|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobar
21.12.2008 16:39:46   
Anonimen
pozdravljene!

Imam eno vprašanje za vas in to je glede zobarja. Midve sva dobile zej pri 14 mes in pol vabilo za k zobarju ta petek, in mi tm  praša če ima dudo in sem rekla da jo ima in flašo sm rekla da tudi, zej pa ona prav da ji morm oboje ukinit. Kao zvečer jo nej držim za roko da bo pozabla na dudo, sam potlej lahko celo noč tko zravn nje sedim, da pije nej pa s kozarca sej zna piti s kozarca sam pol ne more imeti skoz zraven tekočine in ne vem no potem če bo dost pila, ker pa še ne zna povedat da je žejna.

sedaj me pa zanima kdaj ste ve ukinile oboje če seveda so imeli dudo in flaško.
ker  moja sestra je hitr odvadla dudo zej pa preden zaspi pri 3 letih vleče prst.

in možno je da jo odvadim dude bo pa prst začela, sam tega bom pa pol še težje odvadla kot pa dudo.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobar
21.12.2008 16:40:47   
Anonimen
pa že v naprej vam najlepša hvala za odgovore pa se oproščam če sem mal nerazumljivo napisala.

lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2008 19:27:29   
Gordana-3
dudo smo jo odvadili pred dvemi meseci, ko je bila stara 2 leti in 5 mesecev, smo jo dali mali evi v porodnišnici. flsđško ims še sedaj. zobozdravnica nam je zadnjič rekla, da se ji pri ugrizu pozna, da je imela dudo in flaško. sedaj dude več nimamo, za flaško pa mislim, da ni take krize, ko le 1x ali 2x na dan spije po njej mleko. na prejšnjih pregledih nam je zobozdravnica rrekla, da duda do dveh let še ni problem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2008 19:38:40   
Anonimen
Jaz ji dude ne bi jemala, bi jo pa omejila. Duda je za otroka (seveda ne vse) zelo pomemebna, ke rjim pomeni tolažbo, občutek varnosti. Če je duda za zaspat in tolažbo, ko so bolni, se udarijo,... ne vidim problema. Drugo je, če ima dudo v ustih ves čas, potem se res pojavijo deformacije čeljusti.
Naša ima dudo še zmeraj pri dveh letih in pol, za spanje. In nimam namena jo ukinjat, ji je daleč največja tolažba. Jo pa omejujem, to pa.

Kar se tiče flaške: naša je ni nikoli imela, od 6. meseca dalje sem jo učila pit iz kozarčka. In ne vidim ovir, zakaj bi flaško imela, če zna piti iz kozarca, zvečer naj pije, preden gre spat, čez dan pa ji večkrat ponudiš tekočino. Če bo žejna bo že pila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2008 20:03:28   
Anonimen
najlepša vama hvala za odgovore.

ker tud jz nimam namena ji odvzet dudo, vsaj še sedaj ne, ko bo večja pa postopoma, sam mi je pa rekla zobarca kao da naj ji sedaj rečem da ji jo je božiček odnesel, haloo pri 14,5 mes naj ji to rečem k sploh nima pojma kaj pomeni božiček.

flaško ji bom pa ji bom dajala s kozarca, kaj pa tist k obstaja magični lonček al kak se že reče, da bi ji tistega naštimala.

A te tablete ste jim dajale al ne za zobe?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2008 20:11:35   
Anonimen
Fluorove tabletke ji dajem, ja.

Iz magičnega lončka (avent) ni nikoli znala piti, je kar težko za potegnit, imajo pa tudi druge firme podobne sisteme, jaz sem kupovala ene v DM-u, takšni širši lončki so, z bolj okroglim nastavkom za pitje. Te lončke smo imeli za kakšne izlete, sprehode, da se vsebina ni polivala. Doma pa vedno samo kozarček.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2008 20:14:49   
mišk
Jst svoji tudi dajem fluorove tabletke.
Zvečer spije mleko po flaški, čez dan pa pije iz lončka s silikonsko slamico. Nekaj časa je rabla, da je pogruntala sistem, zdej pa lepo obvlada.user posted image
Zobarja pa še čakamo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.12.2008 21:20:01   
Tisana
Naša ima dudo ponoči, pije iz flaške - mleko zjutraj in zvečer, čez dan vodo. Včasih spije tudi iz magic cup-a. Stara je eno leto in si ne predstavljam, da bi ji sedaj razlagala, da ne more imeti dude ponoči, da mora piti iz kozarca... Ej, vse ob svojem času. Iskreno povedano, so meni navodila te zobozdravnice malo pretirana glede na starost tvojega otroka, tako da se nič ne sekiraj.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.12.2008 22:24:22   
arabela*
naša bo stara štiri leta,pa še ima vedno dudo.Smo že vse živo probali,pa ne gre.
Flaško pa je bilo lažje odvadit.Enostavno smo jo stran vzeli in ji ponudili plastičen lonček.user posted image

< Sporočilo je popravil Saraya -- 21.12.2008 22:26:08 >

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2008 7:40:48   
babyboooom
jst sm slišala, da da otrok sam dudo stran, če ji odrežeš vrh...pol jo da v usta (ve, da je njena/njegova)...ampak je nekaj čudnega na njejuser posted image , neki je narobe z njo user posted image
lastnih izkušenj pa še nimam (stara je 3 mes), tko da dudo še ma. nevem če to deluje, zdej sm pametna, čez en let bom pa isto spraševala...user posted image
za flaško pa nč nevem user posted image , (če odražeš se ji bo ulil, hahahahahahahahahah), tko da tm pa tega ne deli hahahahahahahahhauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2008 10:22:23   
blaža
Nisem vsega brala. No, mi smo pri ta starejšem imeli dudo do 18 meseca in to samo ponoči, nikoli podneve, oz jo je imel samo za spat in je ni žvečil čez dan, ko je bil buden.

glede flaške, bi blo pa res dobro, da gre počasi. Sej bi se lahko naučila na kozarec. Naš ta mali ima 10 m in včasih pije iz kozarca, samo, ga mi držimo, pa mu prav lepo gre. počasi jo začni učit in bo šlo. ko greste ven, ji pa lahko daš v flašo, ki ni za sesanje, s trdim nastavkom.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2008 10:22:52   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Naša ima dudo ponoči, pije iz flaške - mleko zjutraj in zvečer, čez dan vodo. Včasih spije tudi iz magic cup-a. Stara je eno leto in si ne predstavljam, da bi ji sedaj razlagala, da ne more imeti dude ponoči, da mora piti iz kozarca... Ej, vse ob svojem času. Iskreno povedano, so meni navodila te zobozdravnice malo pretirana glede na starost tvojega otroka, tako da se nič ne sekiraj.

se popolnoma strinjam

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2008 16:38:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Jst svoji tudi dajem fluorove tabletke.
Zvečer spije mleko po flaški, čez dan pa pije iz lončka s silikonsko slamico. Nekaj časa je rabla, da je pogruntala sistem, zdej pa lepo obvlada.user posted image
Zobarja pa še čakamo...

kje pa lahko kupim ta lonček s silikonsko slamico in kak se mu reče.

drugače zna lepo piti iz kozarca sej tud iz kozarca pijeva, sam k kam greva ji ne morm s kozarca dati, in ji dam flašo, dude tud nima skoz v ustih  razn podnev ko gre spat jo ma pa zvečer da zaspi pol k zaspi ji pa tako vn iz ust pade, sam zej te dni ji jo pa pustim tud čez dan ker ji spodaj trije kočniki na enkrat rasejo in noče drugega kot dudo grizala sploh prijet noče, pa sm ji ga dala v hladilnik da bi blo mal hladnej da bi si hladila pa noče hoče sam dudo, pa ji sedaj nam branila.

se pa vsem zahvaljujem za nasvete mi bodo zelo prav prišli hvala vam.

Ob enem vam pa vsem skupaj želim vesele božične praznike ter srečno, zadovoljno, zdravo, uspešno novo leto 2009  predvsem pa lepih trenutkov z vašimi srčki.

lp

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?