Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 13:58:02
|
|
|
|
piščanc
|
zrahljan maternični vrat pomeni, da se je začel odpirati, tanjšati. ne pomeni pa to nujno poroda. porod se začne, ko se posteljica odlepi od stene. zgleda da je plod tako velik in težak, da zelo pritiska na maternični vrat. čimveč bodi v vodoravnem položaju in počivaj, da boš donosila. vsaj še en mesec res pazi. da ne bi slučajno likala ali pomivala oken
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 14:06:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc zgleda da je plod tako velik in težak, da zelo pritiska na maternični vrat. Jao, ma upam, da ni tako zelo velik in težek... Ocenil ga je na 1847g. Ginekolog mi je isto rekel - naj se pazim te 4 tedne. Saj se, ampak... Že prej nisem bila nič kaj fizično aktivna...
|
|
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 14:07:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc da ne bi slučajno likala ali pomivala oken Ne bom. RR tudi odpade?
|
|
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 14:13:14
|
|
|
|
piščanc
|
IZVIRNO SPOROČILO: tianna Ne bom. RR tudi odpade? samo leže, brez heca proti krčem je magnezij, to najbrž veš. če se ti bo maternični vrat še odpiral ti naredijo cerklažo - vstavijo poseben obroček, ki drži skupaj do poroda sicer sta pa že daleč
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 14:19:44
|
|
|
|
mojca 32
|
Da te potolažim. Jaz imam že od samega začetka zrahljan maternični vrat (mehak), pa ni panike. Nastopila bom kmalu 38. teden, pa sem še kar tle pa bi že šla. Kar se aktivnosti tiče, sem pa skoz aktivna : od pomivanja oken do tal, nabiranja borovnic(ko je bil čaz za to), sedaj so maline in robide v akciji,pa še čisto na vrhu bloka (5. nadstropje) sem doma, tak da mi stopnice ne uidejom pa je vse ok. Ti samo ne vzdiguj težkih stvari, pa bo. Aja pravi moj g, da bom lažje rodila. Ha,ha,ha. Iz njegovih ust v božja ušesa.
< Sporočilo je popravil Teni RR -- 2.8.2007 17:58:57 >
|
|
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 15:20:36
|
|
|
|
tinkatonka
|
tianna...vseno počivaj vsaj še 4 tedne. Da bo z otročkom vse OK. Saj boš potem vse življenje mogla "šibat" naokoli in za počivanje ob majhnem otroku ni ravno veliko časa. Jaz še zdaj na trentuke pogrešam tiste dneve, ko sem se po kosilu ulegla na kavč in zaspala za kake pol urce. Zdaj imam pa non stop akcijo. Sej se ne pritožujem, samo včasih bi vseeno pasaalo kdaj še poležat po kosilu .
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 16:23:41
|
|
|
|
hillmagic
|
Trebuscki Jaz sem bila tudi na pregledu Sem v 30 tednu in imam se kar za nosit Pa se mi je tudi odprl materici vrat za 1 cm Tako da dolgi sprehodi odpadejo je rekla G . Najprej sem se malo prestrasila Samo sem si rekla da se ne bom obremenjevala In zmanjsala sem svoje sprehode Imam v torek pregled in me res zanima ce kako je stanje. Niti ne vem ce se je ze na glavo obrnil ker me brca zelo zelo spodaj pa ne vem a so rokice ali nogice Trebuski fino se drzite
|
|
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 16:33:42
|
|
|
|
hillmagic
|
Je pa res da se malce vsaj meni cudno slisi ZRAHLAN Tako da se mi zdi da te je malo pretreslo samo dejstvo in predstava kako si si to prestavljala. Jaz sem tudi doma visoko imam vsak dan 60 stopnic za prehodit v stanovanjski hisi. Trebuski smo in bomo se nekaj casa Pol pa mamice To bo se pestro
|
|
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 17:37:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Hmm, ne vem; on mi ni nič rekel, da sem kaj odprta (mogoče pa nisem, ne vem). Rekel je le, da je maternični vrat malce zmehčan in mi prepovedal vse fizične aktivnosti. Naročil pa me je šele čez 4 tedne. Jutri bi tako rada šla še po zadnjih nakupih za , pa se ne upam... Bom kar poslala.
|
|
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 18:12:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojca 32 Kar se aktivnosti tiče, sem pa skoz aktivna : od pomivanja oken do tal, nabiranja borovnic(ko je bil čaz za to), sedaj so maline in robide v akciji,pa še čisto na vrhu bloka (5. nadstropje) sem doma, tak da mi stopnice ne uidejom pa je vse ok. Ti samo ne vzdiguj težkih stvari, pa bo. Živim v prvem nadstropju, tako da stopnic praktično ni. Oken ne bom več pomivala in pač opravljala težka gospodinjska dela.. Kaj pa kakšen kratek sprehodek?? Sem brala pri Pušenjaku in pravi, da lahko vse v mejah normale... Odsvetuje spolne odnose itd. Ma, če bi MORALA non stop ležati, bi me moj ginekolog ja opozori a? Ah ne vem... Ma kdo jih razume. Pazila pa se bom vseeno.
|
|
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 2.8.2007 21:05:04
|
|
|
|
hillmagic
|
Svezi zrak ti bo sigurno dobro del Ce se malo sprehodis toliko da se ne upehas ni nic narobe Ssj kar ven ti tudi ne bo padlo A ves kaj mislim Saj jaz sem tudi mislila kaj pa pomeni to da sem odprt A ves In ker imam res stopnice do stanovanja se sigurno malo naprezam ce se hocem in ne Lezat skozi pa tudi ne morem Sploh pa sedaj je fino sveze vreme Sej a ti ze zelo dol pritiska Ce bi pa v dvomih poklici svojo G pa ji povej za svoj dvom strah da bos nosecka pomirjena Ko gres po nakupih pa vzami nekoga z seboj No drzi se
|
|
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 3.8.2007 10:23:10
|
|
|
|
martinuška
|
Meni so tudi ugotovili zrahljan maternični vrat, ko sem bila nekje v 32. tednu. Ginekolog mi je svetoval, naj čim več počivam, nobenih težkih stvari nisem smela dvigovat, tudi ne kakšnih težkih del opravljat. Glede rekreacije mi je svetoval samo 15 minutni sprehod. Našo pupo sem nato rodila en teden pred rokom. Je bilo vse o.k., čeprav se mi je v zadnjih dveh tednih maternični vrat že nekoliko odprl. Svetujem ti, da čimveč počivaš.
|
|
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 3.8.2007 11:59:30
|
|
|
|
Ninica
|
Tudi jaz imam zmehčan maternični vrat že od 30. tedna nosečnosti s tem da sem noseča drugič. Rekla mi je da je samo zmehčan in ne odprt, ker najprej se mora mehčati, nato se karajša in šele nato odpira. Po 4 tednih me je naročila na kontrolo in mi ga izmerila z UZ-jem. Dolg je še bil 3 cm tako da ni bilo panike. Porod lahko grozi, če je maternični vrat krajši od 15 mm. Tudi meni takrat G ni dala posebnih navodil, kako postopati v takem stanju, je pa rekla, da naj ne dvigujem težkih stvari in ko hodim naj nosim nosečniški pas. In to je bilo tudi vse.
|
|
RE: zrahljan maternični vrat 3.8.2007 19:50:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce, hvala vsem za nasvete. Nakupovanje odpade, pohajanja... Doma počivam; seveda pa ne ležim non stop, vendar se res pazim. Nič ni pomembnejše od zdravja naših zakladkov, kajne? Bomo videli kaj bo čez 4 tedne, ko imam pregled.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?пеперутка16Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.Da. (
0%)
Ne. (
80%)
Kakor kdaj. (
20%)
Ko se prehladim. (
0%)
Število vseh glasov: 5Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!