|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   znanje 4 letnikov
10.11.2009 9:44:50   
ljubecna1
pozdravljene---@ 

doma imam navihano4 letnico,ki jo zanima vse po malem.zanima me kaj vasi otroci v tej starosti obvladajo(crke,stevilke,pisanje,spoznavanje...)vem da so si otroci različni in razlicno dojemajo ampak vseeno.ko enkrat pridejo v solo se mi zdi kot da morajo ze vse znati,toliko zahtevajo.lp user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: znanje 4 letnikov
10.11.2009 9:52:30   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ljubecna1

pozdravljene---@ 

doma imam navihano4 letnico,ki jo zanima vse po malem.zanima me kaj vasi otroci v tej starosti obvladajo(crke,stevilke,pisanje,spoznavanje...)vem da so si otroci različni in razlicno dojemajo ampak vseeno.ko enkrat pridejo v solo se mi zdi kot da morajo ze vse znati,toliko zahtevajo.lp user posted image

Moj štiriletnik:

- je brez plenice , tako čez dan kot čez noč
- sam je, se umije, umije zobke in obleče, obuje - zavezat čevljčkov še ne zna
- nima dude, stekleničke
- plava sam (brez rokavčkov user posted image )
- vodi žogo
- vozi kolo
- skirca
- rola
- pospravi za seboj krožnik, čevlje ,

Črk ne pozna , razen črk svojega imena.
Številk ne prepozna, razen 1, 0.
Piše ne.
Spozna se na traktorje, kosilnice, (loči katero gorivo v katero prevozno sredstvo) , zna speči muffine (sva se naučila skupaj) user posted image ,

Tako, se mi zdi kar okej za štiriletnika.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ljubecna1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.11.2009 10:29:34   
kasso
Moj sin hodi v 1. razred, pa niso še nič vzeli od številk, ne črk. Potem v drugem razredu začnejo malo bolj migat, tako da pri 4 letnici se res nimaš še za kaj sekirat. Naj uživa v tistemu kar ga veseli in ne je primerjat z drugimi otroci, ker vsak je po svoje nadarjen, en za številke, drug za črke, tretji za traktorje, šport....

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.11.2009 14:50:07   
Metuljček Cekinček
Moj štiriletnik zaenkrat ne kaže interesa za črke in številke. Sem ga vprašala, če želi, da ga naučim napisati njegovo ime in je rekel, da ne.

V zadnjem mesecu rad riše in barva, prej pa ga te stvari niti pod razno niso zanimale.

Zelo rad se igra spomin in me v zadnjem času že konkretno premaga.

Rad se igra s Hama perlicami, vendar jih ne se sestavlja v neko smiselno celoto, ampak jih samo natika na tisto plastično površino.

Zadnje čase me pogosto sprašuje, kako se kakšni stvari reče v angleščini in potem preverja pri očiju, če sem mu prav povedala.

Sam se zna oblečti in obuti, sam si umije zobke.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.11.2009 17:43:25   
*alja*
- Moja 4 letnica se sama sleče, umije in ščetka zobe (obleče se samo takrat ko ji dam pravilno obrnjene hlače in majico v roko)
- pripravi mizo za jest
- za sabo pospravi mizo
- igra se z živalmi (figuricami), tudi po 2 uri če je treba
-  zelo rada sestavlja puzle (tiste mal večje ko jih je po 50 not)
- zanimajo jo črke, še ne pozna vseh (napiše ata mama, Alja, babica; jaz ji napišem celo abecedo ona pa iste polek riše)
- štet zna do 10, v nemškem jeziku do 20
- se zna kar dost nemški jezik (obiskuje vrtec v Avstriji)
- risanje ji je bilo do zdaj španska vas; zdaj pa uspe sama narisat hišo, sonce rožo, drevo, pikapolonici - tu se pa že končauser posted image
- obužuje barbike
- božiček bo pa prinesel beby borna (to je zdaj glavna tema pri nas doma)
- jesti da mačku in psu
- vozi se z skirojem in kolesom, najraje pa onim avtom ko ni treba gonituser posted image

pa še kako osnovne stvari ki se jih zdaj ne spomnim

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.11.2009 18:25:03   
mama_milchy
naš 4letnik zna oz. naredi:
- se preobleče, preobuje sam,
- se umije, stušira,
- si sam zobke umije
- je brez plenice že od 1.leta
- nima ne flaške, ne dude,
- rad ima živali in tudi lepo skrbi za njih (doma imamo muco in kužka)
- rad ima gradbeno mehanizacijo, ki jo je polno dvorišče
- igrače pospravi za sabo in za sestrico
- zna posesat tla po hiši
- zna pomit posodo (kak krožnik, skodelico)
- ponavadi je on tisti ki pripravi mizo (pribor+servetke) za obroke
- rad riše in barva,
- gleda risanke
- črk ne pozna še, vendar ve razdelit pošto komu gre (prepozna abecedne like)
- števila pozna vendar ne v pravem vrstnem redu
- pozna dneve v tednu
- vozi skiro, kolo, traktor na pedala,

ma sej ve še preveč včasih za 4letnika sicer ga pa jaz v nič ne silim, naj uživa otroštvo....

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.11.2009 22:23:46   
tins
OMG user posted image

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.11.2009 7:20:32   
rija
bom izpostavila malo tistega, kar ni umivanje in hranjenjeuser posted image

napiše črke, svoje ime...pozna vse številke, jih tudi prepozna po registrskih, na uri, no vsepovsod, vendar jih še ne povezuje, če so večmestne, šteje bp do deset v treh jezikihuser posted image
pozna grbe slovenskih mest, države, mesta, ima strašno razvito orientacijo, ampak prav hudo. ve, da je kakšno mesto v kakšni državi. ve da je toronto recimo v kanadi, new yourk v ameriki....da so v afriki vsi lačniuser posted image

loči, da playmobil ne paše k legotuuser posted image

zna igrati šahuser posted image  

končno je pokazal zanimanje za risanjeuser posted image  vrtec pač....

zna pokvarit čisto vsako frštekarijo v bajtiuser posted image

til

no, tole pa se je on prišel podpisatuser posted image

sicer pa motorično je tudi zelo, zelo razvit...vozi kolo brez malih koleščkov, skače s skircouser posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
11.11.2009 10:01:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tins)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.11.2009 11:59:13   
ljubecna1
res so si otroci razlicni.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.11.2009 15:54:27   
metka_zone
 Več vas bo tule pisalo,bolj normalni bomo...zaenkrat pač žanjemo pohvale in negativne kritike user posted image .Mene je najbolj užalila ta,da ga silim s tem.Halooo?!user posted image Aja,pa bomo že skoraj tri leta imeli,znanja pa toliko,da sem včasih kar tiho.Malo poberejo na internetu,malo na TV in knjigah in že je ''genij'' tukaj.Bom počakala na šolo,potem se bo videlo,kaj stoji za tem user posted image ...

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 11
12.11.2009 23:52:02   
nana 27
Naš pa od praktičnih spretnosti user posted image  - nima plenic,- nima dude,- pospravlja zelo rad,- sam je user posted image ,- sebe še ne zna sam oblečt user posted image  čevlje spravi na nogo, če se zapenjajo na ježka,- veliko riše in mu gre zelo dobro,- ful dobro sestavlja kocke in ima baje po besedah vzgojiteljic zelo dobro predstavo,- ves čas samo "zakaj" in "kaj"- šteje do 15 in številke prepozna pa še sestavi jih iz legic,- pozna vse črke in jih ravno tako sestavi..to se nauči ob igri, ampak ga ne silimo in ne omejujemo- zelo rad poje in ne vem, kako se mu uspe zapomnit toliko besedil in melodij..Pač normalen štiriletnik user posted image  Stvari se nauči na sprehodu ali pa ob branju knjig pred spanjem (ne, brat še ne zna sam). Včasih je tudi trmast in cmerav in se pusti streči od spredaj in zadaj. To, da zdaj otrok kaj več zna, še nič ne pomeni. Imamo dva doma in sta si čisto različna - enega mirovnika in eno filmsko igralko user posted image  Kaj šele bo user posted image

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2009 11:22:08   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: rija

bom izpostavila malo tistega, kar ni umivanje in hranjenjeuser posted image

user posted image user posted image user posted image , sem čakala katera bo zapela ...sem napisala nalašč to, ker ponavadi se začne npr. moj štiriletnik piše po nareku, govori dva jezika, šteje do 116, množi, deli... Hkrati pa : ima dudo, ker ga ne moremo odvaditi, ima pleničko, ker ima švoh mehur, se ne oblači, ker je indigo in ima bolj pomembne stvari za počet, si ne umiva sam zobk , ker je hiperaktiven. user posted image  Mal heca.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2009 11:23:07   
uškinamama
štiriletnikova mati pa ne zna citirat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2009 11:32:57   
Onasiss
Nekateri znajo več, nekateri pač manj... naš zna na primer šteti do 30, napiše svoje ime in priimek, zna narisat veliko stvari...je pa flegma in komot user posted image user posted image  zato pač ne pospravi krožnikov za sabo in podobno...user posted image

Ima pa bujno domišljijo... in povsod želi biti prvi.

Ker bojo otroci še prehitro zrasli ga ne silim z nekim učenjem... določene stvari ga bojo itak v vrtcu naučili...in ko vidim, da ima zanimanje za neko stvar, je ta glavna tema doma......

So what....

Neposredna povezava do sporočila: 15
16.11.2009 23:57:48   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

se preveč posvečaš poštevankiuser posted image user posted image user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 16
17.11.2009 8:21:10   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

se preveč posvečaš poštevankiuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image  pri poštevanki je mali, jaz sem pri seštevanju  user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.