|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zbujanje-nasvet
27.10.2005 16:00:15   
hanita
Dejte mi en nasvet: naša 4 mesečnica je že pridno spala po 6-7 ur ponoči, tudi več, sedaj pa se je začela zbujat na tri ure in ne vem kaj je boljše, da jo podojim al naj ji dam raje čaj, ker res ne vem zakaj se zbuja, al zato, ker je lačna al kaj. Sej probamo vse sorte najprej, ampak potem upali sireno in ni pomoči. No pol ko poje vseeno zaspi, ampak za dobre tri urce spet. Zdi se mi čudno, da bi bla ponoči lačna na tri ure, ker čez dan je na 4 ure. Ne vem, če je prav, da jo dojim, da se ne bo razvadla,da vsakič, ko se zbudi dobi za jest. Povejte vaše izkušnje, da se malo potolažim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 16:06:52   
Twetty
Moja je do 8 mes spala zdej mam pa ponočnjakinjo...Če se mi je kdaj zbudila,sem ji dala v usta dudico in je zaspala.Ko pa sem jo začela dajati v varstvo mami,ji je namest dudice tiščala čaj in evo na to se je navadila kar kmalu.Ne vem kak je z dojenimi,ker js nisem imela mleka,lahko da je res lačna,da jo tvoje mleko ne nasiti za celo noč.Ali pa zobki,se že lahko pripravlja...user posted image

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 16:36:14   
jazz
Bolj ko spremljam tale forum, bolj ugotavljam da nisem edina,ki ima takšne probleme. Očitno so naši sončki narejeni tako,da tri mesece laufa vse ko namazano,naslednje tri mesece imamo pa vsi podočnjake do kolen! Ni kaj,ko bodo morali v šolo bodo prosili za podaljšan spanec!!!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 16:56:03   
sezam
Naša user posted image  je spala celo noč od 10 tedna pa do 6,5 M (v povprečju od 10 h do 7 h zjutraj). Sedaj pae že 1,5 M dajemo. Zbujanje na 1, 2 ali pa 1x na noč paotem traja da zaspi (včeraj ponoči 45 min, prejšni teden iz petka na soboto pa je podrla rekored - ne zaspati od 1.30 do 5.30) Upam da so to le zobki.

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 17:01:26   
Anonimen
hanita, naš je isti! je spal že po 6-7 ur skupaj, pri treh mesecih pa se je začelo. Zbujamo se na uro in pol ponoči, in se tudi že sprašujem, ali je z mojim mlekom kaj narobe, da se ne naje dovolj, ali kaj. Ampak vedno bolj se mi zdi, da je to pač finta, hoče se cartat. In ker dude nima (nikoli ga nisem mogla navadit nanjo, čeprav sem poskušala), pa čaja prav tako ne (pije ga vsake kvatre enkrat, ko mu pač je, čeprav mu ga ponujam vsak dan), ostane pač samo ziza... Me že bolijo kot prve dni po rojstvu! Upam, da bo minilo samo od sebe, ker sem utrujena, utrujena. Mali vse nadoknadi v vozičku na sprehodu, ampak jaz pa sem tista, ki ga vozim in hodim okrog po svetu kot zombi, hehe.
Tako da - potolaži se, res nisi edina user posted image

(odgovor članu hanita)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 17:10:30   
SashaB
Mi smo bili ravno stari 4m ampak smo do sedaj le parkrat spali 6 ur skupaj. Večinoma se že stalno zbuja na 3 urice. Se smo dojiva. Sedaj na začetku spi cca 5 ur skupaj in se zbudi nekje ob 3.00 ko lepo pojeva in zaspi nazaj včasih do 6ih včasih do 7ih. Vsakič ko se zbudi pa je lačen saj na veliko začne goltati mleko in se kar sliši kako daleč teče.user posted image Smo pa imeli tudi kakšna dva tedna nazaj problem da se je začel zbujati vse pogosteje in včasih celo vsako uro.user posted image Sem imela občutek, da sedaj ko tako pridno raste, mu samo mleko mogoče ni več dovolj in sem mu hotela že zvečer kaj dodajati, a sedaj se je situacija umirila in bomo še malo počakali.
Tudi kar berem od drugih se mi zdi da je kar normalno, da pač enkrat spijo malo več in potem malo manj. Vsekakor pa se vse ščasoma normalizira.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 17:39:43   
Grascakinja
mi bomo naslednji teden dopolnili 4 mesece in se soočamo z istimi problemi.... upam, da je to samo faza in se bo uneslo!

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 19:47:10   
Anonimen
Welcome to the club user posted image
Tudi jaz upam, da mine...kmalu...drugač bom res Zombi ratala user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 21:07:47   
sky
Še ena, ki se pridružujem klubuuser posted image ! Smo že spali dooolgo in zbujali 1x na noč, pa smo sedaj tudi 3x pokonciuser posted image . S tem, da se midve čez dan dojiva na 1 uro oz. max 1,5 ure (dopoldan), o magičnih 2 urah samo sanjam. 3 ureuser posted image kaj je to?!

_____________________________

BK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 21:33:44   
@
Ja, tako to je... ko misliš, da imaš vse pod streho, se ti vse zruši. Mi smo tudi že spali od osmih do treh, potem pa smo šli na morje in po morju še težave z noskom in... katastrofa - pa je star 7 mesecev. Uvedli smo večerni dodatek, če bi slučajno mleko bilo premalo kalorično... pa verjetno ni to.
Zbujamo se vsake toliko za dudo, opolnoči tiščimo usta moooočno skupaj in suvamo z glavo levo in desno, če ni zizika, potem ista štorija ob štirih in šestih, potem spimo do osmih, devetih. Vmes še kakih 3x uspemo samo z dudo.
Spal je pri meni v postelji, pa sem ga po nasvetu iz ene knjige dala nazaj v posteljico in se raje šetam sem in tja, ker vsaj ko spim, res spim, ne pa se pobiram s parketa. Dejansko se je mali pogosto predramil, ker sem se jaz obrnila ali premaknila. Mislim, da je malo bolje.
Pa še klasiko smo prebrali, saj jo  verjetno že poznate: Otroško spanje - brez joka v sanje (Elizabeth Pantley) - knjižnica ali pa 4800 SIT. Rečite obiskom, naj vam jo kupijo! user posted image

Moja ugotovitev je, da sem ga malo razvadila, ker se ne zna sam uspavati. Kakor hitro pade v plitek spanec, me že išče (oz. ziziko). Najbolj pridni so tisti, ki spijo v svojih sobicah, ker jih mamice ne slišijo vsakič, ko pojamrajo, mi, ki pa jih imamo prilepljene na sebe, pa prehitro skočimo. Nisem pa zogovornica tega, da pustiš otroka jokati, da sam nazaj zaspi.

Sladke (45 x po 20 minut) sanje, mamice. user posted image

papa, Afna

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 21:41:29   
Maja Z
ojla

kaja dela isto. Ima 6,5 mesecev pa je že spala 0d 20.30 do 3.00-4.00, zdej pa rajš dvakrat se zbudit kot nikoli.user posted image  Pa ji dam vedno joško. Naj se crklja. Zdej mene bolj mori dejstvo, da noče tja do 22-23 zaspat. Ne vem od kje ji energija, ker čez dan tudi bore malo spiuser posted image

Seveda bi itak rajš vidla, da bi dala celo noč mir, ampak tako pač je. Sej baje se ne crkljajo dolguser posted image ...tak da kakega boljšega recepta nimam..jaz ji tlačim dudo v usta, ampak rata zelo redko...ko se odloči, da hoče k meni, je nič ne ustavi

lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 22:16:10   
BARBARA R.
Jaz mislim, da je lačna. Kaj nebi poskusila za večerjo z mlečno žitno kašo?
Tudi mi smo imeli težave z nočnim spanjem le zaradi lakote. Tako sem ji pri 4, 6, 9 in 12 mesecih morala povečatinočni obrok.
 
    user posted image

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 22:23:22   
HuAnita
Pri nas se je začelo pri 5m, traja še zdaj - skoraj 13m.
Juhuhu!user posted image
Recept, nasvet? Nič pametnega se ne spomnim, česar nismo poskusili, pa bi vžgalo...user posted image

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zbujanje-nasvet
27.10.2005 22:38:48   
Barči78
Če se meni slučajno kdaj zbudi, ji nikoli ne dam mleka. Pripravim ji čaj in jo vzamem k sebi v posteljo, ker se mi ne da skoz pri posteljici stat. Lučko prižgemo samo ta malo, da ni svetlo v sobi in se z njo ne igramo, čeprav bi ona se. Nekaj časa vztraja, potem pa obupa, ker se nihče z njo ne ukvarja in nazaj zaspi.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zbujanje-nasvet
28.10.2005 13:20:02   
hanita
O , TINKA74, VI PA IMATE ROSTNI DAN KOT MI. PUNCE HVALA ZA TOLAŽBO. DA SE NE SAMO ONE NA ANKETI HVALJIO, KAKO JIM ŽE OD PRVEGA DNE SPIJO CELO NOČ,KER RATAŠ KAR MALO ŽALOSTEN.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?