|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zdravstveno zavarovanje v tujini v nosečnosti
11.6.2010 22:36:05   
žabica13
Ker je čas dopustov se verjetno še katera s podobnim vprašanjem ubada. Čez 2 tedna gremo na morje in sicer na Hrvaško, na Mali Lošinj. 25.8 imam PDP, kar je še kar oddaljeno od dopusta, ampak....zihr je zihr. Skratka pred odhodom bi si rada uredila primerno zdravstveno zavarovanje za tujino (imam obvezno in prostovoljno v slo), za vsak (bognedaj) slučaj da bi se našemu user posted image preveč mudilo. Danes sem na vzajemni vprašala po tem in bila kar slabe volje, ko so mi povedali, da je krito do 30. tedna nosečnosti ker je porod kakor predviden dogodek (no ja, jaz ga ne pričakujem 2 meseca prej). Ostalo pa je krito le če gre za reševanje življenja mame ali otroka. In zdaj brskam po netu, pogledam še kaj ponuja Coris (ki ga baje precej uporabljajo za tujino) in...user posted image podobna zgodba! Tu je link!

http://www.adriatic-slovenica.si/insurance.cp2?iid=168&linkid=Insurance&cid=20247

Kako se boste torej zavarovale tiste nosečke ki ste preko 30-ega tedna in boste dopustovale v tujini?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zdravstveno zavarovanje v tujini v nosečn...
11.6.2010 22:49:58   
kenya
Ja, na žalost je tako kot si že sama ugotovila. Tudi pri Zavarovalnici Maribor- Asistenca v tujini je tako, da po 6. mesecu nosečnosti ne krijejo več stroškov.
Jaz sem do sedaj vedno vseeno  za Hrvaško vzela samo Coris, pa čeprav sem vedela, da če bom imela težave z nosečnostjo bom morala kriti stroške sama. Tako, da  ne poznam zavarovanja, ki ti krije stoške poroda. Hvala bogu nisem imela nikoli nobenih težav.

Bi bilo pa zanimivo vedet, če obstaja kakršnokoli zavarovanje, ki to krije.

Lep dopust ti želim.

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.6.2010 22:55:13   
donat
jaz se tudi s tem ubadam, ja res je. Vendar se nikoli ne ve kaj se lahko zgodi, mogoče se bouser posted image mudilo ven mogoče ne. jaz grem še ta mesec in to maksimalno za vikend, pa še to bom videla kako se bom počutila. Lahko bom tudi samo en dan odšla na morje da si namočim nogeuser posted image .

Ti se pa pozanimaj kamor greš kje je najbližja porodnišnica, če bi se mudilo venuser posted image , ja pa denar oz. kartico ne pozabi.

mislila sem da zavarovanje je do 32. tedna, očitno so zmanjšaliuser posted image , na 30 tednov. Zato sem si obljubila da naslednje leto grem za 14 dniuser posted image na morje.

pač tako je.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2010 13:13:21   
Martinčka
jaz grem ta teden in drugi teden na morje - krk,  in imam pdp čez en mesec oziroma še kakšen dan manjuser posted image   sem si pač rekla, da nimam kaj komplicirat... če se zgodi da bo treba na hrvaškem rodit pač bom... to je riziko ki ga nosimo in če vemo da si nikakor ne moremo privoščiti tega stroška se je bolje odpraviti kam blizu slovenije... V umag npr...  jaz vseeno mislim da bo naš user posted image  šel še čez rok ker imam velik plodovnice in uživa v trebuščkuuser posted image  tako da se ne obremenjujem s tem.. bom pa vseeno imela zraven na morju torbo za v P za vsak slučajuser posted image

(odgovor članu donat)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2010 13:38:45   
NiNiBo
Jaz sem v 26 tednu in sem bila pred tednom dni v Izraelu. Zavarovanje sem si uredila preko Lonely Planet. Gres na njihovo stran in poisces "travel insurance".

Ce nisem kaj spregledala, potem tam nic ne pise da bi bilo omejeno za nosecnice. Placas odvisno od dolzine zavarovanja, ter obstajata dve moznosti bolj osnovna varianta in neka dodatna. Jaz sem vzela obe, v koncni fazi nisem potrebovala nic-ziher je ziher.  

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2010 22:43:46   
kenya
Tam piše pod General Exclusions, da ne krijejo stroškov 12 tednov pred in 12 tednov po  predvidenem datumu poroda. Razen, če ti oni izrecno ne napišejo izjave, da bodo krili. Izgleda, da se res vsi otepajo zavarovanja nosečnic za potovanja.

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2010 9:55:20   
Martinčka
kenya sej po eni strani je to logično...a ni? meni se že zdi... res pa je grozno če ne veš kaj zdaj storiti... raskirati ali ne!? mene sicer ne skrbi da bi morala plačati porod ampak da bi mogla roditi v rijeki v njihovi porodnišniciuser posted image ... važno da je user posted image  zdrav ko pride na svet!

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2010 10:19:36   
petrca2507
Moja sodelavka se je pred 2 leti odpovedala potovanju v Tunizijo, ker so ji rekli, da po 27. tednu nosečnici ne krijejo nobenih stroškov. user posted image

Martinčka...imam kolega iz Zagreba, katerega žena je pri drugem otroku želela roditi v Rijeki, ker imajo možnost rojevanja v sedečem položaju v vodi. Menda je bil tak porod veliko lažji, kot prvi, ki je bil običajen in opravljen v Zagrebu.

Mene je prejšnji teden mal skrbel, ko sem šla na Rab za 5 dni. Ampak sem se imela dol tako luštno, da sem hitro pozabila na vse.

www.petrca.net

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2010 10:33:05   
Martinčka
petrca sem že pogledala mal po forumih da res ni v Rijeki tako groznouser posted image ... hihi... jah na vse je treba bit pripravljen ni kajuser posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.6.2010 21:37:13   
skuštrana

http://www.novilist.hr/2010/06/08/rijecko-rodiliste-trece-u-europi.aspx

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Neposredna povezava do sporočila: 10
17.6.2010 20:33:10   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: kenya

Tam piše pod General Exclusions, da ne krijejo stroškov 12 tednov pred in 12 tednov po  predvidenem datumu poroda. Razen, če ti oni izrecno ne napišejo izjave, da bodo krili. Izgleda, da se res vsi otepajo zavarovanja nosečnic za potovanja.

Ups, sem bila se dovolj zgodna user posted image .

< Sporočilo je popravil NiNiBo -- 17.6.2010 20:36:03 >

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.6.2010 20:55:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

Kako se boste torej zavarovale tiste nosečke ki ste preko 30-ega tedna in boste dopustovale v tujini?

Nikjer se nisem user posted image .

Ko sem kar fino zbolela (ne kot posledica nosečnosti-ampak ker sem bila noseča 30+ je bilo prilično hudo), je prijazen zdravnik poklical na ZZZS, prosil za potrdilo o zavarovnju in prosil za potrditev relativno visokega stroška.

Samega poroda ne moreš zavarovati, in če do tega prideš, ga najbrž kriješ sama (strošek ca. 1.000€, če je podobno kot pri nas), plus potrebuješ rešilca za prevoz dojenčka domov (z avtom težko, ker je otrok premajhen). Za boljši občutek lahko poiščeš ceno, mislim, da na Vzajemni cene obstajajo.

Še vedno pa lahko zavaruješ sebe, če bi slučajno zbolela-tudi v tem primeru je fino, da si vključiš opcijo prevoza, ker noseča in bolna težko prenašaš vožnjo v avtu.

(odgovor članu žabica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
18.6.2010 9:02:16   
jakipaki83
Za morebitni porod se res ne moreš zavarovati. Lani sem šla na krajše potovanje, ko sem bila noseča malo več kot 30 tednov. In nikjer (pa sem res brskala kot nora) ne zavarajujejo za morebitni porod. Tako nosiš stroške poroda in poporodne oskrbe pa seveda pot domov z rešilcem. Vseeno pa se zavaruj. Če zboliš in ni v povezavi z nosečnostjo. Tistih, ki zaradi nosečnosti sploh ne greste na dopust pa ne razumem. Če se vam PDP bliža in ne bi rade rodile v tujini, zakaj ne greste na dopust v Sloveniji? Poznam precej žensk, ki 2 leti niso šle na dopust. Najprej zaradi nosečnosti, potem zaradi majhnega otroka user posted image Jaz se dopustu ne odpovem za nič user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2010 13:41:51   
žabica13
Ja, sem tudi jaz brskala in brskala in zgleda da po 30 tednu je bolj švoh s tem. Sicer pri nas se je "težava" rešila v malo drugačno smer. Da namreč na Lošinj po odsvetu moje ginekologinje ne gremo. Mi je namreč ta teden na pregledu ugotovila da imam zmehčan maternični vrat in v takem primeru na otok res ni za hodit (uf, da te priemjo popadki sredi noči ko ni trajektnega prevoza, te morajo nekako "čez" spravit, pa porod, pa oskrba nedonošenčka - ne hvala!). Tako da če bo po pregledu 29.6 kazalo kaj bolje bomo šli za 2-3 dni kar v Savudrijo ali kam tam okrog, ki je dovolj blizu Slovenije, če se kaj zgodi. Če pa bi bilo na pregledu vse ok, in ginekologinja ne bi imela zadržkov bi verjetno v petek potovali na Lošinj user posted image

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.6.2010 14:52:35   
amii
Vse zavarovalnice poudarjajo, da zaplete v nosečnosti v tujini ne pokrivajo, to pa se je zgodilo zaradi tistih, ki se jim je "slučajno zgodil porod" v Feldbachu v Avstriji. ZZZS je začel čez čas takšne račune zavračat, ker so bili stroški previsoki sploh kadar je pri porodu prišlo do komplikacij in so morali otroka in mamico prevažati v Graz oz. Dunaj in ko so z zapleti po porodu v Feldbachu začele mamice hoditi v UKC MB.

Žal smo pa zdaj me na udaru, ko bi si želele dejansko iti na dopust in bi si za vsak slučaj uredile dodatno zavarovanje. Pač gremo v lasten riziko user posted image

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.6.2010 15:20:53   
Izabelina
tega pa ne razumem čist... al se mi pa samo zdi... če greš na počitnice npr na Hrvaško po 30 tednu nosečnosti... moje zavarovanje ne krije stroškov morebitnega prezgodnjega poroda in poporodne oskrbe... in morm to krit sama? se prau če nimam denarja me bojo vrgl vn iz porodnišnce in bom rodila na cesti? al mi bojo pač poslali račun?

oh ja... še ena skrb več...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.6.2010 15:25:18   
BabyKitty
Punce sej nimam kej dost pojma o zakonodaji ampak bolj naglas razmišljam... ali ni tako, da vse v zvezi s porodom krije že obvezno zavarovanje? Prav tako se mora kriti vse nujne zadeve, kar za moje pojme porod je... A ne bi potem moglo to biti krito že s tisto modro kartico... zakaj jo potem sploh imamo?

Sej nevem če je kej logike v mojem postu... ampak sem ravno zadnjič na to temo malo razmišljala user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.6.2010 15:29:41   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

Punce sej nimam kej dost pojma o zakonodaji ampak bolj naglas razmišljam... ali ni tako, da vse v zvezi s porodom krije že obvezno zavarovanje? Prav tako se mora kriti vse nujne zadeve, kar za moje pojme porod je... A ne bi potem moglo to biti krito že s tisto modro kartico... zakaj jo potem sploh imamo?

Sej nevem če je kej logike v mojem postu... ampak sem ravno zadnjič na to temo malo razmišljala user posted image

maš prov u bistvu; če pogledaš na stran od ZZZS piše izrecno, da se ne krije poroda, če je bil namen bivanja v tujini porod (ala Feldbach). če pa tebe na dopustu ''prehiti'' mislim da bi ti mogl krit.

http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/FF8582DA13823DE4C1256EAC0034D232 (kaj krije kartica)

< Sporočilo je popravil Felicita -- 22.6.2010 15:32:02 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.6.2010 15:30:41   
BabyKitty
Ewo kopiram iz strani SZZZ:

Obseg uveljavljanja zdravstvenih storitev med začasnim bivanjem v tujini

Obseg uveljavljanja zdravstvenih storitev med začasnim bivanjem v tujini se razlikuje glede na to ali zavarovana oseba uveljavlja zdravstvene storitve v državah članicah EU in EGP ter Švici, ali na Hrvaškem, v Makedoniji ter Bosni in Hercegovini ali v ostalih državah za katere ne velja evropski pravni red oz. ni bil sklenjen mednarodni sporazum o socialnem zavarovanju.

V državah članicah EU in EGP ter Švici so slovenske zavarovane osebe upravičene do zdravstvenih storitev, ki so potrebne iz medicinskih razlogov, pri čemer se upošteva naravo storitev in pričakovano dolžino bivanja v drugi državi članici.Obseg in vrsto zdravstvenih storitev opredeli zdravnik, ki sprejme osebo na zdravljenje, pri čemer je ključnega pomena opredelitev pričakovane dolžine bivanja v tujini, saj je zavarovana oseba, ki dalj časa biva v drugi državi članici (npr. študentje na študiju v tujini, delavci na delu v tujini, iskalci zaposlitve) upravičena do večjega obsega pravic, kot oseba, ki biva v drugi državi članici krajši čas (npr. osebe na službenem ali zasebnem potovanj). To pomeni, da mora zdravnik na podlagi evropske kartice osebi nuditi zdravstvene storitve v takem obsegu, da se ji zgolj zaradi zdravljenja ni potrebno vrniti v pristojno državo pred potekom nameravanega bivanja v drugi državi članici EU, EGP in Švici.
OPOZORILO:Evropska kartica ne pokriva stroškov zdravljenja oz. poroda v državah članicah EU, EGP ter Švici, če je bil namen bivanja zavarovane osebe v teh državah zdravljenje oz. porod.

Na Hrvaškem, Makedoniji in Bosni in Hercegovini so slovenske zavarovane osebe upravičene le do nujnih zdravstvenih storitev in sicer po predpisih posamezne države.

V ostalih državah ( Srbija, Črna gora, ZDA itd.) so slovenske zavarovane osebe upravičene do nujnega zdravljenja in nujne medicinske pomoči po slovenskih predpisih.

Torej po moji logiki, samo če greš NAMENOMA tja rodit oz. se zdravit, potem ne dobiš plačan... Če te pa pač prehiti...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.6.2010 15:33:26   
žabica13
včeraj so na šoli za starše govorili o EVROPSKI KARTICI, s katero naj bi bilo možno kriti stroške poroda. Žal nisem še nič prečekirala na netu, tako da če katera to rabi naj malo pogoogla.

Neposredna povezava do sporočila: 20
22.6.2010 15:35:47   
žabica13
sem pa tudi včeraj razmišljala, da ni prav da ne krijejo, ok, naj bo user posted image doma zadnje 2-3 tedne pred PDP, samo da ni krito že več kot 2 meseca pred PDP se mi zdi malo pretiravanje. Zna pa biti, da je bilo res dosti izkoriščanja na račun tega glede avstrijskih porodnišnic, in kot vedno potem mora račun plačat nekdo ki za to ni nič kriv user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.6.2010 17:51:55   
Anonimen
Torej po moji logiki, samo če greš NAMENOMA tja rodit oz. se zdravit, potem ne dobiš plačan... Če te pa pač prehiti...

Nekje tako tudi jaz razumem-in v (svojem) primeru sem dobila občutek, da se o odobritvi stroška odloča tudi z določeno mero razumevanja-ali je bilo nujno ali je bila samo "nujna kaprica".

Razumem pa zadržanost zdravstvene blagajne - polovica nosečk je na bolniški, ostala pa tako vitalna, da še v zadnjih dveh mesecih veselo potuje po svetu. 

Neposredna povezava do sporočila: 22
23.6.2010 13:11:01   
Martinčka
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

tega pa ne razumem čist... al se mi pa samo zdi... če greš na počitnice npr na Hrvaško po 30 tednu nosečnosti... moje zavarovanje ne krije stroškov morebitnega prezgodnjega poroda in poporodne oskrbe... in morm to krit sama? se prau če nimam denarja me bojo vrgl vn iz porodnišnce in bom rodila na cesti? al mi bojo pač poslali račun?

oh ja... še ena skrb več...

ne bodo te vrgli na cesto ampak ti bodo veselo poslali potem položnico... v nekaterih bolnicah je pa treba stroške poravnati ob odhodu - odvisno od vsake bolnice... v italiji sem že doživela (sam ne za porod ampak zlom) da mi niti položnice niso poslali, pa nismo imeli zavarovanja v tujini narejenega!

drugače pa Feldbacha vsekakor ne krije več NOBENA zdravstvena kartica! tu je že logično da greš tja namerno... lahko pa poskusite in se potem kregate z zavarovalnico ampak mislim da je bilo o prav tem problemu že dosti napisanega!

mi smo iz morja prišli še vedno 2 v1 tako da nimam izkušenj s HR kaj bi bilo ČE bi bilouser posted image ...

po 30 tednu ti tako tudi v MŠ povedo da se ne oddaljuj preveč od svoje porodnišnice tako da je pač odvisno od vsakega posameznika koliko upa raskirat ...

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.6.2010 17:12:11   
skuštrana
Na Hr je tako, da moraš račun poravnati ob odhodu, preden dobiš  dokumente. Lahko sicer pobegneš, ampak brez dokumentov, račun bo pa itak za teboj prišel user posted image In kadar rodiš v tujini ne moreš brez dokumentov nikamor, saj moraš otroka spravit čez mejo....user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?