|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobna pasta ze 1,5 letnika
8.4.2009 21:09:34   
misojka
Nas malcek si zob ni maral pretirano umivati vse dokler ni ugotovil, da si midva z mozem na zobno scetko dajeva zobno pasto. Na njegovo scetko sem takrat dala pikico zobne paste Sensodyne zelene (bolj za okus, kot kaj drugega) in od takrat naprej je umivanje zob najmanjsi problem. user posted image
Bi morala kupiti zobno pasto za otoke? Ali je to vseeno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobna pasta ze 1,5 letnika
8.4.2009 21:20:44   
zmajaz
NI vseeno - ravno zadnjič sem poslušala po radiu oddajo, kjer je govorila zobozdravnica o negi zob pri otrocih in je še posebej poudarila, da zobna pasta, ki jo uporabljajo odrasli nikakor ni primerna za otroke - še najmanj pa za tako majhne, ki jo radi še kaj pogoltnejo. Za 1,5 letnika je po mojem najbolje kupiti celo tisto v lekarni (FisrtTeeth) - saj je draga, ampak se je da čisto majčkeno in dooolgo zdrži, pa še primerna je za tako male otroke, ki še ne znajo izpljuniti paste.

(odgovor članu misojka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.4.2009 21:22:19   
zmajaz
In ja - tudi naša 15-mesečnica si neznansko rada umiva zobe samo zaradi paste - ko je zmanjka na ščetki, reče "še" in moram dat še eno pikico - tudi če ne dam skoraj nič, samo da vidi in misli, da sem dala.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2009 22:20:24   
Katrin
Otroška zobna pasta naj bi bila brez fluora in ne spomnim se več česa user posted image

Mi imamo že od vsega začetka otroško zobno pasto od Wellede (rumena - DM)

lp

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.4.2009 22:21:45   
Petr_a
Flour je lahko v zobni pasti.
Uporabljamo pa tisto z krokodilom gor,kupimo v Šparu

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.4.2009 22:48:11   
Najaa
Ko je bila stara 1,5 leta, je imela od welede. Zdaj pa katerokoli otroško.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2009 7:28:37   
nežka
Imamo Avalon gel za zobke, ima okus jabolka in ga ima zelo rad. Pa je tudi tak, da ga lahko poje. Jaz ne bi uporabljala najine zobne paste za tamalega. 
Sicer pa pri tako majhnih pasta baje mora imeti fluor, tako pravijo otroški zobozdravniki, tudi najina je rekla, da mora imeti.

< Sporočilo je popravil nežka -- 9.4.2009 7:35:47 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.4.2009 8:31:28   
urška
dokler ne pljune ven res ni priporočljivo uporabljati zobne paste  fluorom. in welledin otroški gel ga nima. 

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.4.2009 11:38:38   
temboli1
Hoj,

mene pa zanima, kako sploh naučiš malčka da izpljuva pasto.

Jaz sem svoji skoraj 21 mesečnici kazala kako bi vodo izpljuvala, pa ni nič ratalo, je kar nekam po obrazu in po vratu vse skupaj šlo. Kdaj naj bi pa to že znali ?

Prosim za kakšne nasvete

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.4.2009 12:40:18   
lenca1
IZVIRNO SPOROČILO: urška

dokler ne pljune ven res ni priporočljivo uporabljati zobne paste  fluorom. in welledin otroški gel ga nima. 

Naja in Katrin RR - vidim, da uporablljate zobno pasto od Welede. Ravno danes sem bila v DM in sem prodajalko vprašala ali lahko otrok pasto poje, ker naša 16m tudi še ne zna plunit ven - rekli so, da ne vejo in da je verjetno res bolje, da pasto (FirstTeeth) kupim v lekarni. Sedaj me pa zanima, ali lahko otrok to pasto od Welede tudi pogoltne? In kako je s fluorom, je  priporočjiv za take male (da, ne ), ta od Welede vem, da ne vsebuje fluora?

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.4.2009 14:20:17   
urška
kolikor je meni znano, ni vredu, da jejo zobno pasto prav zaradi fluora. torej če ga nima, jo načeloma lahko je. sploh pa je weleda kozmetika naravna, torej tudi zaradi tega ne bi smelo bit problemov.
jaz sem na začetku sicer uporabljala eno drugo zobno pasto, na kateri je prav pisalo da je za majhne otroke, ampak se zdej ne spomnim več imena. ker če pogledaš te otroške oral B, pa colgate, na večini piše, da je za otroke od 7. leta naprej.

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.4.2009 14:23:42   
Petr_a
Bilo bi narobe,če bi otrok pojedel celo zobno pasto.
otroku ne škodi če pasto ne pogoltne ,saj mu daš itak gor samo malo

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.4.2009 14:33:41   
Petr_a
Aja,pa te študije so narejene v tujini ,kjer imajo flourirano vodo,sol.... in zato tam ne priporočajo zobne paste z flourom,saj lahko pride do predoziranja
pri nas pa pa ni.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.4.2009 21:28:14   
urška
kolikor je meni zobarca razložla je ravno v tem problem. ker ne vemo koliko floura otrok dobi z vodo in vsem ostalim. in se ga da predozirat ravno zaradi tega.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.4.2009 8:31:49   
Petr_a
Flourirane vode pri nas ni

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.4.2009 9:03:14   
ZmajTolovaj
Weleda

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.4.2009 11:22:28   
Leela
Mislim, če dobi čisto pikico paste s fluorom, da ne bo škode. Mu pa mogoče res kupite otroško.

Pri nas nam je zobozdravnica svetovala, ker ima tamal bolj slabe zobe, da paste sploh ne izpira oz. mu zobe kar s pasto namažemo. Fluor je strupen samo v velikih količinah.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.4.2009 11:31:42   
Katrin
Katrin RR - vidim, da uporablljate zobno pasto od Welede.

lenca1: seveda jo tudi moja dva user posted image pogoltneta:)) Saj tega ne moreš preprečiti:))

Tudi jaz sem že kupila FirstTeeth, a običajno kupujem od Welede user posted image user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.4.2009 9:19:50   
ami2
Zobozdravnik od malega mi je rekel, da do tretjega leta starosti priporoča ščetkanje zobkov samo z zobno ščetko in vodo, po dopolnjenem 3. letu pa še otroško zobno pasto.

Je pa malim res bolj zabavno umivanje zob z zobno pasto. Mi imamo doma zobno pasto Avalon, pa uporabimo takrat, ko izrecno prosi zanjo user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.4.2009 22:25:51   
MiaSophia
Do nadaljnega bo malčica uporabljala First teeth, kasneje pa če bo le možno zobno pasto BREZ floura,
saj jo tudi mi2 uporabljava (u bistvu je nek koncentrat AJONA v rdeči tubici, se kupi v lekarni in je čisto okej.user posted image

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.4.2009 11:33:01   
botrca
Nama je zobozdravnica rekla, da je voda+zobna ščetka dovolj za umivanje zobkov. Star je 16 mesecev.

Mislim, da ni pasta priporočljiva dokler ne znajo sami izpljunit to pa je nekje do tretjega leta.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.4.2009 13:52:35   
lilka
Mi uporabljamo pasto brez flora za otroke, ki še ne zanjo izpljunit.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.4.2009 9:01:48   
maya2
Me uporabljamo first teeth user posted image user posted image jo ima zelo rada user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.4.2009 22:36:51   
Nejch
Naša je leto in pol pa imamo samo zobno ščetko.... brez paste. Od 3.leta naprej naj bi uporabljali otroci pasto. Baje tole ni ok tut za želodček.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.4.2009 22:49:26   
ajtak
user posted image  Spet ena taka tema kjer se da krasno komplicirat. Mnenja so deljena in vsak si mora sam odgovorit koga bo poslusal, zobozdravnike, forum, kolegice ali babice... Seveda ni nic narobe ce umivas zobe brez paste a
prepricana sem, da od pikice paste ne bo nikomur nic tudi ce bi uporabljali navadno pasto.

Mi imamo pasto od Colgate-a na kateri pise da ima manj fluora in je primerna od 0-6let.

Menim da je pac enako kot z vsemi stvarmi- ti kot stars se moras odlocit kaj se ti zdi za otroka najboljse.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Nejch)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......