|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zategnjene ročice
3.1.2006 10:32:12   
2ursae
Moj otroček je star 3,5 mesecev in ima že dalj časa težave s sproščanjem rokic. Namreč, če mu jih želim stegniti, jih krčevito stiska k sebi. Težko ga je umiti pod pazduho, mu obleči majčko ...
Zaradi tega smo bili že v razvojni ambulanti, kjer nam je zdravnica pokazala, kako ga z masažico sprostim, pa po dveh tednih vztajnega masiranja ni nič boljše, lahko bi celo rekla, da je še slabše. Masirat si ga več ne upam, morda je problem v tem, da delam kaj narobe. Sicer imamo kmalu kontrolo, pa me vseeno zanima, če ima še katera podoben problem in kaj počnete, da se stanje izboljša.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zategnjene ročice
3.1.2006 12:31:06   
darja.grm
oj, nič se ne boj.Jest sem mela podoben problem in sicer zato, ker imam dvojčka sem bila avtomatsko v razvojni.Stara sta 6 in pol meseca pa starejši tudi ni hotel rokic skrčit.Ampak vse se samo poštima ti povem iz lastnih izkušenjuser posted image .Zato se nikar ne boj da tvoj otrok nebi hotel skrčit rokic.Ampak jaz mislim da vsak začne delat stvari, kadar je na to pripravljen.Res, otroci so tko narejeni da vse naredijo takrat ko se njim zdi pravi čas.user posted image Zato glavco pokonc

carpe diem

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2006 12:59:20   
2ursae
darja, najlepša hvala za odgovor user posted image
Pri nas je situacija sicer ravno kontra - mali noče stegnit rokic, drži jih pokrčene, z nadlaktmi ob telesu in ramicami nazaj user posted image . Mal prej sem brala un post o neurofizioterapiji in upam, da bo tudi naš deležen česa takega.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu darja.grm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2006 12:59:27   
dory
Nas tamal je mel tud...stalno je stiskal rokice v pest in jih mel res zlo zategnjene...ko sva prisla do razvojne, so pol se ugotovil,da ma zategnjen ramenski obrok in se neki nepravilnosti, ter da je kar hud hipertonik...potrebna je bla terapija in se dones pri letu pa pol ni cist taprav...je pa stanje neprimerno boljse...

(odgovor članu darja.grm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2006 22:14:04   
tins
Pozdravljena!
Tudi moja 8-mesečnica je (še vedno) precej trda v rokah. Dolgo časa po rojstvu je še držala pesti in jih kar stežka "odročila" od telesa. Patronažna sestra mi je pojasnila, da so dojenčki, ko so še v maternici tako stisnjeni in jim ta togost daje tudi po rojstvu nek občutek varnosti.
Moji punčki se mi zdi da zelo koristi masaža (masiram ji predvsem rame in vrat, ko pase kravice, in pa posebej rokice, zapestja in dlani).
Prav tako pa ji vedno dam veliko dela za rokice: da ima vedno igrače v njih, da se steguje po njih, pa ploskave, mahave, plavave, itd., vse pomaga.
Pa nič se ne boj, vse bo še uredu.
LP

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2006 22:16:38   
tins
Še to: masirat ga nikar ne nehaj. Če ga masiraš nežno in z ljubeznijo (kar ga sigurno), gotovo nič ne delaš narobe!!!lp

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.1.2006 22:31:53   
Barči78
Neja je tudi pri treh mesecih pesti še močno skupaj tiščala, pa rame je imela vzignjene proti vratu. Še ne tri mesece staro so napotili na NFT, pa moram povedati, da je že po nekaj obiskih začela segati po igračah, kar prej ni nikoli delala, stalno je tiščala rokice v pest. Moram reči, da se ji je stanje zelo popravilo, samo glavico mogoče še malo preveč nazaj tišči, čeprav jaz to na moje oko ne opazim, terapevtko pa zelo moti. Važno je to, da se te stvari s terapijo in vztrajnim delom doma, da popravit.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?