|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zmedena
3.4.2006 13:47:35   
tynca
Živjo,
ko berem vsa ta sporočila imam kar slabo vest, ko vidim, kako se ene trudite in kakšna razočaranja doživljate...
Pri meni je namreč čisto obratno, ena pozabljena tabletka, izostanek menstruacije, prvi test pozitiven, drugi test pozitiven, gimekologinja potrdi oba testa... Panika, opub, solze...user posted image
In zdaj sem v dilemi, nimam pojma kaj naj naredim... Po eni strani se mi zdi, da je edina varianta splav, saj sem še študentka, brez dohodkov, s fantom ne živiva skupaj.... Po drugi strani pa, ko berem vse vaše izpovedi, ugotavljam, da je to taki čudež, da bi mogla skakati od sreče...
Mi mogoče lahko svetujete?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zmedena
3.4.2006 13:57:56   
*pepelka*
Ne vem, kako se počutiš ti in kaj misliš, res pa je, da je tu med nami ogroooomno takih, ki si zelo, zelo želijo svojega user posted image , a jim nikakor ne uspe priti do njega. Če že zanosijo, pa spet beremo, kako je srček prenehal biti in se je potrebno od user posted image posloviti še predno bi lahko sploh zaživel. 
Jaz bi na tvojem mestu vse dobro prespala in premislila. Ne bi se kar zaletela in takoj odšla splaviti, saj tako zavržeš del sebe. Končna odločitev bo pravgotovo tvoja in partnerjeva s katerim se vsekako prej pogovorita, potem pa kakor koli že bo. Če se odločiš za otroka, boš čez čas doživljala veliko veselje ob odraščajočemm malčku, v nasprotnem primeru pa te bo morda vedno preganjal občutek krivde.

(odgovor članu tynca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2006 14:00:02   
April
Jaz bi ga na tvojem mestu sigurno obdržala. Sploh pa se ni zdi skrajno čudno govorit o tem ali bi ali ne bi splavila. 

Povem ti lahko samo svoje mnenje v nepričakovani nosečnosti. Zame je splav opravičljiv edino v zelo redkih primerih npr. bolezni, posilstva, zelo težkega socialnega stanja...Samo pri tebi kot sem razbrala sploh ni tako hudo.

Tudi jaz sem študentka brez dohodkov. Za živet že imamo, zdravi smo, radi se imamo, to pa je tudi najbolj pomembno.

(odgovor članu tynca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2006 14:01:44   
Lili2
Se strinjam s Hafi, premisli, prespi, predvsem pa se pogovori s partnerjem. Poznam par, ki se jima je ravno to zgodilo mesec dni nazaj in sta se kljub vsemu odločila obdržati pikico. Mislim, da ni tako črno kot se ti zdi, pomisli na novo življenje, se je že zgodilo z namenom. Ne vem, obema s fantom vama želim, da se pravilno odločita, nikoli ne veš kaj ti življenje prinese. Jst seveda navijam user posted image .
Vso srečo, pa javi se kako se bosta odločila...

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2006 14:01:56   
viv_
Dobro se pogovorita s partnerjem in če lahko zaupaš, potem to povej tudi staršem in skušajte skupaj poiskati rešitev.

Kakorkoli se boš odločila, nikakor ne premišljuj, kaj bi bilo v nasprotnem primeru!

SREČNO!

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2006 14:08:27   
ljubezniva
draga tynca!
tudi jaz sem študentka , brez dohokov in sem v petek zvedla da sem noseča. s fantom ne živia skupaj. Nisem pa pomislila na splav, ker to je nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi...vse se da urediti...šolo pa lahko končaš tudi če imašuser posted image .
srečno...

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2006 14:13:22   
lenika
Jaz sem ravno končevala 2. letnik faksa, ko sem mislila, da sem noseča, ker nama je počil kondom in mi je M kar precej časa zaostajala. Izkazalo se je, da nisem bila noseča, a vseeno sva se takrat odločila, da kar bo pač bo, a splava definitivno ne grem delat.

Premisli kaj naredit. Premisli o tem koliko časa imaš še do konca študija, kakšne dohodke ima tvoj fant, kašne so možnosti za skupno življenje, kakšne so možnosti finančne in moralne pomoči staršev...

Samo ne naredi nečesa, kar boš obžalovala celo življenje.

(odgovor članu ljubezniva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2006 14:28:03   
Anonimen
Ja, veš kako..... Vse so ti odgovorile, da splava pa ne in še enkrat ne. Jaz pa pravim takole. Odloči se sama, pretehtaj vse okoliščine, ker je po mojem mnenju bolje, da splaviš, kot pa da spraviš na svet otroka, ki ga bo mogoče težko preživljala, zaradi tega ne dokončala šole, nimaš stanovanja, skratka pogojev za normalno delovanje družine res ni.
Pred leti, sem jaz zanosila tretjič. Bila sem popolnoma nepripravljena, pred našo družino je bil velik izziv (ne bom razlagala kaj točno), skratka nosečnost ob zelo nepravem času. S možem sva se veliko pogovarjala, a na koncu sva se odločila za splav. Če bi nosečnost prišla pol leta kasneje, pred našim družinskim izzivom, bi mogoče odreagirala drugače, ali pa tudi ne, ne vem.
In vse tukaj na RR, ki ti prigovarjajo, da ne naredi splava, mislim, da ne morejo vedeti, kako se počutiš ti. Res je, da lahko vsak da svoje mnenje, ampak odloči se sama. Nič tragičnega se ne bo zgodilo, če mogoče zdaj pač nisi pripravljena na tega otroka.
Pa še to, da ti povem. Ko sem jaz naredila ta korak, mi v življenju res ni bilo nikdar žal in tudi nisem imela občutka kakršnekoli krivde. Oba otroka imam res rada in se jima maksimalno posvečam, kar pa ne pomeni, da tretjega, če bi prišel na svet ne bi imela rada. Sigurno, ko bi ga enkrat videla, bi ga ljubila ravno toliko kot prvedva.
Želim ti, da se odločiš tako, kot misliš da bo za tebe najbolj prav.

SREČNO in lp

(odgovor članu tynca)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2006 14:31:57   
Zasanjana
Moja zgodba je precej podobna tvoji.Pozabljena tableta in končana zveza.Ostala sem sama, študentka, brez rednih dohodkov...groza.Ampak nikoli nisem pomislila, da bi splavila.Z (sedaj) bivšim sva se pač pogovorila in se odločila, da ga obdržim.Nisva pa ostala skupaj.Pomagal mi je med nosečnostjo in tudi bil zraven pri porodu.Zdaj ima bejba dva očija in ji čisto nič ne manjka.Am...poanta je, da ima otrok, že ko je spočet pravico do življenja...
Svetujem ti, da malo prespiš potem pa se pogovoriš s fantom...Pa prosim sporoči, kako si se odločila.Srečno!user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.4.2006 15:07:58   
lelaval
Se podpišem pod Hafi.

Me ti lahko le svetujemo, dokončno se boš odločila sama. Pa javi, kako si se odločila.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tynca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2006 15:22:42   
tynca
Hvala vsem za vaša mnenja in nasvete.
Takole je, fant je nad novico totalno navdušen, čeprav sem pričakovala drugačno reakcijo, tako da je tudi meni zdaj dosti lažje.
Čisto 100% se še nisem odločila, imam pa jutri pregled pri ginekologinji in po tem pregledu bo padla 100% odločitev. Mislim pa, da v sebi že vem, da bomo otročka obdržali...
Še enkrat hvala za pomoč!!user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2006 15:35:28   
Tia27
Juhu, čestitam,saj se bo vse uredilo, boš vidla,lp

(odgovor članu tynca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.4.2006 17:57:25   
*pepelka*
Mislim pa, da v sebi že vem, da bomo otročka obdržali...

user posted image user posted image user posted image Držimo pesti za vaju in vajinegauser posted image . Le pogumno, saj boste zmogli.

< Sporočilo je popravil hafi -- 3.4.2006 18:01:13 >

(odgovor članu tynca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.4.2006 21:23:22   
mirjanajelenko
superuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pravilno si se odločla po mojih 5 letih zdravljenja sem zvedela da sem v 9 tednu nosečnosti jočem od sreče vrjemi ni lepšega kot user posted image

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.4.2006 21:24:16   
mirjanajelenko
pa še to sem pozabila povedati da sem zanosila po naravni poti doma v postelji hahahaha

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.4.2006 23:24:21   
KODA
user posted image user posted image čestitke

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.4.2006 7:49:52   
Lili2
IIiiiiiiiiii jst sem tud vesela nad to odločitvijo, no sej ko boš vidla pikico se ne boš mogla premislituser posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.4.2006 11:46:51   
zmajčka
user posted image user posted image   to je prava odločitev. Sigurno se bo vse uredilo, če bosta vidva tako hotela. Saj user posted image  na začetku ne potrebuje toliko materialnih stvari če ne kompliciraš preveč. Najbolj bo potreboval vajino ljubezen in pozornost. user posted image user posted image  čestitke!

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.4.2006 12:00:35   
ribicau
čestitke! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Vse bo še dobro! Srečno!

(odgovor članu zmajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.4.2006 14:44:47   
milla
Iskrene čestitke!user posted image user posted image user posted image

Ko boš tako daleč, da boš user posted image  čutila in ko te bo brcnil, boš videla, da si se prav odločila!
Bodi srečna in vesela user posted image !

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.4.2006 13:02:49   
aja
Cestitke za odlocitev user posted image user posted image user posted image  Ni lepsega kot male pikice, ki rastejo v nasih trebusckih. Sicer ti pa povem, da so studentska leta prav super za nosecnost...se ji lahko vsaj v miru posvetis, si sama urejas urnik, pa se cas za dojencka bos imela. Pa spomni se na vse punce, ki so diplomirale, magistrirale in doktorirale od dojenckih...se vec motivacije bos imela.

Pa kot je ena napisala...otrocek materialno rabi zelo malo, rabi pa velikooooo ljubezni in pozornosti. In te mu lahko dasta morda celo vec, kot tisti, ki imajo stanovanje, kariero, placo...

Vse najlepse.
Aja

(odgovor članu milla)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.4.2006 21:41:54   
K_a_t_j_a
user posted image user posted image Čestitam za tvojo odločitev!! user posted image user posted image  Pa lepo nosečnost! user posted image

(odgovor članu tynca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.4.2006 21:50:12   
pilotgirl
Pravilno si se odločila. Končno če gledamo dandanes če gledaš na finančno plat a boš mel otroka al ne,ga ne boš imel nikoli.Jast osebno splava nobeni ne želim,tud če je socialno ne vem kako na tleh,ker vem da se da vse rešit samo če je zdravje in to je najbolj pomembno.Vedi da vem kaj govorim,saj sem sama tri tedne nazaj imela čiščenje zaradi odmrtja ploda v 11 tednu.Zato sem ful vesela da se ti nisi odločila za splav.Bravo.Maja

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?