tybysy
|
IZVIRNO SPOROČILO: mayflower Jutri se mi prične 8. teden nosečnosti. V torek sem zbolela (utrujenost, pehlad)-danes sem šla do zdravnika. Diagnoza viroza. In zdej sem vsa prestrašena- ker vem,da so v zgodnji nosečnosti viroze zelo nevarne. Poznam eno punco, ki jo po preboleli virozi v 4. mesecu splavila. Dejte mi mal povedat vaše izkušnje.... Bom zelo vesela. Joj, mayflower, ne vem, če boš vesela, ko boš prebrala odgovore Napišeš, da VEŠ, da so viroze v zg. nosečnosti nevarne, potem bi rada pa še te slabe izkušnje brala. In bo cela nosečnost ena sama GROZA, ker boš samo čakala, kdaj bo šlo kaj narobe. Verjemi, noben ginekolog ne bo potrdil, da so omenjeni splavi posledica viroze. Ker pač obstaja miljon razlogov za splav. Jaz sem dobila hudo virozo (verjetno gripo) dva dni po tistem, ko sem zvedela, da sem noseča. Torej v 4.-5. tednu. Bila pa sem bolna kot še nikoli v življenju. Tri tedne sem bila na bolniški, pa še potem sem cel mesec počivala na stopnicah, da sem prišla v prvo nadstropje. Čisto vso energijo mi je pobralo. Jemala sem Lekadole (tudi po 2 skupaj), veliko pila in ležala, ker mi je zdravnica zabičala, da ne smem spustiti vročine nad 38oC. Donosila in rodila sem zdravo punčko, ki ima zdaj 6 mesecev. Moja soseda je zdaj četrtič noseča. Na začetku vsake! nosečnosti je bila bolna. Pa ima tri zdrave otroke in čez en mesec pričakuje četrtega. Ona je bila prva, ki mi je rekla "ti si pa noseča", ko ni še nihče vedel. Ne vem, očitno je nosečnost za telo takšen šok, da se te tudi bolezen hitreje prime. V glavnem - ne troši energije za razmišljanje, kaj gre lahko narobe in ne spravljaj telesa v dodaten stres. Poglej, noseča si, bolna si, pa še sekiraš se zaradi tega. Se ti zdi to v redu?? Razmišljaj pozitivno, počivaj in se čim prej pozdravi, potem pa uživaj sto na uro
|