmeri pršli do primerne velikosti. Lahko bi se zgodilo, če bi šla kak dan kasneje, bi bili tvoji folikli tud zadosti veliki in potem bi bila jajčeca zrela. Ne vem. V glavnem, men so rekli, da se vidi ali je jajčece zrelo šele ko ga vzamejo ven in ga oplodijo. Če se ne razvija prav, pol ali ni zrelo ali je defektno, isti šmoren, zanosit ne moreš. Niti pod mikroskopom, ko ga vzamejo ven, ne morejo videt ali je zrelo ali ne, ker pol bi mi že takoj rekel, da nič ne bo. Pa sem zmeri mogla čakat en dan, da so videli kam se razvija. Se prav, da z UZ res samo lahko sklepa o tem, ni pa nićč ziher, zato pupe, ne se sekirat, lepo jejte K in verjemite, da vam bo uspelo. Ne se prepustit G besedam. Jaz verjamem, da vama bo K pomagal, saj bo uredil O in spodbudil, da bojo folikli lepo rasli ob pravem trenutku. Če se bo pa to zgodilo, pol pa bo ziher tudi jajček ta pravi. Drgač pa ti kar sprašuj
|