Naja31
|
Dragi moji, potrebujem nasvet nekoga, ki je bolj objektiven. Mogoče se samo meni zdi vse skupaj narobe in sem res pretirano reagirala. Problem: moja tašča (kaj pa drugega ). Še preden pridem do konkretnega primera naj povem, da vse do rojstva sinkota, s taščo nisva imele kaj bolj intenzivnih stikov. Že od začetka mi gospa ni bila preveč simpatična, kot osebi sva si popolnoma različni, jaz tudi njej nisem najbolj všeč, verjetno si je lastno snaho malo drugače predstavljala, kaj pa vem , ampak konec koncev s s tem niti ne obremenjujem, ker mi je edino pomembno, da se razume s svojim vnukom in da se imata rada. Do zdaj sem ji malega popolnoma zaupala. Na vsako mojo pripombo ali nasvet kako naj ravna z njim, mi je vedno odogovrila, da je ona že dva gor spravila in naj ji ne solim pameti. Tudi zaradi tega ker sem mislila, da gospa valjda ve kaj počne in ker sem že sama imela občutek, da ji solim pamet, sem do zdaj vedno bila tiho, ko se mi je zdelo, da kaj ni bilo ok. Mali je star 8 mesecev in od njegovega 5 meseca je pri njej v varstvu vsaj 1x na teden, 2-3 ure. Dopoldan ga je vedno dobila sitega (podojenega) in previtega, pri njej je večinoma spal, tako da ni imela kakšnega večjega dela z njim. No, sinko je zdaj že malo večji dojenček, veliko manj spi, z njim se je treba več ukvarjati, ni več samo dojen, kar pomeni, da mu je treba skuhati nekaj takega kar on sme jesti in kaj bo pojedel, pa potem poskrbeti, da bo res pojedel in ne po treh žličkah odnehati,.... Zdaj pa k včerajšnjemu dogodku: vsakič, ko ji malega dam v varstvo, ji rečem, naj ga preobleče v trenerko in naj mu da žabice dol, saj doma kjer je res vroče, ne bo imel žabic pod trenerko. Že zadnjič mu jih ni dala dol, pa nisem nič rekla. No, včeraj pridem, mali je bil čist prešvican, še laske je imel mokre. Poleg tega, da je imel žabice pod trenerko, ga je med spanjem pokrila z volneno dekico, da mu je bilo še bolj vroče. No, pa sem le vprašala zakaj mu jih ni slekla, pa je rekla, da mu jih pač ni. Ok, mu je bilo vroče, ampak že itak je bil hudo prehlajen 14 dni in smo se komaj znebili prehlada, zdaj pa res ni potrebno da je ves prepoten. To je bila prva stvar, ki me je razjezila. Drugo je bilo, da mu je naredila za jest in mu posolila hrano. Preden sem sla, sem rekla, naj mu ne soli hrane, in mi je potem trdila, da ni solila. Pa sem jaz poskusila, meni se je zdelo slano, ampak sem si mislila,d a se mogoče pa jaz motim, če ona trdi da ni. In kaj je bilo potem? Mali tega sploh ni hotel jesti, pa mi je tašča potem priznala, da je res posolila vodo v kateri se je kuhala cvetača. No, njej je bilo še zabavno ker on ni hotel jesti, meni pa ni bilo tako fajn, ker nisem vedela kaj naj mu potem dam za jest, saj se v času kosila ne doji več. Kaplja čez rob je bila pa njena pripomba, da mu jaz namenoma nočem oblečt oblekic ki mu jih on kupi. In to mi je zdaj že tretjič naprej vrgla. Vsakič sem bila tiho, včeraj pa nisem mogla več biti. Do zdaj se je res dvakrat zgodilo, da mu je še pred poletjem kupila ene poletne cotice, ki pa jih je sinko prerasel, dokler ni bilo zunaj dovolj toplo, da jih je oblekel. Ampak da me obtoži, da mu jaz tega namenoma nisem oblekla, je pa res mal prehuda, no? Pa sem ji rekla, da ima tega jaz zdaj dovolj, da me je to zdaj že trikrat obtožila, in da se meni to zdi od nje zelo nesramno. In kaj je odgovorila? Da ona meni tega že ni rekla. Da bo vse še bolj zabavno, je malemu dala da se igra s kablom od paličnega mešalnika in je najprej tast rekel, da to mogoče ni pametno, potem sem pa še jaz rekla, da nočem,d a se navadi, da se lahko igra z elektriko. In potem je bila ona spet hudo užaljena. Kako naj se otrok nauči kaj sme in kaj ne, če mu zdaj kabl poriva v roke, čez dva meseca mu bo pa rekla, da ne sme. No, cela zgodba bi sla mimo, ce ne bi moj moz njo danes še dodatno nadrl. Po moje to res ni bilo potrebno, je prehudo reagiral, po drugi strani sem mu pa zelo hvaležna, da se je postavil na mojo stran. Potem je pa tast klical mojega moža in njega nadrl. Tako da smo zdaj vsi skregani, ona malega noče več čuvati, ker ji jaz očitno ne zaupam. Ja, po tistem včeraj, ji res ne zaupam. Saj ne rečem, da ona vse to dela namenoma, Samo nervira me ker ne dovoli kakršnekoli kritike ali nasveta. In potem naredi po svoje in je narobe in je užaljena, če midva kaj rečeva. Saj mogoce sem jaz prevec obcutljiva in sem iz muhe naredila slona. Kaj mislite? Hvala. Se opravičujem za dolžino.
|