|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zelo zaskrbljena
10.11.2006 9:48:39   
Anonimen
drage nosečke,lepo prosim če mi lahko katera odgovori.V 30t+2d sem imela UZ,vse kar je gin. izmerila ustreza tenom nosečnosti,le stegnenička je velika za 27t+4d.Zdaj pa me zelo skrbi ker vem da je eden od pokazateljev za DS tudi kratka stegnenička.Na NS sem imela dobre rezultate 1:4559,NS pa 1,6mm.
Aje še katera imela podoben primer in kako se je izteklo.

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zelo zaskrbljena
10.11.2006 10:08:35   
nina166
Pozdravljena!

V 25. tednu nosečnosti mi je ginekolog (ne moj osebni, bila sem še na pregledu pri drugem) rekel, da ima moja pikica zelo kratka stegnenico. Ker je imela moja sestra dedni sindrom, me je skoraj pobralo od skrbi. Ginekolog mi ni nič konkretno rekel zakaj je tako. Potem pa sem rodila čisto zdravega fanteka.
NS pa sem imela 1,7.

Te vrednosti na katere gledajo zdravniki so povprečja in ne morejo imeti vsi otroci čisto takih mer. Sicer pa se te mere skozi nosečnost spreminjajo. Moj user posted image  je imel  v prvem trimesečju nadpovprečno dolgo stegnenico, potem je bila prekratka, rodil pa se je z ravno prav dolgimi nogicami. V trebuščeku pikice rastejo hitreje, včasih pa mal počasneje in ne skozi celo nosečnost enakomerno.

Tole sem napisala bolj taka in upam da se boš kaj znašla iz tega. Ne se preveč sekirat, ker lahko to škodi tvoji pikici, poskusi se sprostit in se prepričaj, da ni nič narobe. Če pa te tako zelo skrbi, pa pojdi samoplačniško na pregled k kakemu dobremu ginekologu.

Želimi ti lepo nosečnost in zdravega user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.11.2006 10:45:20   
petraz
Sicer nimam takih težav kot ti, vendar pa ti povem, da se lahko mere iz tedna v teden spremenijo. Izračun NS imam takšen kot ti 1,6mm itd...
Raje sedaj misli kaj lepega... Vidiš pri meni so v 28. tednu ugotovili, da imam popkovnica samo dve, namesto treh žil, pa se dojenček prav tako lepo razvija. Naj te ne skrbi... počakaj na nov pregled. Je pa res, vendar v zelo, zelo malih primerih (povedala mi je ginekolognja), da se zgodi, da tudi NS lahko zataji, vendar raje o tem ne razmišljam. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.11.2006 12:11:23   
krfjolca
Ne meni se preveč za mere z UZja. Ker so lahko čisto različne in nerealne. Mene je v 25. tednu moj G prestrašil, da je otroček premajhen. Ko sem bila čez en teden na 3D UZju v Postojni, je bila velikost NAD povprečjem. V 33. tednu so mi spet namerili premajhnega otročka, in sicer sem imela v 3 dneh 2 UZja, teža pa se je razlikovala kar za 400g!!! V 38. tednu pa je moj otrok spet "nadpovprečno velik". user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?