|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zdravila vsak dan
7.4.2007 11:55:03   
mala maja
kako si zapisujete zdravila ki jih morate dajati otrokom vsak dan. Pri nas imamo po novem kar dva navihančka in samo čakam še kdaj bom kateremu pozabila kaj dati ali pa celo zamešala in dala napačnemu zdravilouser posted image user posted image

en mali user posted image  astmo in ima vsak dan dva vpiha flixotida(en zjutraj in en zvečer) in singulair zverčer, po potrebi pa še ventolin.
Vsa zdravila ki jih dobi (naj bi si jih) zapisovali v zvezek. Sama tudi napišem na  zdravilo(pupice) kdaj smo jih opdprli in začeli dajati.

drugi mali user posted image  pa ima AD in vsak dan zvečer claritin, pa še mazanje s raznimi kremicami.. potlej je pa ena za vsak dan 2x ena po potrebi ena samo 1x na dan (pa še to samo 1 teden, potlej je treba prekinit)

kako pa ostali to rešujete? Si tudi zapisujete.Ker jaz drugače en vem nič več.
Meni user posted image  moj pravi da pretiravam? A res?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zdravila vsak dan
7.4.2007 11:56:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
Meni user posted image  moj pravi da pretiravam? A res?user posted image

Ja. In to ornk. user posted image

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.4.2007 13:13:53   
BaByGiRl
Pretiravaš? Odvisno,..če je res, da bi potem pozabila, ali pa zamešala,...definitivno raje piši.user posted image

Moja je endo bolnik,ampak ima samo eno tableto na dan,..tako da...vzememo brez zapiskov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.4.2007 17:51:32   
Putka
Najbrž veš kateri ima astmo in kateri AD? Tudi zdravila so tako različna, da ne vem kako bi lahko zamenjala mazilo in Flexotide. Vsekakor si zapiši, bolje kot da zamenjašuser posted image

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.4.2007 22:14:43   
NIN@
Kako da so mu tako hitro odkrili astmouser posted image  Pravi naša dohterca da se to ve šele pri 5 ltih ali papoznej da ti 100% potrdijo. Našemu sosedu je bioresonanca odpravila astmo, a si že probalauser posted image

lp
nin@

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.4.2007 22:47:31   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: NIN@
Kako da so mu tako hitro odkrili astmouser posted image  Pravi naša dohterca da se to ve šele pri 5 ltih ali papoznej da ti 100% potrdijo. Našemu sosedu je bioresonanca odpravila astmo, a si že probalauser posted image

Prijateljičin 3-letnik ima že od leta dalje diagnozo postavljeno in terapijo jemlje. Po napadu, ko je bilo potrebno bolnišnično zdravljenje so v pediatrični kliniki potrdili astmo in še nekaj alergij (pršice, mleko,..)

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2007 21:37:51   
mala maja
kerensa user posted image user posted image user posted image

ja punce no sej ne pretiravam tolk no?user posted image

Za malega moramo za astmo vsak dan pisati (vodit dnevnik) ker jaz čez pol leta na kontroli ne bom vedela kdaj je imel napad, kako semo reagirali, je bil prehlajen ali ne ????? Mislim da je skor treba. Ventolin ima 120 vpihov ena pumpica, flixotide 60. Nikjer ni označeno kdaj je prazna. Kako za user posted image  naj vem kdaj je prezana in da ne bom seboj na pot vzela prazne , če si ne pišem kdaj sem odprla zdravilo, kolikokrat mu dam zdarvilo in koliko vpihov je dobil da lahko zračunam koliko jih še ostaja notri?user posted image   a pol še pretiravam.

Putka in Nin@ našemu so enako odkrili astmo. V dveh mesecih je dobil 3 hude napade in pomagala so mu samo zdarvila za astmo in nobena druga. sedaj je full napredek ko ima flixotide. Naš če lahko rečem je po napadih kar nazadoval v razvoju (vsakič sabše, še ena kolegica ki drugače zdarvnica  na urgenci ga je videla v dveh mesecih vsakič in je rekla da je vsakič  slabši) Kakšen je bil pa brez veze govort. če povem da je bil v bolnici na 4 antibiotikih, kisiku in polno drugih zdravilih, pove vse. Šele sedaj ko ima zdravila je začel govori(pa je star 2 leti), šele sedaj je ratal živahen....

Kaj pa mamice ki dajete vsak dan zdravila. Vaše izkušnje??user posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.4.2007 21:49:56   
NIN@
Mene zanima, a so to tako hudi napadi kašja in ga duši? Kdaj se to pojavi ob bolezni? AL naporu?
Jz poznam samo en primer no že večjega otroka , mjegova mama pravi da je to podedoval od nje, in zdej ga zdravijo z bioresonanco in homeopatijo....in že 9 mesecev ni imel napada

lp
nin@

Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2007 12:45:26   
Pajaca
Pri nas jemle tamal singulair in ker je to edino zdravilo nam ni treba nič pisati. Na tvojem mestu bi pa verjetno pisala za tiste pumpice in pa ker sem smotka, bi v navadni koledar lepo napisala kdaj je prehlajen, kdaj ima napad, pa te pomembne stvari, ne bi pa pisala v kakšen zvezek, ker to men ni. Mi mamo koledar na oknu in not pišemo kar se zgodi, od rojstva otrok do sestankov, pa bi še napade, pa je. Za pumpico bi pa najbrž kar na njeno embalažo delala črtice, a veš po 5 skupi, pa bi pol že vidla kdaj pridem do 120.

Rečmo da tko nekak.

Glede tega, da vsak rabi svoja zdravila, bi jih imela ločeno, rečmo vsak v svojem predalu, vsak na svojem koncu police, karkoli. Saj lahko si le narediš razpredelnico in odkljukaš ko daš zdravilo, jo imaš na polički. Rečmo AD pa claritin, pa sam klukce zraven pod datumom.... Tko nekak bi jaz zaključla to.

Pretiravaš najbrž niti ne, sicer pa dokler ne veš kako hitro se pozabi na zdravilo pri otroku si itak misliš, da je to čist enostavno.

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.4.2007 13:25:44   
idika
Ja tudi pri nas imamo en kup zdravil. Mlajša ima vsak dan Primotren in Singulair,zdaj ko je dobila napade kašlja in dušenja pa spet Ventulin (na 3 ure/3) in Flixotide(na 6 ur/1). Pol pa recimo zbolita obe hčeri pa pridejo še kakšni antibiotiki, pol se ti pa dobesedno lohk zmeša. Tko, da je prav da si pišeš v blok z datumi(rokovnik)za vsak dan vrsto zdravila in količino.

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?