|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zraščen jeziček
22.12.2008 21:33:38   
aleksandra 78
Moj sin je rojen z zraščenim jezičkom. Rekli so mi da moramo čakat dokler ne bo govoril, potem pa operacija. Ali ima katera izkušnje, namreč bojim se da ko bo že imel govorne napake, da bo prepozno za rezat. Jaz bi to naredila čimprej. Star je 4 mesece. Dojim ga. Sesa težje kot je hčerka, toda se je že navadil
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zraščen jeziček
22.12.2008 21:37:56   
pipic
Mislim,da zaradi tega ne bo imel nobenih govornih napak ;)

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zraščen jeziček
22.12.2008 21:54:22   
Anonimen
Moj mlajši je mel tut zaraščen jeziček, sicer so rekli, da bol malo, so mu ga pa naslednji dan po rojstvu preščipnili, pa so rekli, da tut zakrvavel ni. Mogoče ma tvoj mal bol zaraščenga, pa so se odločil, da počakajo, al ga pa iz kakih drugih razlogov niso. Sej v našem zdravstvu itak velikrat ne veš kdo pije in kdo plača. 

Aja, pa prvi dan sva se ful težko dojila, ko pa so mu to preščipnli pa brez problema.

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 22.12.2008 21:55:16 >

(odgovor članu pipic)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zraščen jeziček
22.12.2008 23:07:14   
gajči
Moj sin se je rodil s priraščenim jezičkom. Lahko bi to prerezali že v porodnišnici, vendar tistega zdravnika ravno ni bilo in se to ni zgodilo. Potem to delajo v Ljubljani na ORL na Metelkovi. Tam so nam svetovali, da pridemo po 6m. Pri dojenju ni bilo nobenih težav.
Šli smo, ko je bil sin star 8m, zdravnica tam to res obvlada. Jaz bi rekla, da ne čakat do 4. leta, ker so lahko potem težave. To ni neka velika operacija, samo pošprica s ksilokaionom in prereže s škarjicami in je konec. Jaz sem vesela, da smo to opravili.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zraščen jeziček
23.12.2008 2:58:27   
Anonimen
Poznam kar nekaj primerov, ki imajo zračen jeziček in ga niso operirali. Sedaj vsi hodijo  logopedu, zaradi govorne napake. Moje mnenje je, da se skuša to okoli prvega leta odstranit.

(odgovor članu gajči)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zraščen jeziček
23.12.2008 9:09:28   
ciciban
Jaz sem nekaj časa pazila punčko z zaraščenim jezičkom-staro eno leto. Eden večjih problemov je bilo hranjenje.Punčki sem mogla vse pasirat,ker se ji je vse zataknilo.Govorila je bolj malo-skoraj nič,tako da ne vem kako bi jo oviralo pri govoru.So jo pa tudi kasneje peljali prerezat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zraščen jeziček
23.12.2008 15:07:40   
aleksandra 78
Najlepša hvala za odgovore !!!

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zraščen jeziček
23.12.2008 16:00:31   
Ana08
Tudi oba moja sinova sta imela priraščen jeziček. Pri prvem smo poslušali pediatra in ga dali operirati šele pri štirih letih. Posledično ni znal pravilno izgovoriti črke R in smo kar nekaj časa obiskovali logopeda potem. Pri mlajšem sem že vedela, da je poseg enostaven in skoraj neboleč, tako da sem insistirala, da so mu to naredili pri 9 mesecih. Govor se je normalno razvil in logopeda ni potreboval. Tako da ni za čakati preveč, po moje, čimprej tem bolje.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zraščen jeziček
23.12.2008 20:17:32   
aleksandra 78
Hvala Ana08. tako bom tudi naredila.

(odgovor članu Ana08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zraščen jeziček
23.12.2008 20:34:29   
ajna12
aleksandra, imaš z.s.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zraščen jeziček
23.12.2008 20:50:01   
zvezdica05
Tudi naša ima priraščen jeziček in tudi naš pediater pravi, da bomo počakali da bo začela govorit. Jaz pa pravim, da ne bomo, ravno zato, ker se bojim, da bo potem težje odpraviti morebitne govorne napake. Sedaj je stara sedem mesecev in mi pediater nikakor noče dati napotnice za orl, češ, naj počakam vsaj do enega leta, ker mora bit otrok pod splošno anestezijo...
Zato prosim tiste, ki ste tak poseg s svojimi otroci že opravile, da mi napišete, kje ste to opravili, kako natančno poteka, kako pravzaprav otroka pripraviti do tega, da sploh odpre usta, kako dolgo se je jeziček celil, koliko je bilo krvi, joka...


Gajči, katera zdravnica pa je ta, ki jo tako hvališ?

Prav tako me zanima, če je mogoče katera s svojim user posted image  šla na ta poseg samoplačniško, ker se mi ne da spet težit pediatru za napotnico in potem poslušat, kako me nadira...user posted image

Hvala za odgovoreuser posted image

(odgovor članu ajna12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zraščen jeziček
23.12.2008 20:54:27   
scorpiogirl
baje se velikokrat do enega leta to samo popravi (pri user posted image od moje prijateljice se je samo zrihtalo) ... dalj pa jaz ne bi čakala.
reci pediatru, naj da napotnico, ker bi rada še strokovnjaka slišala. itak ni nujno, da takoj režejo user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zraščen jeziček
24.12.2008 20:40:06   
suzanica
našemu so to prerezali že v porodnišnici - še kri ni tekla.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zraščen jeziček
25.12.2008 9:23:00   
gajči
V ZD na Metelkovi smo mi imeli dr. Godino. Tudi jaz si sploh nisem predstavljala kako bo to naredila, ker moj user posted image niti slučajno ne pusti, da bi mu kaj gledala po ustih. Ampak zdravnica je to naredila brez problema. Pa saj verjetno je večina otrok takšnih, da ne pustijo, da jim šariš po ustih. Njej pa se je videlo, da ima veliko izkušenj s takšnimi škratki in njihovimi jezički.
Ni potrebna nobena splošna anestezija. Samo odpre mu usta, tako da da dr. svoj kazalec in sredinec pod jezik in tako otrok ne more zapreti ust, potem s sprejem enkrat špricne, da omrtviči in nato s škarjicami prereže. Par sekund vse skupaj. Potem še kakšno minutko drži gor tamponček, da ustavi krvavitev. Ampak jaz krvi sploh nisem videla, tako da pri tem res ni veliko krvi. Otroku je neprijetno, ker mu drži razprta usta, to je pa tudi vse. Po posegu smo šli takoj domov in smo delali vse normalno. Nobenih težav, nobene kontrole.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zraščen jeziček
26.12.2008 19:25:17   
Ana08
Tako je, kot je napisala Gajči. Našima so obema prerezali podjezično vez na ORL V Lj. Samo pošpricali so z lokalnim anestetikom in s škarjicami prerezali. Vse skupaj traja dve minuti in otrok gre takoj domov. Pri naših ni bilo nič krvi. Niti kakšnega hudega jika. Morala pa bi videti veselje pri tavelikem, ki je lahko prvič normalno lizal sladoleduser posted image .Verjetno pa je odvisno, kako močno je priraščen jeziček. Mi smo s tavelikim delali vaje za raztegnitev vezi, pa ni nič pomagalo. 

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Vprašanje?
пеперутка16

Ali je vaš otrok po vstopu v vrtec začel bolj zbolevati?

Da. (78%)

Ne. (22%)


Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!