|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zimska obleka
2.1.2009 10:08:34   
mala zirafa
Kako oblečete otoka za na sneg-smučanje?In kaj vse moraš dodatno vzet na 4 dnevni dopust.Mislim kolko kosov oblačil, rezerve?nimam izkušenj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zimska obleka
2.1.2009 10:34:52   
Marogica
Najprej me zanima, koliko je otrok sploh star...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2009 10:37:03   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Kako oblečete otoka za na sneg-smučanje?In kaj vse moraš dodatno vzet na 4 dnevni dopust.Mislim kolko kosov oblačil, rezerve?nimam izkušenj.

A to gre nečak zraven, al kdo? A mu ne bo mamica pripravla cunj za zraven? Sej ona verjetno ima izkušnje, kolko rezerve rabi otrok.

Menda bomo zibali...drugič ;)

Neposredna povezava do sporočila: 3
2.1.2009 12:53:40   
TomTaylor
Ne vem za koliko starega otroka sprašuješ, ker je razlika za enga 3-letnika alpa 8,9,10 letnika. Jz vedno vzemem s sabo po občutku, boljše kakšen kos ali dva preveč kot enega premalo. Če pa slučajno res kaj nujnega pozabim grem pa v skrajni sili kupit v trgovino. Nič ne kompliciram.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.1.2009 13:18:06   
Mišni
Tudi odvisno od temerature in pa od tega, če se otrok na snegu giblje ali ne.

Danes je na Krvavcu -6, jaz sem mojemu 6-letniku oblekla smučarske žabe, debelo trenirko in smučarske hlače, zgoraj pa spodnjo majico smučarsko majico z dolgimi in puli ter flis in bundo.
Včasih je pa samo v spodnji majici in puliju, spodaj pa v tenki trenirki in smučarskih hlačah. Tako da čisto odvisno.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.1.2009 14:47:14   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Danes je na Krvavcu -6, jaz sem mojemu 6-letniku oblekla smučarske žabe, debelo trenirko in smučarske hlače, zgoraj pa spodnjo majico smučarsko majico z dolgimi in puli ter flis in bundo.

Predvidevam, da se ni gibaluser posted image Uf, se ne spomnim, kdaj sem mojo 3-letnico nazadnje tako zelo oblekla. No, sej so pa otroci različni. Naša vem, da bi zgorela user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.1.2009 15:08:09   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Predvidevam, da se ni gibaluser posted image

V vsem tem se ni mogel niti, če bi se hotel user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

Neposredna povezava do sporočila: 7
2.1.2009 15:54:53   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Predvidevam, da se ni gibaluser posted image

V vsem tem se ni mogel niti, če bi se hotel user posted image .

O pa se je. Pa prav fajn je smučal. Ker ne vem, če ste doživele mraz malo višje v gorah, ko je precej pod ničlo in če še malo piha zraven. To brade in lic npr. sploh ne čutiš. Veter ti gre do kosti.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.1.2009 16:02:36   
Volga
Jaz sem mojemu zadnjič, ko je bilo morda -5 na Gorjancih oblekla sp majico pa majico, čez flis in bundo, spodaj pa gate, dve trenirki in iberhoze. 

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.1.2009 16:08:37   
TomTaylor

O pa se je. Pa prav fajn je smučal. Ker ne vem, če ste doživele mraz malo višje v gorah, ko je precej pod ničlo in če še malo piha zraven. To brade in lic npr. sploh ne čutiš. Veter ti gre do kosti.

ja sej  od človeka do človeka, od otroka do otroka je odvisno kolk ga zebe oz. koliko rabi, da mu je toplo. Je pa v hribih lahko precej več kot -6 pod ničlouser posted image in mraz res kar reže v kožo. Je pa tudi res, da smo, vsaj pri nas,  mraza navajeniuser posted image
Je pa na to splošno vprašanje, kot ga je zastavila avtorica te teme  težko konkretno odgovoriti, ker imamo različne otroke z različnimi potrebami.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.1.2009 18:07:46   
Mišni
Ja, pa tudi otroku je lahko vroče tudi pri - 10, če se podi po snegu, teče gor in dol in se igra. Drugače je, če človeček smuča. Na sedežnici sediš pri miru in če še malo piha, je res mraz. Tako da se je treba fejst oblečt, nimaš kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 11
2.1.2009 20:24:06   
jakaracman
Odvisno od starosti otroka in pa kvalitete kombinezona oz. smučarskga kompleta.Naša sigurno ne potrebuje spodaj trenirke ali flisa.Jaz sem si pa tudi končno nakupila take materijale, da me ne zebe.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.1.2009 20:26:40   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Odvisno od starosti otroka in pa kvalitete kombinezona oz. smučarskga kompleta.Naša sigurno ne potrebuje spodaj trenirke ali flisa.Jaz sem si pa tudi končno nakupila take materijale, da me ne zebe.

Ja, tudi to je seveda res.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.1.2009 22:01:05   
mala zirafa
Hvala punce.Zelo ste se razpisale.mogoče je čudno zvenelo zaradi moje neizkušenosti oblačenja.Hči ima 4 leta, pri nas pa nikoli ne sneži in najnižja tem. pa je -4 (burja), izjemoma.Zato se obračam na vas.
Naj povem da se bo začela učit smučat, ostalo pa se bomo kepali in sankali.Pač zimske radosti.
Kupila sem ji kombinezon, ne lih najcenejši v gigasportu.Zasledila sem tudi neke vrste smučarske pajkice za pod kombinezon.Ali so dovolj?Ene bombažne okaidi imam že.
Se pravi oblečem jo v dolgo sp. majico, flis puli.Kaj pa, če ji dam čez puli, volnen ali flis brezrokavnik, namesto trenirke?
Bo to ok?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.1.2009 22:06:19   
mala zirafa
Kombinezon je znamke color kids , če vam to kaj pove, znižan s 40 evrov na 20, dve leti nazaj.Kupila sem ga v naprej.

Neposredna povezava do sporočila: 15
2.1.2009 22:28:29   
Marogica
Moj 4-letnik smuča sicer že drugo leto, oblečeno pa ima smučarske hlače in bundo, extra ločeno, da se lažje slači na različnih WC-jih in da mu kombinezon ne "leži" na tleh po straniščih. Drugače pa ima smučarske dokolenke, smučarsko spodnje perilo in flis. To je to. Mi naša dva ne oblačimo preveč, ker še vedno dosti norita po snegu, se kepata, igrata, sankata...vse to spada pri nas k "smučanju". In imata seveda dostikrat celo mokre lase...user posted image

Kar pa se dopusta tiče...mi vzamemo vedno še dodatni kombinezon oz. smučarske hlače/jakno...ker otroci so dosti na snegu, in naj bo oprema še ne vem, kako kvalitetna, pač premoči. Imamo tudi dvojne rokavice. Torej ene sušimo, druge imata oblečene. To je kar se smučarskih oblačil tiče.

Od ostalega vzamemo 2x trenirko, 4-5 majice, 2x flis, 2x pižama, gatice, nogavičke...to pa je odvisno, za koliko dni gremo(ene na dan), pa še raje kakšna rezerva(če se komu "ponesreči"user posted image ).  No, to sem se trenutno spomnila...

R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 16
3.1.2009 8:35:26   
mala zirafa
Hvala Marogica.Dvojni komplet je pa kar strošek.Naj bi se ti materiali hitro sušili, upam.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.1.2009 9:19:41   
Marogica
Ja, saj je strošek ja, pač kupiš v Lidlu, Hoferju ali kje drugje, kakšnega "nadomestnega" za par evrov. Res je, da se hitro sušijo, pa vendar otrok nima "časa", da se kombinezon posuši.user posted image  On bi bil jaz skooooz na snegu, ker je tako fajn... in kako mu dopovedati, da mora malo počakati? Jaz mojima težko, saj ju s snega sploh v apartma ne spravimuser posted image , kaj šele da bi noter čakala.

Mogoče naredi tako, da kupiš malo večji kombinezon ali komplet, da ga bo lahko imela še za drugo leto. Tako ti je potem strošek samo "polovičen".

R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 18
3.1.2009 10:06:37   
sabri
Sem šla prebrat to temo, ker smo šli z našo skoraj 21 mesečnico sankat in sem jo oblekla tanke štunfe, zelo debele-flis žabice, body z dolgimi rok., tanek puli, bolj debel pulover in čez vse kombinezon. Za njo je bilo dovolj, razen pri nogah smo malo zgrešili, ker je imela ful mrzle prstke na nogah potem, ko sem jo slekla. Obute pa je imela take gore-tex čevlje, ko ne premočijo, ne buck, pa so zgleda kar mrzle. Tako da bom še bucke kupila, upam da so bolj tople.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.1.2009 10:18:48   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: sabri

Za njo je bilo dovolj, razen pri nogah smo malo zgrešili, ker je imela ful mrzle prstke na nogah potem, ko sem jo slekla. Obute pa je imela take gore-tex čevlje, ko ne premočijo, ne buck, pa so zgleda kar mrzle. Tako da bom še bucke kupila, upam da so bolj tople.

Za nogice je pomembno predvsem, da se otrok dosti giba in hodi, skače....., da se le-te prekrvavijo dovolj. Moja dva imata samo smučarske dokolenke.

Sama imam ski-bucke ali pa smučarske čevlje, včasih dvojne dokolenke, pa me zebe v noge oz. me celo "zanohta". In to res samo takrat, ko se ne gibam(smučan, hodim) dovolj.

R. Tagore

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.1.2009 10:22:05   
Pikapolonica_
No, se opravičujem za pomoto.
Jazbi definitivno vzela dva kombinezona (mi kupujemo tako, da vsako leto vzamemo en kombinezon za vnaprej -> torej imamo vedno dva in se eden pač zaviha, bolj zategne). Smučarsko perilo ravno ni obvezno, bi raje potem financirala v kombinezon. Pod kombinezon mu dam jaz štramplčke, nogavice, zgoraj ima pa spodnjo majico na dolge rokave in puloverček, če gremo pa kam višje, da res piha in tako, pa mu dam še brezrokavnik iz flisa preko. Poleg tega bi si na dan štela najmanj dvojne štramplčke (žabe oziroma karkoli), vsaj trojne nogavice, kakšen pulover več). Poleg tega bi mu vzela zraven še rezervne čevlje - recimo, če ima ene goretexove, potem še ene ski butske zraven, toliko da ima 'nekaj za spreobut'. Pa kakšne rezervne rokavice, kakšno kapo viška - pri nas se rado to zgubi. 

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.1.2009 13:06:16   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Mi naša dva ne oblačimo preveč, ker še vedno dosti norita po snegu, se kepata, igrata, sankata...vse to spada pri nas k "smučanju". In imata seveda dostikrat celo mokre lase...user posted image

Jaz ga potem, ko divja po snegu, ponavadi slečem, kakšen pulover dam dol. Ker takrat ima lase res že brez dodatnih puloverjev kot bi z bazena prišel. Ampak na samem smučanju ..., ne vem no, saj dol se spusti (vozi večinoma smukuser posted image ) v minuti, samega gibanja pri tem ni ne vem koliko, potem pa je vsaj kakšnih 5  minut v miru čakanja v vrsti in par minut vožnje navzgor. Takrat je, če je dosti pod nulo, rez mraz. Igranje oz. norenje po snegu je čisto drug šport.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.1.2009 16:00:58   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Fajn je da imaš dvojno zimsko obutev, ker se čeveljčki sušijo dlje, kot smučarske hlače in bundica.
Mi imamo vedno dvojne hlače in eno fajn bundo (s kapuco, če sneži, ali če je res hud mraz). Ponavadi se hlače precej bolj zmočijo, kot bunda. Pa seveda rokavice, kapa, šal..

Mi otrokom oblečemo pod smučarske hlače trenirko, tanjše nogavičke in malo debelejše za čez (če je res kar nekaj po nulo), spodnjo majčko, tanjšo majico z dolgimi rokavi, bombažni pulover in to je to.
Včeraj mo bili na Pokljuki, pri -11 in ni nobenega zeblo. Res pa je, da dokler so otroci v gibanju in dokler niso do kože premočeni, ni nobene krize.

Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?