|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaspi samo na rokah
5.2.2007 22:04:59   
flower power
moj 2,5 meseca star user posted image noče zaspat drugače kot na rokah. ko mu dam flaško, se naje in ga položim v posteljico, noče zaspat, ko pa ga nosim na rokah, pa takoj zaspi.tako je že od rojstva. lahk delam zrav posteljice ne vem kakšne "umetnije", pa ne bo zaspal.problem pa je v tem da ima že skoraj 6 kg, kar je težko za nosit kar naprej.ni mi odveč, ampak problem je potem ko me začne bolet križ. ali imate vi tudi takšno situacijo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
5.2.2007 22:31:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu flower power)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zaspi samo na rokah
5.2.2007 22:38:46   
Mavrična zvezdica
Tudi mi smo imeli obdobje, ko ni zaspal drugače kot v naročju (ob sprehajanju in prepevanju), pa še to je potreboval tudi po dve uri.

Midva sva se odločila, da takega tempa pač ne zmoreva, saj sva ga prenosila tudi po več ur. Je bil pa pri nas problem v tem, da se naš kjub najini pomoči ni znal 'odklopiti' - bil je utrujen, a se je stalno upiral spancu in tulil še in še.
Rešitev: po prebiranju knjige Elizabeth Pantley o uspavanju otroka (naslov sem pozabila) sva staknila glavi naredila 'uspavalni načrt' in se ga teden dni držala ko pijanec plota. Z minimalno joka se je fant navadil rutine in od takrat zaspi v postelji brez kakršnegakoli problema. Zdaj včasih že sam reče: Mami, jaz sem pa tok utrujen. Pejva spat. user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2007 22:45:47   
laura2706
Tudi moja Lara zaspi samo na rokah,od 2meseca je tako.Sedaj je stara 5mesecev in je veliko lažje,saj ko ji dam flaško zaspi in jo takoj odložim.
Prej pa vse drugo samo odložit ne,tako da sem jo včasih imela popoldne po 2uri na prsih da se je sploh naspala- kar pa ni prav,saj sem bila čist zmatrana,zvečer pa sem od tega samo padla.....
Poskušaj ga čim več odlagat pa tudi če se zbudi,saj bo slej ko prej tudi on zmatran(vztrajaj).Drugače pa pomaga kakšna večja blazina da si jo daš pod hrbet oz.kar koli si poskušaj podpreti,da ti bo udobno ko ga držiš na rokah in se z njim usedeš.
Tudi meni ni prolem mojouser posted image  nosti,ampak problem nastane ko je največ na mojih rokah in pri nobenem drugem.
Mislim da ko so večji manj bodo na rokah,zato smo mi kupili stol-počivalnik,full dober nakup,saj  user posted image  celo dopoldne sedi v njem,zato ti ga toplo priporočam,da boš malo spočila roke.

L.P.laura

Moja princeska je prijokala na svet 6.9.2006

Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2007 22:46:30   
taja27
joj, mi bomo pa 14 februarja stari eno leto, pa še vedno zaspimo na rokah. kriza!!!! Ava ima 10 kg in ni šans, da zaspi kako drugače. ampak to še ni vse. mi moramo še plesat in to na Slapove (katastrofa). je pa res, da zaspi ponavadi že pri prvem komadu, redko traja dlje.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2007 23:00:14   
pearl
Pri nas je nošnja  konstantno trajala, ko so bile kolike. Zdaj pa zaspi na zizi oz. se pocartava na postelji in zaspi. No, včasih še zaspi na rokah in to je božansko, se jo takrat komaj v miru nabožam in nalubčkam.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.2.2007 23:00:19   
Anonimen
ko pa ga nosim na rokah, pa takoj zaspi

Če pa takoj zaspi, se pa res ne splača obremenjevat.

Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2007 7:31:23   
nas5
Naša je do 7 meseca zaspala sama, oz. ob poslušanju Saške Lendero. Pol je pa zbolela in smo jo nosili, je zaspala na ramenih. In evo zdej jo nosimo.Ja pa 10500kg ni lahko za nositi. Pa sej bo boljš. Sam da smo zdravi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.2.2007 13:32:19   
TiaSara
Poznana situacija. Pri nas se sedaj uspavamo na sedežu ali na žogi. Zraven poslušamo in pojemo pesmice ter v ritmu zibamo in se igramo z rokicam. Tako ga je navadil naš ati in je super v primerjavi s stalnim nošenjemuser posted image . Ga pa vedno, ko zaspi, odložim oziroma včasih še malo prej, ko je na tem da zaspi - še vedno upam, da bo nekega dne sam zaspal v posteljici.

(odgovor članu nas5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.2.2007 16:55:15   
eva1
Jaz Lukca še vedno uspavam v naročju star bo 2 leti, Alja pa gre po njegovih stopinjah-samo nobenega ne nosim, sevsedem pred TV in se pocartamo-ponavadi hitro zaspi in se sploh ne obremenjujem zaradi tega! 

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.2.2007 15:59:23   
mojamia
ojla,

tudi moj drobižek (6 kg) pri 2,5 mesecih zaspi samo v naročju. Pa še hodit je treba zraven, ker če stojiš na miru ali pa sediš točno ve in je spet akcija. vsako uspavanje traja približno pol ure potem jo pa lahko odložim.
sem kupila knjigo "spi, dete, spi" - sicer je še nisem uporabila ampak se psihično pripravljam na to ker je ne bomo mogli več dolgo nosituser posted image

lp

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.2.2007 22:21:15   
frrrr
naš zaspi na rokah in ga preložim v posteljo... lovimo 7 kilogramov... mišice že natrenirane user posted image
da bi ga samo v posteljo položila in šla stran pa tut ni šans... na taveliki postelji zaspi, če sem zraven - ga dojim ali vsaj stiskam... potem ga pa prestavim...

Neposredna povezava do sporočila: 12
11.2.2007 22:50:43   
xysonček
Naš je star pet mesecev in pol in ga nikakor zvečer ne moremo uspavati . V naročju postane ves miren  , ko pa ga položiš v posteljo se takoj začne jokat .Tako , da tudi duda ne pomaga . Isto je bilo z prvim otrokom . Vedno je zaspal v naročju in nikakor ga nismo mogli odvadit . Sedaj pa je star tri leta in še vedno hodimo z njim spat . Mislim , da bo mali isti .

Neposredna povezava do sporočila: 13
12.2.2007 11:46:22   
Nyah*
No, naj se jaz povem o nasem nacinu uspavanjauser posted image .

Odkar je rojena (stara je vec kot 1 leto), zaspi le na rokah. Sicer je ni treba nositi, se posebej sedaj, ko hodi in je zvecer in opoldan utrujena, le popije kak deci soka ali caja in zaspi, jo odlozim in je mir. Cez dan spi uro do dve, ponoci pa pije o nekajkrat na noc.
Je pa problem, ce mine njena ura za zaspati (od 9ih do 9.30ih). Potem je ponavadi tako razdrazena, da jo mora oci nosit, da zaspi. A to je res redko.

Se je pa sedaj odlocila, da bi se ponoci nosila in crkljala. Okoli 3h zjutraj pije in potem tezko zaspi nazaj, ce je ne vzamem iz posteljice. Razvadila se je, ko je bila bolna.

A sedaj je ne jemljeva vec ven, pa ceprav malo postoka, potem zaspi nazaj. Jokat je ne bi pustila.

Sem pa nasla tisto knjigo, o kateri je govorila BarbaraCuser posted image user posted image , od Elizabeth Pantley, naslov je Otroško spanje - brez joka v sanje. Sem rezervirala, bom prebrala, potem pa upam, da nam uspe zaspati brez držanja (ceprav, pst, vcasih prav pase, ko jo drzim in ze spi, pa jo do mile volje bozam in lupckamuser posted image user posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu xysonček)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.2.2007 19:59:40   
Tosika
Tudi naša deklica je zaspala samo na rokah. Ponoči, ko sva se nahranli, sem jo lahko nosila tudi dve uri, da je zaspala in potem jo položila nežno v posteljo. In če nisem bila dovolj nežna, se je ponovno prebudila in spet smo bili na začetku.... Potem je bila stara tri mesece. Takrat sem se enostavno odločila, da tako ne gre več. ko sem jo ponoči spet eno uro nosila, sem imela vsega dovolj. Enostavno sem jo položila v posteljo in odšla iz sobice. Potem je nekaj jamrala kakšnih 10 minut in nato zaspala. Zvečer sem naredila isto in ponoči tudi. Po nekaj dneh jamranja se je sprijaznila s tem, da mora zaspati sama in danes, ko je stara skoraj 5 mesecev, nimamo več nobenih težav. Zvečer ali ponoči, ko jo nahranim je včasih že prav nestrpna, če je ne položim takoj v posteljo. Vedno počakam tako dolgo, da podre kupček.

Otrok se mora naučiti sam spati. Včasih ne gre drugače kot, da nekaj dni joka. in potem, ko smo ga naučili spati, smo mu dali veliko dediščino, sebi pa preprečili trošenje prepotrebne energije.

Veliko sem prebrala o učenju spanja in poanta vsega je, da otroka položimo še budnega v posteljo, seveda ko je sit, previt in zaspan. Do treh mesecev ga vzamemo iz postelje vsakič, ko zajoka. Ko se potolaži, ga položimo nazaj in to toliko časa, da ne zaspi sam. Po treh mesecih ga lahko pustimo jokati. Nekje v povprečju se otroci naučijo spat v petih dneh in povprečno jokajo 45 minut. 45 minut je zame zeloooo veliko. Težko bi zdržala. A bistveno je, da se sam odločiš, do kakšne mere si pripravljen vztrajati.

Mi smo našo deklico prve tri mesece nosili zato, ker je zajokala takoj, ko mo jo položili v posteljo in enostavno nisem imela energije to ponoviti po 30, 40 krat. Po treh mesecih sem bila trdno odločena, da bo mala spala brez moje pomoči. verjetno je tudi to pomagalo, da se je tako hitro naučila zaspati sama.

Zdaj zaspi okoli 19:30 in se zbudi med 8:00 in 9:00. vmes med 5:00 in 6:00 je. Ko se nahraniva, takoj zaspi nazaj. Tako, da vedno rečem, da imamo zelo pridno deklico. Čez dan sicer spi bolj malo, ponoči pa nadoknadi in zame je to najpomembneje. Saj si odpočijem tudi sama.

Odločitev imeti otroka pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kravje mleko nima dovolj hranil za zdrav r...
Pravilna prehrana malčkov po 1. letu je ključna za zdrav razvoj. Mlečne formule, kot sta Aptamil 1+ in 2+, zagotavljajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.