isobel
|
Moj je star 9 mesecev in še vedno ne pije nobene tekočine v obliki vode, čajev, mleka ali sokov. Izjema je le juha. Posledično ga še vedno polno dojim, skoraj na vsaki 2 uri, sploh sedaj v teh bolj vročih dneh, vendar se mi zdi, da dobi premalo tekočine vase, saj ima rahlo razpokane ustnice. Pri 4 mesecih sem prvič poskušala uvesti stekleničko, vendar ker je po njej zavračal dojenje, sem stekleničko ukinila in jo ponovno začela uvajati pri 6 mesecih. Neuspešno. Poskusila sem že praktično vse: steklenička s slamico, z mehkim cucljem, z navadnim silikonskim cucljem, ustnikom, cucelj podoben cuclju dude (ker dudo ima), po žlički, pitje direktno iz lončka ... poskusila s toplo tekočino, mlačno tekočino, s čaji, sokovi, z mlekom, vodo ... pred dojenjem, med dojenjem, po dojenju, v naročju, v sede, ko gleda risanko ... Iskreno povedano mi je zmanjkalo domišljije, kaj naj še storim, da bo začel piti. Zaenkrat sem bila še najbolj uspešna z mlekom, ko je že večkrat potegnil natanko trikrat, nato pa pljune ven in začne stekleničko odrivati. Če vztrajam, se začne dreti in mi na koncu še dudo ven pljuva. Res ne vem, kaj počnem narobe. Sem pa opazila, da med kopanjem cuza vodo iz mokre cunje - pomoči cunjo v vodo in pocuza ter postopek ponavlja. S stekleničkami se tudi noče igrati - pri prvem sem namreč tudi imela težave z uvajanjem pijače, ker sem začela s tem pri 6. mesecih, vendar sem je z njimi vsaj igral in si nato izbral tisto, ki mu je ustrezala. Res potrebujem pomoč in bom hvaležna za vsako idejo!
|