|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobarca noče vrtati
8.12.2008 7:56:28   
dana
Naš ima pri skoraj 4 letih karies na obeh spodnjih peticah kljub redni negi. No na eni od teh petic je karies že toliko napredoval, da je prejšnjo sredo jokal zaradi bolečin. Ker nisva vedela da v LJ obstaja tudi urgenca za zobarja, sem mu dala calpol, da se je bolečina umirila, potem je pa zaspal. Naslednji dan sva šla takoj zjutraj k njegovi zobarci, ki pa mu ni hotela vrtati, saj bolečina ni bila več tako huda, tamali pa itak čim je zaslišal sveder je usta zaprl.

In potem mož reče, da ga bo prijel, ona pa da ne, da kar počakajmo do naslednjič ko ga bo spet tako bolelo, da se bo otrok zavedel, da mu vrtanje pomaga. In tako zdaj že 4 dni ponoči malce jamra in se zbuja, ker ga boli zobek. Na urgenci pa vem, da bi jih spet poslušala zakaj mu jih njegova zobarca ne zrihta in tako naprej.

Midva ga nisva nikdar strašila da je zobar kaj slabega in tudi do zdaj je šel še vedno sam na stol, lepo usta odprl, čim pa omeni da bi mu vrtala pa reče NE.

Zdaj sploh ne vem kaj naj. Ali naj ga sredi noči vozim v LJ oz. kako naj dopovem njegovi zobarci naj mu zobka zrihtauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobarca noče vrtati
8.12.2008 8:45:18   
vodica
dvomim,da bo 4 letni otrok odprl usta zato,ker bo sam ugotovil,da mu bo to pomagalo,je pa ja še premali,da bi to vedel sploh pa če  ga še ni prej bolel zob ,da bi mu popravljali.Po moje še vprašaj drugo Z za mnenje pa boš vidla.Meni pač ni logično,da bi tako majhen otrok moral vedet da mu bo to pomagalo.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2008 8:47:49   
Ribica **
Jaz sem jih sicer vedno odprla, ampak strah me je bilo pa za znoret. In to o tem, kako mu bo vrtanje pomagalo ... meni ne bi bil zadosten razlog, da bi odprla usta user posted image  Zobarja se pa se zdaj bojim in vedno odlasam do zadnjega, kar pa itak ni ok.

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.12.2008 8:50:01   
sanja nk.
zakaj se pa ne naročiš pri zobarci, med tem časom pa mu daj kaj za proti bolečini in potem ko bo na vrsti bo mogla vrtati user posted image , zakaj pa misel da je tamuser posted image
kar se pa tiče otrok.....ne poznam nobenega otroka ki bi z veseljem odprl usta pri vrtanju še odrasli neuser posted image
tako da je potrebno pač včasih usta na silo odpreti , ker je otrok še premajhen da bi se zavedal da gre za njegauser posted image user posted image

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.12.2008 8:51:11   
brigitaa
Hudo, mogoče ga ni hotela strašiti....sam pa tud ni prav, da je rekla, da bo ob naslednji bolečini šele ukrepala, nimam takih izkušenj, saj imajo naši otroci lepe zobke, kaj če bi se poiskalo drugega zobozdravnika, ali je tudi kriza po iskanju le teh.

Kar ne ubije, te samo okrepi

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.12.2008 9:50:17   
bskrle
Pa ne da otroku reče, da mu  bo vrtala?
Naša zobarca ima za vse postopke svoje izraze in zgodbico.
Ja in vrta 3 in 4 letnikom, plombice da, naši 2 malo pojokcata, takrat on  glasno šteje do 3 in vrtanja je že konec.

(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.12.2008 9:58:02   
Anonimen
Težko bo otroku dopovedat.Če ga je srah ne bo odprl ust.Jaz ga razumem, mene je tudi bilo in je, posebna fobia.
Maoj vnuček nima tega problema.Pride k zobarju, jaz se vležem na stol on meni v naroje, odpre usta in zobarca vrta in dela se pogovarja z njim, jaz pa se pod njim potim.user posted image Prav te dni sprašuje kdaj bomo šli,ker ga en zobek boli, najbrž mu je polombica izpala.
Deček pred njim pa je naredil tak kraval, da smo v čakalnici mislili, da ga iz kože dajejo.Vse je odvisno od otroka do otroka, tud,  kako zna zobar pristopit, kako razložit kaj je tisti sveder.Mojmu so vse razkazale, vso mašinerijo in kako deluje.celo pustile so mu, da je probal sam potuširat zobe.

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2008 10:02:13   
blaža
naš petletnik ima še vse mlečne zobe in zdrave. no zadnjič nam je ortodontka, ki je tudi zobarca povedala, da vidi eno malo pikico in, da jo je boljše it popravit, ker ga sedaj 100% ne bo bolela, ker je v zelo začetni fazi. No Mi bomo šli to popravit, ker ga sigurno ne bo bolelo, da bo imel glede tega pozitiven odnos, da je sicer malo zoperno, ker vrtajo, da pa ne boli in, da to ni nič strašnega.user posted image

Jaz sem imela dobesedno fobijo pred zobarjem, ki sem se jo šele pred par meseci rešla, pa ne bi rada, da imata moja dva otroka enak odnos do zobarja kot sem ga imela jaz.

Torej, ne čakat, da je že vse glnilo, pojdite na pregled že preventivno, da se takoj opazi, če je kej malea za povrtat in ne bo bolelo. No pa sej za nas velja enakouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.12.2008 11:56:46   
dana
Sem klicala danes en drugo zobarco, ki mu je gledala zobke do 3. leta, in je rekla isto, da tudi ona ne bi delala na silo.

In da ne boste mislile, da je ta h kateri hodimo zdaj kak zmaj. Mu lepo vse razloži, da bo črvička ven potegnila, samo zadnjič ko sta že bila skoraj na tem, da bo začela vrtati jo je naš zagrabil za roko. S tem ji je dal vedeti da ne pusti in ona pač ni vztrajala naprej in je odnehala.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2008 12:03:58   
Petr_a
ja,ne bi delala na silo in kaj bo potem?'Otrok naj trpi bolečine,zobek pa naj zgnije??
Zobki se morajo takoj popravit,ne pa čakat da se začne bolečina

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.12.2008 13:13:51   
dana
Petr_a se čisto strinjam s tabo. In če bi mu vrtala že ko je bil prvič pri njej, ko ga ni še nič bolelo, bi bilo zdaj v redu.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2008 13:34:29   
Petr_a
dana pojdite samoplačniško ali pa naj vaša zobarca takoj popravi zobek,ker s čakanjem ne boste nič naredili in otroka bo samo bolj bolelo ,če boste čakali da se bolečina vrne.

otrok se ne bo s tem nič zavedal da mu vrtanje pomaga... kristus kakšna zobarca.
pa čeprav otrok pravi NE ,nima tukaj žal nobene besede.Kar je treba je treba.pa četudi zobek popravit na silo.sam od sebe ust ne bo odprl ;)

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.12.2008 13:55:02   
dana
Saj bi šla samoplačniško, samo ne vem kamuser posted image  Sem že tej, ki sem jo danes klicala, rekla če bi naju vzeli samoplačniško, pa je rekla, da na silo tudi oni ne vrtajo. Da je zdaj pač taka doktrina, da se čim manj dela na silo. Ma kr neki no. Saj smo vsi to dali čez ko smo bili še otroci.

Če se bodo bolečine še pojavljale ga bom enostavno spet peljala k zobarci. Bom pa tok časa težila da ga bo enkrat že vzela.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.12.2008 13:56:41   
Petr_a
S kje ste?

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.12.2008 13:57:03   
Petr_a
Aja,pa doktorina je takšna da je treba zob čimprej porihtat in en čakat

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.12.2008 14:41:39   
dana
Smo iz okolice Domžal, tako da sem klicala samo v ZD Domžale. Lubljanskih pa žal ne poznam, tako da niti ne vem kam klicatiuser posted image . Tako da če poznaš kakšnega dobrega otroškega zobarja, mi lahko sporočiš tudi na ZS.

Petra_a vse to sem jaz že omenila zobarci, da jo prosim naj mu ga zrihta, pa nič. Že poleti bi mu ga lahko zaplombirala, pa ne.
Jaz vem da ga bo bolelo če mu vrta danes ali pa čez 1 mesec. Za ta zob smo itak že zamudili, lahko pa "rešimo" drugo petko, ki ga še ne boli.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.12.2008 14:59:32   
Petr_a
Škoda.
Poznam eno odlično zobarco,je pa v Novem mestu.
Mi hodimo k njej in ne k tej zobarci ,ki jo imamo pri nas.
rajši vozim otroka nekam,pa vem da je super.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
8.12.2008 15:04:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
8.12.2008 15:09:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dana

Petr_a se čisto strinjam s tabo. In če bi mu vrtala že ko je bil prvič pri njej, ko ga ni še nič bolelo, bi bilo zdaj v redu.

Pri našem to ni bilo tako. Do sedaj je vedno rad hodil k zobozdravnici. Tudi vrtala mu je že dvakrat. Nazadnje pa se je začel jokat in je rekel, da ne, ker ga boli. In ni hotela nič na silo. Kar ji dam prav.
Zase vem, da imam paničen strah. Mene so morali v OŠ držat štirje, pa sem se še izmuznila. Še vedno imam travme od tiste mesarke.user posted image
Ta zobarca pa je ful prijazna in nežna, pa vse mu razloži in pokaže, pa nagrado dobi itd. In ji zaupam. Če ne bo prvič, bo pa drugič uspela. Počasi, ne na silo.user posted image

Aja, pa ne hodimo tja zaradi bolečin, ampak na redni pregled na dva meseca.user posted image

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 8.12.2008 15:12:46 >

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
8.12.2008 15:17:45   
Petr_a
lukrecija se ti kar dri.
Zdravijo z ozonom,ampak karies ne morejo pozdravit,ampak samo zaustavijo hitro napredovanje in vseglih je treba vrtat potem in dati plombico.
vem,ker sem klicala že k njim ;)
pa cena na zob je 100 evrov

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
8.12.2008 15:29:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Petr_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
8.12.2008 17:37:08   
Petr_a
cena je točno 100 evrov na zob ;)
Sem jaz pred 3 dnevi klicala k njim

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.12.2008 17:50:25   
Gina

Veliko zobarjev takole dela kot vaša. Naša šolska zobarca pravi, da sveder naredi ne vem koliko tisoč vrtljajev na en zelo kratek čas in da v tem času, če se otrok samo malo spodmakne, lahko naredi čisto po nesreči s tem svedrom en velik masaker tkiva ali še česa drugega v ustih.

Moje mnenje je, da moraš ti kot starš otroka prepričat, da bo držal usta odprta. Pošlji moža, če ti ne zmoreš. Kakšno taktiko ubrat, pa ne vem. Pri mojih otrocih je čisto pri vsakem druga taktika pomagala. Malo si tudi ti kriva, a veš. Če bi se ti odločila, da bo odprl usta, pa če boš bolj v to prepričana kakor on v svoj jok, boš dosegla svoje. če pa samo malo podvomiš, pa gre vse skup user posted image .

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.12.2008 18:57:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Moje mnenje je, da moraš ti kot starš otroka prepričat, da bo držal usta odprta. Pošlji moža, če ti ne zmoreš. Kakšno taktiko ubrat, pa ne vem. Pri mojih otrocih je čisto pri vsakem druga taktika pomagala. Malo si tudi ti kriva, a veš. Če bi se ti odločila, da bo odprl usta, pa če boš bolj v to prepričana kakor on v svoj jok, boš dosegla svoje. če pa samo malo podvomiš, pa gre vse skup user posted image .

Ok, kaj pa če NIč ne funkcionira? Naša se grozno boji belih halj, odkar jo je prejšna pediatrinja prestrašila, tišči se k meni kot klop, pa če ji na lep ali grd način prigovarjam. Gre pogledat babi v službo, vse uredu, dokler ne pride kdo v beli halji, potem je histeričen jok. In zdaj, ker sem že razmišljala, kako jo pripraviti do obiska zobozdravnika, kaj narediti? Na lep način? Običajno to funkcionira v 99% primerov, malo ji pojasnim, se greva igro vlog, še očka priskoči s kakšno idejo, ampak pri zdravniku vse propade. Tuli kot jesihar, sicer vsakič manj, pa vendar. Na odločen način? Dobi napad strahu, preden sploh pridemo notri. Vsak jo lahko podkupi s čokolado, samo tisti v belih haljah ne. In če jo prepričam, da odpre usta, bo to naredila, da ustreže meni, ob enem pa jo bo grozno strah. Res se praskam po glavi, kako jo spravit k zobarju oz. kako jo prerpičat, da bo odprla usta. Saj če bi bili lahko tam cel dan, da bi se navadila na okolje, potem bi že šlo user posted image user posted image .  

Se opravičujem, ker smetim temo.

Bi pa vprašala še, ali kdo pozna kakšnega dobrega otroškega zobrozdravnika, Lj. in okolica, lahko tudi proti Postojni. res ne bi rada, da se naša punca boji zobarja. Njen očka je imel slabe izkušnje kot otrok in še sedaj rabi eno leto predpiprav, da gre na pregled.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
8.12.2008 21:25:05   
Gina
Vaša je še malo premajhna, ankica. Malo počakaj, se bo nehala bat. Naš je bil isti kar se belih halj tiče. Pri štirih pa je otrok že toliko razumen, da se ga da še marsikaj več prepričat. Poznam dobrega zobarja v lj. Ti pošljem na z.s.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.