Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: dana Petr_a se čisto strinjam s tabo. In če bi mu vrtala že ko je bil prvič pri njej, ko ga ni še nič bolelo, bi bilo zdaj v redu. Moje mnenje je, da moraš ti kot starš otroka prepričat, da bo držal usta odprta. Pošlji moža, če ti ne zmoreš. Kakšno taktiko ubrat, pa ne vem. Pri mojih otrocih je čisto pri vsakem druga taktika pomagala. Malo si tudi ti kriva, a veš. Če bi se ti odločila, da bo odprl usta, pa če boš bolj v to prepričana kakor on v svoj jok, boš dosegla svoje. če pa samo malo podvomiš, pa gre vse skup . Ok, kaj pa če NIč ne funkcionira? Naša se grozno boji belih halj, odkar jo je prejšna pediatrinja prestrašila, tišči se k meni kot klop, pa če ji na lep ali grd način prigovarjam. Gre pogledat babi v službo, vse uredu, dokler ne pride kdo v beli halji, potem je histeričen jok. In zdaj, ker sem že razmišljala, kako jo pripraviti do obiska zobozdravnika, kaj narediti? Na lep način? Običajno to funkcionira v 99% primerov, malo ji pojasnim, se greva igro vlog, še očka priskoči s kakšno idejo, ampak pri zdravniku vse propade. Tuli kot jesihar, sicer vsakič manj, pa vendar. Na odločen način? Dobi napad strahu, preden sploh pridemo notri. Vsak jo lahko podkupi s čokolado, samo tisti v belih haljah ne. In če jo prepričam, da odpre usta, bo to naredila, da ustreže meni, ob enem pa jo bo grozno strah. Res se praskam po glavi, kako jo spravit k zobarju oz. kako jo prerpičat, da bo odprla usta. Saj če bi bili lahko tam cel dan, da bi se navadila na okolje, potem bi že šlo . Se opravičujem, ker smetim temo. Bi pa vprašala še, ali kdo pozna kakšnega dobrega otroškega zobrozdravnika, Lj. in okolica, lahko tudi proti Postojni. res ne bi rada, da se naša punca boji zobarja. Njen očka je imel slabe izkušnje kot otrok in še sedaj rabi eno leto predpiprav, da gre na pregled.
|