Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 11:18:06
|
|
|
|
Katy78
|
Moj je bil rojen konec novembra, biti pa bi moral v začetku januarja, pa sva bila notri le v tistem hudem mrazu sredi januarja, ko je bilo precej pod ničlo, čim pa je bilo samo par stopinj pod 0, pa sva bila zunaj in ni bil niti enkrat še bolan, razen 3-dnevne viroze pred 1 mesecom.
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 11:25:32
|
|
|
|
tasa.m
|
Če je bil sonček smo šli mi vseeno ven, tudi če je bilo pod 0, fajn ga zadekaš da ga ne zebe.
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 11:58:49
|
|
|
|
ksenija12
|
ja, jaz sem z mojima hodila ven..v tisti globoki košari v vozičku jim je toplo..komaj da kaj zraka pride tja noter:) Če je pa snežilo (na rahlo recimo), sem pa čez voziček dala tisto prevleko za dež, pa sva tudi šla ven..jaz sem za sprehode, pa čeprav kratke..ker so dobri tudi za mamice..
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 12:09:47
|
|
|
|
Jančika_
|
Mi smo pri prvem otroku imeli posvetovalnico pri štirih mesecih, ko je bilo zunaj -17 . Stanovali smo tako blizu ZD, da se nam ni splačalo kurblati avta, ker se tudi približno ne bi segrel. Ja nič, zadekala sva ga do daske, naju je tako zeblo, da naju je skoraj pobralo, mali je bil pa čisto topel, ko smo prišli do tja. Saj večinoma pa temperatura čez dan niti ne pade pod minus pet, se mi zdi. Z obema sem bila pozimi skoraj vsak dan zunaj (rojena sta bila poleti). Letos bomo imeli zimskega novorojenčka; če nič drugega, bo treba po večja dva v vrtec. Upam, da ne bo preveč polarna zima.
< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 3.11.2009 12:10:26 >
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 12:21:38
|
|
|
|
Hope2
|
Od 10 dni starosti smo z otrokom vsak dan zunaj, ne glede na vreme (dež, veter, sneg, minus) vsaj 2x na dan. Če je fejst pihalo ali če je bil ornk minus, sem dala čez voziček dežno prevleko in je bil lepo zaščiten, zrak pa je tudi not prišel. Pa obrazek sem namazala s kremo proti vetru in mrazu.
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 13:13:56
|
|
|
|
anika87
|
Avgust09, tudi jaz sem danes veselo skozi okno kazala svojemu 4-mesečniku prvega snegeca . Seveda bi šla tudi ven, če ne bi padal oz. če ne bi blo tak mokro. Sem mu razložla, da takoj, ko bo suha cesta, da boma šla na sprehod, da zdej ne morema, ker drugač sva vsak dan zunaj, povedala pa sem mu tudi, da bo najboljše, ko bo sneg škripal pod škornji .
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 14:48:43
|
|
|
|
manna
|
Mraz že mraz, kaj pa ko piha 120km/h in več...takrat se ne da nič tudi če je sonček...ja tako je pa pr nas
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 15:12:19
|
|
|
|
Petka09
|
Midve tut hodiva ven ob vsakem vremenu, razen v dežju oz. rosenju še nisva šle, ker nimam dežne prevleke. Btw: a katera ve, kje lahko kupim univerzalno dežno prevleko za trikolesni voziček???? Hvala! Zdaj pozimi jo bom dala v debelo zimsko vrečo, pa spodaj fejst oblekla, pa še z dekico pokrila če bo treba.... Zrak samo še bolj koristi. A se bojite kaj nove gripe? Jo lahko dobijo tako mali dojenčki?
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 17:23:57
|
|
|
|
Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 A se bojite kaj nove gripe? Jo lahko dobijo tako mali dojenčki? Seveda, tako kot vsi ostali.
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 18:25:31
|
|
|
|
Najaa
|
Tudi pozimi smo hodili in še hodimo ven, ja. Izogibam se samo megle, drugače pa vedno ven.
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 20:53:50
|
|
|
|
PC Baby
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 Btw: a katera ve, kje lahko kupim univerzalno dežno prevleko za trikolesni voziček???? Hvala! Pred kakšnim mesecem so jih imeli v Mullerju v Supernovi po 10 evrov.
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 3.11.2009 20:56:07
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: avgust09 Ali ste ve svoje otročke peljale ven tudi če je bilo pod 0 ali ne potem ko so bili malo starejši? seveda sma šle na sprehod. Če je bil prevelik minus res nisva šle. Drugače pa vsaj en mali krogec. Vredu sem jo zadekala pa gasa
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 4.11.2009 12:49:45
|
|
|
|
avgust09
|
super ste hvala za odgovore to se pravi da malčka zadekam in namažem s kremico pa šibava ven
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 4.11.2009 14:42:34
|
|
|
|
tinkara 2
|
A mogoče katera ve, kje bi dobila mehko prenosno torbo za voziček ABC design ali pa kakšno zimsko vrečo, ki bi bila dovolj velika, da bi bil naš 2-mesečnik lahko v njej celo zimo?
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 5.11.2009 9:33:58
|
|
|
|
koala
|
Moj je februarski, ven sav šla prvič ko je bil star 9 dni in bila zunaj vedno ko je bilo topleje kot -10, tudi če je deževalo sem pač čez voziček potegnila dežno prevleko. No razen v hudi megli nisva šla ven.
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 5.11.2009 9:41:10
|
|
|
|
šrimpf
|
tinkara 2, v rutarju imajo en kup zimskih vreč, mogoče se splača pogledat
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 5.11.2009 9:50:56
|
|
|
|
mate0ja
|
Od prvega dne, ko sva prišli iz porodnišnice je naša, sedaj šestnajstemesečnica, zunaj. In to ob vsakem vremenu. Kadar res dežuje greva parkrat po 10 min na balkon. Mi imamo voziček Jane prav tako zimsko vrečo te znamke. Jo zelo priporočam. Na notranji strani je velur, zunanjost pa je nepremočjiva. Paše pa na vse vozičke.
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 5.11.2009 11:04:47
|
|
|
|
miska2004
|
Jaz sem bila pri prvem , ki je rojen v začetku novembra, vsak dan zunaj, razen če je snežilo, zdaj pri drugem, ki je bil rojen maja, pa je bilo že kar nekaj dni, da nisva šla ven - ko je full pihalo, pa ko je deževalo, pa zadnje dni, ko je tako mraz... Sem bolj zmrznjene sorte, pa dobro, jaz bi že še preživela, samo mali se nič kaj rad ne vozi v vozičku, pa mi je potem groza ga ven jemat ob takem mrazu, da ga ne prehladim (zaenkrat je še v košari, ampak bo treba namontirat športni del, da bo lahko okrog gledal). Mi je hudo, da ne greva ven, pa potem večkrat prezračim stanovanje; vem da ni isto, ampak boljše kot nič.
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 5.11.2009 14:43:46
|
|
|
|
PC Baby
|
IZVIRNO SPOROČILO: šrimpf tinkara 2, v rutarju imajo en kup zimskih vreč, mogoče se splača pogledat No, sem sledila vašim nasvetom, šla v Rutarja in... kupila vrečo. Res jih imajo veliko in ceneje kot drugje. Mi smo kupili univerzalno tako mehko in toplo in mali je že tam. ko smo jo probavali skoraj zaspal notri kot v oblačku :) Je pa res, da je verjetno še kdo drug čital tole ringarajo, ker je bil kar naval vozičkarjev na oddelku pri vrečah :) Zdaj pa vprašanje za tiste, ki vrečo že uporabljate. Naša ima na vrhu nad glavo en kos "platna" z vrvicami pri strani, ki naj bi se zavezal za ogrodje, ampak kamorkoli ga zavežemo se nekaj zablokira: ali ne moremo več dvignit strehice, ali naslonjala itd. A mi katera prosim pove kam se zavežejo te vrvice? Imamo pa GT3 od Peg perega.
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 5.11.2009 15:06:36
|
|
|
|
Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby Je pa res, da je verjetno še kdo drug čital tole ringarajo, ker je bil kar naval vozičkarjev na oddelku pri vrečah :) Zdaj pa vprašanje za tiste, ki vrečo že uporabljate. Naša ima na vrhu nad glavo en kos "platna" z vrvicami pri strani, ki naj bi se zavezal za ogrodje, ampak kamorkoli ga zavežemo se nekaj zablokira: ali ne moremo več dvignit strehice, ali naslonjala itd. A mi katera prosim pove kam se zavežejo te vrvice? Imamo pa GT3 od Peg perega. Bemtiš, jaz sem zreklamirala tole vrečo na RR na eni drugi temi, hihi.... Kriva sem , da je zdej tak naval. Ma vreča je fantastična, topla, debela.... Ma še jaz bi not šla . PC Baby, no ti vsaj veš, čemu je namenjeno tisto dodatno blago in vrvice zgoraj, ker jaz sm samo debelo gledala doma, ko sem tole vidla . Jaz tega tudi nikamor nisem zavezala, ampak sem enostavno tole blago zataknila zadaj pod vrečo in to je to. Saj jo tko pasovi in otrok gor drži tko da ne more nikamor dol zlest. Jaz je nism nikamor mogla zavezat, ker nimam nobenga tazga placa na vozičku za to.
< Sporočilo je popravil Petka09 -- 5.11.2009 15:08:24 >
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 5.11.2009 15:32:28
|
|
|
|
PC Baby
|
No fajn, pol ne bom otroka po poti zgubila, če ne zavežem tega blaga.
|
|
|
|
RE: zima, snegec in sprehodi 5.11.2009 20:08:38
|
|
|
|
tinkara 2
|
A se da ta vreča iz Rutarja tudi pripeti s pasovi v voziček? Koliko pa stane?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?