|
RE: zasebno varstvo - pogodba, garancija ... 11.5.2010 11:16:53
|
|
|
|
mate0ja
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: 2violina IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA Morda sem malo paranoična, ampak me vseeno zanima, kako oz. s čim se zasigurate, da bo vaš otrok, ko pridete ponj, še vedno tam in da ga ne bodo nekam prodali ... Kaj podpišete pri zasebnem varstvu, ne registriranem, pri takem - privat. Kako obligirate varuško, da bo res odgovorna za vsa svoja dejanja, za primer nezgode ...? Moja hčeri se je v varstvu zgodila nesreča. Zadobila je odprt zlom desne podlahtnice. Niti na kraj pameti mi ni prišlo, da bi jo tožila ali se ji kako drugače zoperstavila. Bili smo brez nesreč do petega leta nato pa je padec s stola zadostoval za zlom. Aja in nikoli nisem niti pomislila, da bi mojega otroka varuška prodala. MARTINŠČICA, če greš s tako paranojo (da ti ne bodo otroka prodali) v zasebno varstvo, potem to očitno ni zate. Meni se poraja na omenjeno vprašanje, ki si ga odebelila, ena druga dilema: a bi eni recimo tožili vrtec, če bi se otrok tam poškodoval? Moje skromno mnenje je, da za take primere priporočajo sklenitev nezgodnega zavarovanje predšolskih otrok. Pa če so doma, v zasebnem varstvu ali pa v vrtcu. nezgoda je opredeljena kot nenaden od človekove volje neodvisen dogodek. Nezgode se dogajajo, čeprav si ne želimo, da se in potem premlevamo kaj bi lahko naredili, da bi preprečili nezgodo. Ampak takrat je žal prepozno in popombno le, da čim prej in pravilno saniramo posledice. Nezgode se dogajajo tudi doma. Takšne in drugačne. Lahko se še bolj tudimo pa pride situacija, katere posledica je nezgoda. Za take primere, kot si omenila, obstajajo zavarovanja. V kolikor pa bi ugotovila, da je priško do česarkoli zaradi malomarnosti, bi tožila. Ne toliko za voljo sebe ampak za voljo zaščite ostalih otrok, ki bodo tudi v bodoče v varstvu pri tej osebi.
|