|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zavrača stekleničko
19.6.2011 19:52:12   
isobel

Moj user posted image je star 9 mesecev in še vedno ne pije nobene tekočine v obliki vode, čajev, mleka ali sokov. Izjema je le juha. Posledično ga še vedno polno dojim, skoraj na vsaki 2 uri, sploh sedaj v teh bolj vročih dneh, vendar se mi zdi, da dobi premalo tekočine vase, saj ima rahlo razpokane ustnice. Pri 4 mesecih sem prvič poskušala uvesti stekleničko, vendar ker je po njej zavračal dojenje, sem stekleničko ukinila in jo ponovno začela uvajati pri 6 mesecih. Neuspešno. Poskusila sem že praktično vse: steklenička s slamico, z mehkim cucljem, z navadnim silikonskim cucljem, ustnikom, cucelj podoben cuclju dude (ker dudo ima), po žlički, pitje direktno iz lončka ... poskusila s toplo tekočino, mlačno tekočino, s čaji, sokovi, z mlekom, vodo ... pred dojenjem, med dojenjem, po dojenju, v naročju, v sede, ko gleda risanko ... Iskreno povedano mi je zmanjkalo domišljije, kaj naj še storim, da bo začel piti. Zaenkrat sem bila še najbolj uspešna z mlekom, ko je že večkrat potegnil natanko trikrat, nato pa pljune ven in začne stekleničko odrivati. Če vztrajam, se začne dreti in mi na koncu še dudo ven pljuva. Res ne vem, kaj počnem narobe. Sem pa opazila, da med kopanjem cuza vodo iz mokre cunje - pomoči cunjo v vodo in pocuza ter postopek ponavlja. S stekleničkami se tudi noče igrati - pri prvem user posted image sem namreč tudi imela težave z uvajanjem pijače, ker sem začela s tem pri 6. mesecih, vendar sem je z njimi vsaj igral in si nato izbral tisto, ki mu je ustrezala.

Res potrebujem pomoč in bom hvaležna za vsako idejo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zavrača stekleničko
19.6.2011 19:56:01   
nusi
jaz imam doma vsaj 6 lončkov/flašk user posted image
tamal ni hotel nobene, ko sem že čisto obušala pa je sprejel navadno flaško od aventa, sedaj pa pije iz česarkoli. Mislim, da ni druge kakor čakat, da bo pripravljen, na vsake toliko spet ponudi, enkrat bo uspelo.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zavrača stekleničko
19.6.2011 21:37:34   
Sa.Ka
Oprosti, pri 9 mesecih mu lahko ponudiš navaden kozarec, plastenko z vodo. Z igro bo še zanimivo vse skupaj uspelo.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zavrača stekleničko
19.6.2011 22:02:04   
isobel
Sa.Ka, saj sem zgoraj napisala, da noče piti iz lončka aka kozarčka!!! Napisala sem tudi, da sem poskusila zadevo vpeljati s pomočjo igre, kar je pri prvem otroku uspelo, pri tem pa ne. Ne zanimajo ga lončki, ne zanimajo ga flaške.

Resnično prosim, da vsaj preberete, kaj vse sem že poskusila preden mi svetujete z 'Oprosti, ampak ...'.


nusi, sem malo pomirjena, da nisem edina, ki se ubada s to težavo. Upam, da bo tudi moj kar na lepem začel piti. Upam, da kmalu! user posted image Drugače mi je pa tudi pediatrinja zadnjič rekla, da naj nič ne skrbim glede tega, dokler ga še redno dojim, ampak včasih bi bilo pa res enostavneje, če bi lahko kam šla, ne da bi vmes razmišljala, kje ga lahko podojim.

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zavrača stekleničko
19.6.2011 22:14:13   
Sa.Ka
Kaj pa flaška na slamico? Moja prvorojenka je pila iz take flaške od 10 meseca.


(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zavrača stekleničko
19.6.2011 22:16:43   
Sa.Ka
aHA, SEM ŠE ENKRAT prebrala.user posted image Oprosti. No, našo je motiviralo, ko sem ji kazala, kako se dela mehurčke.user posted image Kaka glupa fora.user posted image

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zavrača stekleničko
20.6.2011 14:23:06   
m_o_i
poskusi s cuclji razlicnih proizvajalcev.
sama sem rabla dober mesec, da sem ugotovila, da se je mulc v centru za nedonosencke, kjer sva bla en mesec, navadil na NUKov cucelj(tisti star, ozji).
doma sem carala z aventom, MAMom, NUKom (novim, sirokim), TT-ma ni da ni. potem pa mi je vkloplo in sem pretaknila celo SLO, da sem nasla te steklenickeuser posted image

no, pri 8ih mesecih je sprejel tudi MAMove flaske; prej pa ni variante!
tak da-mogoce samo "oblika" ne ustreza...

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zavrača stekleničko
20.6.2011 19:51:32   
isobel
m_o_i, tudi jaz sem takoj pomislila na cucelj, zato sem mu vzela takšnega, ki je natanko tak kot duda, ker dudo potegne. In povleče nekajkrat, tekočina priteče skozi cucelj, naredi dva-tri požirke, nato pa porine flaško ven in začne z roko prijemati cucelj, nazaj v usta je pa noče dati niti pod razno. Z drugimi cuclji pa nisem bila čisto nič uspešna.

Sa.Ka jutri bom poskusila tole z mehurčki in navadno slamico. Dobra ideja. user posted image Prvorojenec je tudi najprej začel piti po slamici (tiste, ki so na flaškah) in na teh je še danes.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zavrača stekleničko
20.6.2011 20:26:47   
eva1
Moj prvi je pravtako zavračal ful dolgo vse flaše, kozarke, potem sem ugotovila da še najbolj pije te sokce na slamce(fructal), ampak obvezno je mogel biti tetrapak in slamica, ker iz kozarčka in slamice ni hotel pit!

Pri tretjem pa sem skoraj doktorirala in flašk in nastavkov, nakoncu pa mi je ena iz foruma svetovala naj poskusim tomme tippe flaško(im mi jo je tudi poslalauser posted image , ker je tudi sama kupovala na tisoče flaškuser posted image ) in potem je naš mali začel pit, ampak samo iz te flaške in topel !!! čaj, nič dugega!

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zavrača stekleničko
21.6.2011 17:04:03   
urshak
si poskusla si sčrpat svoje mleko in tistega dat po steklenički, žlički...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zavrača stekleničko
22.6.2011 12:57:12   
isobel
Poskusila črpat svoje mleko, a ni nič priteklo. Tudi kapljica ne. Z rokami je pa preveč naporno (imam sindrom karpalnega kanala).
Slamica se je izkazala za neuspešno. Vsekakor je postal žejen, ko je gledal tiste mehurčke, ampak potem je dal slamico v usta in usta sploh ni zaprl, da bi lahko potegnil. Poskusil nekajkrat, nazadnje se je začel jokati.
Sedaj sem MAM stekleničko predelala v neke vrste lonček. S cuclja sem odstranila tisti nastavek, ki preprečuje izlivanje, in tako naredi tri požirke. Bom si pa šla pogledat še tiste flaške od Tomme Tippe-ja.


(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zavrača stekleničko
10.7.2011 15:39:23   
isobel
PIJE! user posted image Moj mali pije! user posted image Nabavila sem mu stekleničko Tomme Tippe, tisto s posebno oblikovanim cucljem, ko ima dojenček občutek, da je na dojki. Sprva je stekleničko odrival in je sploh ni hotel dati v usta. Potem se mi je pa posrečilo, da sem mu jo porinila v usta, ko je bil zaposlen z igračo in je začel piti! Vmes jo je nekajkrat vzel ven iz ust in si jo ogledoval, potem pa spet začel piti. Čisto sem preč od veselja, da nama je končno uspelo!

eva1, hvala, ker si mi povedala za to stekleničko!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zavrača stekleničko
10.7.2011 20:02:32   
m_o_i
user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zavrača stekleničko
11.7.2011 8:52:35   
babika2
Tudi jaz sem imela največ sreče s Tomme Tippem stekleničko. Pri Aventovi se je jokal in ni prijel, to pa je zagrabil v prvem poskusu. user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?