|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zbujanje ponoči
20.8.2007 13:14:57   
livia
Prijateljica ima fantka, ki bo zdaj star 7 mesecev in imata ful probleme z nočnim zbujanjem. V bistvu se vedno večkrat zbuja na noč. Zdaj je začel lepo z gosto hrano in poje kar veliko, se pa ponoči vedno pogosteje zbuja in hoče jest.

Zjutraj poje 150 ml mleka, potem ob 12h sadno kašico, čez 2 do 2,5 ure mleko (150 ml), potem zelenjavo, zvečer rižolino (iz 150 ml mleka), potem pred spanjem kdaj še flašo (150 ml) drugače pa joško. Ponoči se zbuja 3-4 krat.

Ker je moja tamala brez problema pri 2 mesecih že prespala noč, ne vem kaj naj ji svetujem. Meni se zdi, da kar dosti poje in da ne bi smel bit lačen in da je to verjetno stvar navade.

Kako spijo vaši 7-mesečniki?
Kaj predlagate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zbujanje ponoči
20.8.2007 13:58:24   
aezzy
ojla,
ali se prov zbudi in ga mora vzdigniti ali se samo premakne in mu recimo popravi dudo ali pije?
sama imam tako izkusnjo.
smo redki(no, vse manj opazam),ki imamo kosilo (zelenjava, meso...) popoldne in sadje ter kasice dopoldne. pri ostalih je okoli 12 kosilo z zelenjavo in popoldne malica sadje.
zelenjava dosti napenja in ce je pozna ura kosila (15,16h) se to ponoci pozna in naso veckrat ponoci napenja, malce prdka in se zbuja. ne mores kaj dosti pomagati, ker napenja ze osnovna zelenjava, recimo krompir.
pa se tole:ko zacnejo jesto GH se jim crevesje na to navaja in to je proces in za telo kar huda novost.
to je ena teorija.

druga je: zobki! tu se pa ve kako in kaj.

ce je pa iz navade bo pa zelo tezko odvadila, razen z jokom. tu pa zal nimam izkusenj, ker moram potrkati, da tega nimamo. pa tudi ne pustimo, da joka kaj prevec user posted image :)))
brez skrbi,ko bo treba v solo bojo vsi spali ko top!!!!  (to je citat moje mame in tasce!)

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zbujanje ponoči
20.8.2007 13:58:50   
Anonimen
Tik pred spanjem naj ji da košček jedilnega kvasa (velikost majhne borovnice, kasneje recimo pri 10 mesecu lahko malo večji). Če ne bo hotela pojesti naj ga da skupaj z drugo hrano.

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zbujanje ponoči
20.8.2007 14:03:06   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: jerebika

Tik pred spanjem naj ji da košček jedilnega kvasa (velikost majhne borovnice, kasneje recimo pri 10 mesecu lahko malo večji). Če ne bo hotela pojesti naj ga da skupaj z drugo hrano.


In to bi naj pomagalo za boljše spanje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zbujanje ponoči
20.8.2007 14:10:16   
aezzy
kaj pa naj bi kvas naredil?
kaj ni to teza, pomisli na to kako si napihnjena ko jes pizzo ali pijes pivo!

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zbujanje ponoči
20.8.2007 14:49:01   
livia
To o kvasu sem že slišala pred časom, pa se mi zdi malo za lase povlečena, čeprav probati ni greh.

Glede zbujanja, se pa tamali baje ne zbudi čist, ampak na pol spi in se doji.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zbujanje ponoči
20.8.2007 14:52:02   
rainbow
po moje je stvar v tem, ali ga potem, ko se ponoči zbudi, podoji. Glede na opisano hrano mu jaz ne bi dajala umetnega mleka ponoči.
Če jo zbujanje in dojenje strašno moti, naj ga neha dojit ponoči. Pri nas je samo to pomagalo, vendar je uspelo komaj pri 14-tih mesecih; ni pa vedno tako. Nekateri otroci se zbujajo kljub temu, da se ponoči ne dojijo več. Tudi otroci, ki se sploh ne dojijo, se zbujajo.
Ne vem, nekateri otroci nimajo s tem problemov, nekateri pa rabijo čas, da se jim spalni ritem uredi in da znajo sami zaspat, ko se ponoči zbudijo.
Morda ga navadi na kako ninico, ali pa naj za začetek navadi ga, da zvečer sam zaspi ob pesmicah ali kaj takega. Morda se bo manj zbujal tudi ponoči.

uspešnouser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zbujanje ponoči
20.8.2007 16:46:20   
Nogavica
Pri nas se je enako začelo dogajati pri 8 mesecih, prej je mala tudi prespala vse noči brez hranjenja.
Ne vem, kaj naj svetujem user posted image . Jaz sem probala z vodo, če bi bila slučajno žejna, pa ni hotela, duda tudi ni pomagala. Zdaj pač pride okrog 3h v najino posteljo in jo podojim. Navadno zraven zaspim in je ne prestavim nazaj v njeno posteljico, tako si lahko sama postreže z joško, ko ji paše user posted image .

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zbujanje ponoči
20.8.2007 21:26:32   
Naja30
Pri nas se je tudi začelo to dogajati ravno okoli 7.meseca. Po moje zaradi tega, ker so ji zobki rastli in je rabila več cartanja, tako da sem jo ponoči več dojila. Tega se je navadila tako zelo, da zdaj ko se ponoči zbudi, ne zna sama nazaj zaspat user posted image  Res je zelo naporno to vstajanje. Rada bi jo odvadila nočnega dojenja, ampak ne vem kako. Jokati je ne bom pustila, čaja noče po flaši, dude tudi ne...

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zbujanje ponoči
24.8.2007 22:26:15   
hebeba
Tako je tudi pri nas! Tu nekje z 6, 7 meseci se je začelo. Ga ne dojim in zvečer poje mlečno kašico. Zbuja se tudi do 7x. In včasih sem že čisto adijo od tega vstajanja. Sem pa pred dvema dnevoma vprašala pediatrinjo zakaj tako??
In njen odgovor je takšen: da ga ne smem uspavat na rokah, da ga moram budnega dati v posteljico pa ga božati, mu nežno govoriti, peti... Samo ne na roke. Potem se bo s časom tudi navadil sam zaspati sred noči ko se zbudi.
In res sem naredila tako, zdaj ga ne uspavam več na rokah in sam zaspi v posteljci.... Zbuja pa se še zmeraj ponoči. In ponavadi je na kolenih in joka, v kotu posteljice - kot da bi bavcal..
Zobki še niso, ker nič ni čutit na dlesnih, da bi kaj prihajalo.

Kaj ima še katera kakšne izkušnje s to hrano?? Sadje/Zelenjava - kdaj kaj?
Jaz dam prvo sadni obrok pa potem zelenjavni. Nekateri pravijo, da sadje bolj napenja. Sama pa po sebi vem, da nekatera zelenjava zna zelo napenjat. Recimo brokoli, ki je zelo zdarv - napenja. Ali pa cvetača.. In kaj potem dati otroku za jesti?? Tudi hruške zelo napenjajo.. o, joj saj so revčki ti naši malčki.

Verjetno bi bile vse presrečne, če bi nas kakšna mamica razveselila z kakšno super rešitvijo...Naj jo kar napiše!

Pozdravček!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zbujanje ponoči
25.8.2007 12:10:53   
jasa
Sem mislila, da imamo samo mi take probleme. No se je pa le začelo nekoliko prej kot pri vaših user posted image . Mi smo se začeli zbujati nekje po 4 mesecu oziroma po 3. ceplenju. Sem najprej krivila cepljenje. Pa se stanje ni zboljšalo smo začel pred spanjem poleg flaše (žal ne dojim več) dodajat še riževe kašice. Pa nič. Pol sem krivila zobke. Ampak stanje se vmes popravi za nekaj dni in se zbudi samo 1x (še vedno želi imeti en obrok po noči) in se zopet povrnemo na stara pota na zbujanje tudi po 8-10X ali pa sploh ne spimo in se igramo. Tudi uspavanje ne poteka na rokah. Sicer pa tudi po dnevi ne spi veliko cca 20 minut, če je spanje 1,5 ure smo kar presenečeni. Aja sedaj smo stari že 9 mesecev. Žal nimam odgovora. Vse sem vzela v zakup. Mi pa odleže, da nismo edini. Zobkov pa imamo 2 od šestega meseca, ostale pa še čakamo.

To so male skrbi. Prehitro zrastejo, tako, da jih mramo cartkati sedaj; kdaj pa jih bomo drgač?.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zbujanje ponoči
27.8.2007 21:57:40   
miska2004
Da te potolažim, tudi pri nas je isto... Nekje pri 6m se je začel zbujat na 2h (prej na 3h), pa sem ga takoj priklopila na joško, da je bil mir v hišiuser posted image . Nato sem dobila nasvet, da naj mu zvečer dam kakšno riževo kašico, da ga bo bolj nasitilo, in da se bo manjkrat zbujal, no pa se to pri nas ni zgodilo. Potem smo ga poskušali vedno, ko se je zbudil, uspavat nazaj brez joške, kar še danes počnemo - vzamemo ga iz posteljice, ker joka, je čisto zbujen, dude ne mara, niti flaške.
Stari smo 9 mesecev in pol, zdaj dobra dva tedna ga dojim "samo" 2x ponoči, prej sem ga 3x. Ampak se vmes seveda še zbuja, sam bog ve zakaj, pa ga je potrebno nazaj uspavat. Zobkov pa imamo 6, nisem pa sigurna, da je to zaradi zobkov... Se tolažim, da bo enkrat že bolje. Očitno imamo eni smolo s tem spanjemuser posted image

(odgovor članu jasa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zbujanje ponoči
28.8.2007 21:55:59   
Brbs
zanimivo.

tudi naš se zdaj pri 4,5 meseca zbuja precej pogosteje kot se je pri npr. dveh mesecih. Se samo doji in se zbuja ponoči na dve uri, prvo rundo malo bolj potegne (do kakšnih enih), pa še to ne vedno.

Ni mi jasno, zakaj. Mleka je isto. Ko se zbudi, nekaj minut pije, nato pa zaspi. Pa čez dve uri spet.... Pa marsikdo pravi, da uvajanje goste hrane ne spremeni nočnega ritma, da bi npr. bili bolj siti in bolj dolgo spali.

Res me zanima, zakaj se zdaj tako pogosto zbuja.

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
28.8.2007 22:28:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zbujanje ponoči
28.8.2007 22:59:30   
martin
Mi imamo sedem mesecev staro punčko. Nam se zbuja dvakrat na noč med tretjim in sedmim mesecem pa je spala po šest ur skupaj včasih celo osem.
Mi smo zadevo popravili z obrokom pred spanjem. Glavni vzrok zbujanja
pa so novi zobki-  pri nas je sigurno to vzrok. v zadnjih treh tednih
je otrok dobil štiri zobke. LP

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zbujanje ponoči
29.8.2007 8:08:16   
ta.nja
Jaz imam doma fantka starega 11 mesecev. In je za znoret. Zbuja se na vsake dve ure in pri tem se zvija, joka kot da bi ga zelo zvijalo. Zjutraj je čokolino, potem ob enajstih je zelenjavo in meso, ob dveh sadje, nato kakšen puding, za večerjo pa spet mleko - novalak. Tudi kaka normalno, res pa je da nima še nobenega zobka. Ne vem, res ne vem kaj naj naredim.

Lp

_____________________________

Anejko bejko

(odgovor članu martin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zbujanje ponoči
29.8.2007 8:39:30   
Anonimen
Kako spijo vaši 7-mesečniki?
Kaj predlagate?



Mi pri njegovih sedmih mescih smo spali ...nič user posted image . Zbujal se je vsako ura , cel luksuz je bil če je prespal dve uri skup....in to do 15 mesca, ko sem ga prenehala dojiti. Zgleda , da od takrat nima zadostnega razloga, da bi se zbudil. Za požirek vode se mu že ne splača. user posted image

(odgovor članu ta.nja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?