|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zapuščnina
19.1.2007 12:41:26   
tana13
Ali je potrebna (po smrti) za osebo staro 26 let, ki nima ničesar razen bančni račun odprt na banki in vezano  vlogo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zapuščnina
19.1.2007 13:16:29   
Anonimen
Ja, seveda. Nekdo mora to dobiti in to so dediči.

(odgovor članu tana13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2007 13:20:34   
lukec
Velikokrat pooblaščenec takoj po smrti (če je sposoben misliti na te zadeve) zapre račun in tako se razpravi lahko izognete. Sicer pa se znesek deli na zakonite dediče.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2007 13:26:53   
tana13
To so starši(zakoniti dediči), a ne? Mislim da nima pooplaščenca.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2007 14:40:41   
Anonimen
Če ima ženo-moža, je prvo ona, potem so otroci. Vsi ostali pa po sistemu.

(odgovor članu tana13)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2007 19:05:23   
tana13
koliko časa po smrti pa je ponavadi zapuščninska? In a je treba kam kaj javit oz. sporočit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2007 19:08:38   
Kalina
Ko je tasca umrla, smo dobili posto kaksne 2t po smrti, da dostavimo vse papirje itd. Potem pa cakas, da dobis poziv na obravnavo. V LJ se caka povprecno kaksne dobre pol leta. So ful v zaostanku.

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu tana13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.1.2007 11:06:57   
Maggie
Če oseba nima nepremičnin, se zapuščinski postopek ne uvede po uradni dolžnosti. Kar pomeni, da vas sam od sebe ne bo nihče nikamor klical. Če hočeš imeti po umrlem, ki je zapustil le premično premoženje, zapuščinski postopek, ga moraš sam zahtevati. Kako to izgleda v praksi, ne vem čisto točno, ampak najbolje, da vprašaš na sodišču.

Če pa je ta denar možno dobit z računa (npr. da je bil nekdo pooblaščen), pa sploh ne rabiš zapuščinskega postopka. Problem bi bil le, če se tega denarja ne bi dalo z računa dobit - ne vem kakšno politiko imajo banke...

Čas delovanja sodišča pa je odvisen od vsakega sodišča posebej - pač koliko zadev imajo.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2007 7:21:50   
srki
Punce, dajte še meni nekaj razložit.

Glede na post od Magi sklepam, da ko je umrl polbrat od mojega in ni imel nobene premičnine (živel je v LJ v socialnem stanovanju), vse kar je imel, je samo osebni dohodek in seveda neki krediti, ki so še ostali za plačevat in neka njiva, vredna ene 100 jurjev.

Ali to pomeni, da morajo starši ali pa hčerka, ki jo ima, sami zahtevati zapuščino?

Kaj pa glede nezgodnega zavarovanja, ki naj bi ga dobil, kdo sedaj to deduje? Ali je hčerka njegova edina dedinja, ali je tudi njegova mati?

Mogoče sem malo zmedeno napisala, hvala za vaše odgovore.

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2007 7:22:58   
srki
Pozabila sem še napisat, da je od njegove smrti minilo že skoraj 3 mesece in menim, da bi že lahko dobili kakšno "vabilo" na zapuščinsko razpravo, če seveda le-ta bo, glede na zgoraj napisano.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2007 7:26:34   
Anonimen
Samo to vem,da nezgodno zavarovanje dobi tisti,ki ga je on sam določil v pogodbi,ki jo je sklenil z zavarovalnico.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.1.2007 17:22:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Samo to vem,da nezgodno zavarovanje dobi tisti,ki ga je on sam določil v pogodbi,ki jo je sklenil z zavarovalnico.

In če tega ni napisal, gre to pa zakonu, se pravi v primeru od Srki: najprej hči, nato žena.....Pri nas v službi imamo obvezno pokojninsko varčevanje in v primeru smrti smo morali obkrožit:

a)  Ime in priimek
b)  Po zakonu dednega prava

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.1.2007 18:14:03   
Maggie
Najprej: premičnine so stvari, ki se jih da prestavit z enega kraja na drugega, nepremičnine pa stvari, ki se jih ne da. Če je torej ta polbrat imel njivo, bo po njem po uradni dolžnosti uveden zap. postopek. Tri mesece mislim, da ni ravno huda čakalna vrsta. Lahko pa pokličete na sodišče in vprašate. Vendar pa glede na to, da je imel hčerko, je ona edina dedinja (če ni imel žene) in morebiti zaradi tega niste/ne boste dobili nobenega vabila - sploh.

Če pri nezgodnem zavarovanju torej ni določen noben upravičenec in bo nastopilo zakonito dedovanje, bo hčerka edina dedinja.

In še by the way: če bo hčerka dedovala (se ne bo odrekla dedovanju), bo dedovala tudi dolgove...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.1.2007 12:36:39   
srki
Hvala, Maggie, res si mi pomagala. Ja, to za dolgove sem vedela, da jih tudi podeduješ in po mojem je tudi hčerka edina dedinja (z žensko, s katero je imel hčerko, nista bila poročena in sploh tudi ta ženska nima stikov s hčerko), nekaj mi jih je reklo, da je tudi njegova mama, zato sem vpašala.

Hvala ti! 

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.1.2007 12:58:33   
copka
Maggie, a ni tudi tako, da samo prvi dedni red ne placa davkov, drugi  red(starsi) pa ga ze placajo? A se prav spomnim?

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.1.2007 16:42:24   
Maggie
Ja, tako je. Plačajo starši, bratje, sestre, babice, dedki in vsi ostali...

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?